Ingeniería Social, empresa amb la qual hem treballat tota la part de la Responsabilitat Corporativa Social (RSC) de Basetis, va començar el juny del 2020 a preparar un estudi sobre La sostenibilitat i el valor social generat pel lideratge empresarial en la lluita contra la covid-19. Un equip de consultors d’Ingeniería Social va realitzar l’estudi, que volia recollir les iniciatives socials desenvolupades de manera solidària per fer front a la covid-19 per part d’empreses privades, i conèixer la seva implicació en matèria de RSC.

Com tenim una molt bona relació amb Ingeniería Social, ens van demanar si des de Basetis volíem formar part d’aquest estudi. Després d’explicar-nos amb detall el seu abast, ens van comentar que volien recollir un total de 10 iniciatives liderades per institucions privades, tant a Espanya com a Sud-amèrica, i enfocades a reforçar la capacitat de resposta del sector sanitari.

 

La nostra aportació

De totes les propostes que els vam enviar, van considerar que el mapa de geolocalització de l’hospital de campanya que vam fer per a Fira de Barcelona era el que millor encaixava al seu estudi. 

En aquest punt ens van demanar un document que expliqués amb detall el projecte i que va elaborar en Carlos Lopes, un dels companys de Basetis implicats en el projecte. Dins d’aquesta documentació també se’ns va demanar incloure el valor socioeconòmic de la iniciativa, és a dir, el cost en hores i en euros del que va costar junt amb una valoració del seu impacte social. Per calcular aquesta part, es van entrevistar amb dos responsables de Fira de Barcelona que havien treballat amb Basetis en el desenvolupament de l’aplicatiu i que també havien participat en el projecte del mapa de mobilitat.

Ambdues persones van destacar que la informació que els arribava en plena pandèmia sobre les experiències d’altres hospitals de campanya implementats abans que el de Fira de Barcelona destacava com a principal problema la dificultat d’organitzar i coordinar els equips sanitaris dins els recintes. Això es devia a la dificultat de poder ubicar-se en ells. Per aquest motiu, van considerar un factor clau poder disposar del mapa de mobilitat desenvolupat per Basetis. Afortunadament, l’hospital de campanya no es va obrir perquè es van poder reubicar totes les persones pacients en la resta d’hospitals.

En aquest estudi, també s’inclou per a cada empresa les seves accions en matèria de RSC. En el nostre cas, es destaca sobretot la tasca que fem des de l’àrea de Social. 
 

Què han dit del nostre projecte?

En la part final de l’estudi de cada iniciativa, s’inclou una reflexió sobre els beneficis de la proposta presentada així com de l’empresa que l’ha dut a terme. De Basetis van dir:

  • S’ha demostrat que la tecnologia pot estar al servei del canvi i aportar beneficis a la societat
  • Ha mostrat l’existència de noves tecnologies i les seves diferents aplicacions. 
  • S’ha reforçat la cohesió de l’equip i incrementat la motivació interna. 
  • S’ha comprovat que es pot teletreballar i millorar la conciliació mantenint la productivitat. 
  • L’oferta de projectes i serveis ha canviat pel fet que molts s’han aturat i com a conseqüència s’estan redefinint els serveis que ofereix l’organització

Totes les iniciatives es van presentar dins de la 2a Setmana de l’RSC, realitzada virtualment del 10 al 13 novembre del 2020. Concretament en una de les sessions de la primera jornada. Si voleu  poder buscar el vídeo en l’enllaç que us passo i consultar-ho directament.

L’estudi es troba publicat en aquest enllaç per si voleu consultar més detall de la nostra iniciativa. També us l’incrustem tot seguit.
 

 

Imatge de capçalera: Adam Nieścioruk / Unsplash

 

compromís social,compromiso social,Coronavirus,cultura,Open,PushingSocialChange,social,