Del 8 al 13 de juny, espais repartits per tots els districtes de Barcelona acolliran els actes de la segona Biennal Ciutat i Ciència, un gran esdeveniment de divulgació impulsat per l’àrea de Cultura, Ciència, Educació i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut de Cultura. Aquesta edició compta amb un total d’unes 250 activitats, prop de 500 ponents i unes 130 entitats i institucions implicades. Des de l’equip de comunicació i màrqueting de Basetis hem participat amb la redacció i coordinació dels continguts del programa, per la qual cosa, ens fa especial il·lusió donar-vos a conèixer aquest projecte i animar-vos a participar-hi!
Les propostes s’estructuren en tres blocs que descrivim tot seguit i giren al voltant del concepte de límit, el qual aborden des de múltiples vessants. Els seus temes aborden pràcticament totes les disciplines científiques i tecnològiques, però a més, alguns àmbits tenen un caràcter transversal i seran presents en moltes de les activitats: les fronteres de la ciència, l’ètica i la filosofia, les interaccions entre l’art, la ciència i la tecnologia, la sociologia i la política, la medicina regenerativa, la bioenginyeria i l’alimentació sostenible.
És important que tingueu en compte que la gran majoria d’activitats requereixen inscripció prèvia, és a dir, que si us n’interessa alguna, apunteu-vos abans no s’esgotin les places! Al web de la Biennal, trobareu els enllaços d’inscripció a la pàgina de cada activitat.
Biennal
Les propostes centrals de la Biennal (unes 100) i les seves persones ponents han estat proposades pels seus nou comissaris i comissàries. En general, aquestes activitats són debats, taules rodones, conferències i col·loquis i conviden a reflexionar el nou coneixement científic, com aquest ens ha de permetre enfrontar els grans reptes del segle, i analitzar les seves repercussions ètiques i socials. Però entre les propostes de la Biennal també n’hi ha més relacionades amb les arts i els espectacles, com les activitats de La nit de la ciència que tindrà lloc l’11 de juny al Born Centre de Cultura i Memòria o les sessions de cinefòrum a la fresca al voltant de pel·lícules de ciència-ficció, cada dia a les 21:30 al parc de la Ciutadella.
+Biennal
A les activitats comissariades se sumen 35 propostes que han estat organitzades per altres organitzacions i entitats que amplien l’abast de l’esdeveniment. És el cas de les que tindran lloc als equipaments de la Xarxa de Biblioteques i Centres Cívics, així com activitats al Museu de Ciències Naturals, al Jardí Botànic, al CCCB al voltant de les exposicions Mart: el mirall vermell i Ciència fricció, o fins i tot un concert de Música per a conferències científiques a L’Auditori.
Festa de la Ciència
Aquest és un gran esdeveniment en si mateix, adreçats a nens i nenes, joves i públic de qualsevol edat, que enguany arriba a la seva 14a edició i que se celebra de manera integrada dins la Biennal, el diumenge 13 de juny al front marítim de Barcelona. La Festa acull unes 120 activitats de marcat caràcter pràctic com tallers, experiments, demostracions, itineraris, visites, espectacles i les tradicionals microxerrades, breus explicacions de 20 minuts sobre temes de la ciència més actual. Els escenaris d’aquesta Festa els posen l’Institut de Ciències del Mar, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i el parc de la Barceloneta.
Què hem fet des de Basetis
La nostra tasca ha estat la gestió, redacció i edició dels continguts de comunicació, tant per al web com per a altres canals. Han estat uns dies molt intensos que, dins de Basetis, ens han fet suar tinta a en Marc Codina, la Mabel Gadea, el Max Olivella, l’Adrià Redondo i a mi mateix. També cal destacar la gran col·laboració de la Gemma Lombart en la gestió de continguts. Gràcies infinites a tot l’equip per la implicació!
Comentaris