Homeless Fonts és una iniciativa amb què Arrels Fundació dona visibilitat a la realitat social de les persones sense sostre. Amb la venda d’aquestes tipografies, creades a partir de la cal·ligrafia de gent que viu al carrer, la Fundació recapta fons per atendre les 14.000 persones que atén.
Enguany es compleixen dos anys des de la creació d’aquesta iniciativa i Televisió de Catalunya va gravar un reportatge sobre aquest tema que es va emetre el dijous, 24 de novembre, al Telenotícies Migdia. En aquest hi va participar Basetis a l’haver utilitzat algunes d’aquestes fonts per l’aplicació A Faster Reader. Podeu veure el reportatge i la fugaç intervenció d’en Rubén Fernández a partir del minut 10 del vídeo.
Foto de capçalera: Octavi Planells
Arrels FundacióCommunicationMedalla BloggerOpenPushingSocialChangesocialTop post
Càrrec pendent d'afegir
Sóc biòleg. Em vaig llicenciar el 2001 amb l'especialitat d'Organismes i Sistemes, és a dir tot allò relatiu als bitxos, les plantes, els fongs, els microbis i les relacions entre tots ells. Abans i durant els estudis de Biologia, vaig fer gairebé de tot: dependent de papereria, administratiu en una productora de publicitat, auxiliar de biblioteca, figurant en sèries de TV3, cambrer, cocteler, enquestador i, a hores lliures, tocava els teclats amb una panda de peluts.
Al acabar la carrera em vaig dedicar a la recerca. Desxifrava què diuen els anells de creixement dels arbres, les ratlletes de la fusta, que com un codi de barres amaguen informació. Concretament, als anells hi queda enregistrada part de la història de l'individu i del bosc a què pertanyen. Treballava en un projecte europeu per reconstruir aspectes climàtics dels darrers 400 anys, a partir d'aquesta informació. Vençut el projecte, vaig deixar la recerca.
Diu que els arbres no et deixen veure el bosc i vaig optar per agafar més perspectiva i dedicar-me a temes més amplis. Primer, a donar classes en matèria de medi ambient, i després, des del 2008, a escriure sobre ciència i tecnologia a premsa, web, TV i en gabinets de centres de recerca fent tasques de comunicació.
Comentaris