En el marc del Biz Barcelona, en l’eix TALENT, l’ODEE organitzava una taula rodona sobre “Bones pràctiques empresarials per potenciar el talent femení” i on es convidaven a tres empreses a explicar les bones pràctiques en igualtat. Una d’elles vam ser nosaltres.

 

A qui vam conèixer?

Vam compartir taula amb la Georgina Comas CEO TMCOMAS i cofundadora COMASTECH. La Georgina va compartir la seva trajectòria dins d’aquesta empresa de la seva família, on va ser la primera dona enginyera que hi va treballar ocupant un càrrec directiu.

Veient les poques dones en aquest àmbit, va sorgir la necessitat de crear el centre Comastech Centre Politècnic Comas què és un centre de formació professional i vocacional altament especialitzat a l’àmbit de la mecànica i la mecatrònica i que té com a objectiu fer de pont entre el món de la indústria metall-mecànica, i el món de l’educació.

En aquest centre han posat molt focus en la formació de noies i sobretot en la visibilització a les xarxes de les noies que fan aquesta formació. Com diu la Georgina:
 

Avui en dia la mecànica industrial no va d’embrutar-se les mans ni tenir força per aixecar màquines sinó de conèixer la tecnologia que hi ha al darrere i això ho poden fer tant els homes com les dones.

 

L’altra persona amb qui vaig tenir el plaer de compartir taula va ser amb Beatriz Pérez Llorca responsable de processos jurídics de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que ens va explicar una interessant iniciativa que consistia en a reserva de places per dones en els cursos per a maquinistes. Ens va explicar de quina manera es va dur a terme aquest procés de contractació per tal d’incrementar el nombre de dones maquinistes de FGC així, com les crítiques que va trobar per part dels homes que consideraven la mesura discriminatòria envers ells.

Molt interessant la reflexió al voltant d’aquest tema. La Beatriz comentava:
 

Per a conduir un tren no és necessària la força física sinó només la capacitat de conduir i això és una habilitat igual en homes que en dones.

 

I, jo mateixa en nom de Basetis vaig poder explicar la nostra organització i en vaig destacar les diferents mesures que es lideren des de l’Àrea d’Igualtat que sempre és un plaer poder explicar. Com sol passar quan detallem el nostre model organitzatiu, es va generar molt d’interès entre els assistents i em vam fer diverses preguntes al respecte. Sempre resulta molt satisfactori poder explicar les nostres bones pràctiques i compartir-les amb la resta a veure si s’animem a aplicar-les.

 

El resum

Us passo un vídeo que es va fer de la jornada que s’ha publicat en xarxes.

Com diu la Laura Llinàs de l’ODEE

El més fàcil que poden fer les empreses per ser més igualitàries és complir amb la normativa i aplicar el pla d’igualtat.

I això a Basetis ho tenim molt clar.

Foto de capçalera de BizBarcelona
Biz Barcelona,igualtat,Medalla Pulitzer,ODEE,Open,