La cinquena edició de Lovelace: Connecting Women va ser un èxit de participació. Una trentena de participants interessades amb la capacitat transformadora de la tecnologia van reunir-se a les oficines de Basetis per escoltar les experiències de tres referents femenines del sector i compartir les seves reflexions. La jornada es va celebrar el passat dimecres 20 de novembre i va consistir en una taula rodona protagonitzada per les següents dones, totes elles amb un estret vincle amb la tecnologia, però cadascuna d’un àmbit ben diferent:

 

  • Marta Vallés: és la cofundadora de Vottun, una plataforma que permet crear aplicacions basades en blockchain. Abans de cofundar Vottun, va treballar com a advocada i més tard va fundar Messless Distributions, una consultora estratègica que dona suport a les empreses que entren en nous mercats internacionals i ajuda a marques globals.
  • Núria Espuny: és analista de transformació digital. Enginyera tècnica de Telecomunicacions i Enginyera superior en Electrònica. Després d’una breu etapa en el sector privat, ha desenvolupat tota la seva carrera professional a l’àmbit públic.
  • Elisenda Bou: Enginyera de Telecomunicacions i Electrònica, experta en Intel·ligència Artificial. Fundadora i CTO de Vilynx i Premi Princesa Girona Empresa.

 

En aquesta edició vam voler enfocar la temàtica de les preguntes a les oportunitats que dona el sector tecnològic per reorientar la carrera professional de dones que ja tenen experiència en algun altre àmbit. Totes tres ens van aportar reflexions molt enriquidores, cadascuna des de les seves pròpies experiències. Les conclusions principals van ser que necessitem moltes més dones que decideixin encarar el seu futur cap a les TIC, ja sigui amb una formació tècnica de base, però també aquelles que fan un gir laboral i aposten per la tecnologia pel seu futur.

 

Finalment, va arribar el torn de les preguntes del públic on van sorgir reflexions molt interessants, encarades sobretot a reclamar dones referents en el món STEM que tenen una trajectòria més discreta i que potser no destaquen tant, però que juguen un paper importantíssim perquè puguem desenvolupar una tecnologia més inclusiva. Tant de bo haver tingut més temps per allargar aquesta estona de reflexió!

 

Per últim, volíem agrair a totes les persones que van venir a l’oficina de Basetis a La Pedrera o que van assistir virtualment a l’esdeveniment. Estem molt contentes i orgulloses de la jornada i de l’èxit que va tenir. Us esperem a les pròximes edicions amb els braços oberts i amb la il·lusió d’anar millorant i compartir reflexions.

 

Et vas perdre el 5è Lovelace?

Et compartim el vídeo per si vols reviure la sessió!

 

 

igualtat,Lovelace,