La tecnologia ens pot ajudar a generar un impacte positiu en l’ecosistema TIC?

Amb aquesta premissa el Cercle Tecnològic, ens ha convidat a les empreses sòcies del cercle a reflexionar i també a actuar, per a respondre amb rotunditat.

El passat dimarts, el Cercle Tecnològic va organitzar una jornada per abordar, a partir de les conclusions del bloc de sostenibilitat de l’informe del Baròmetre 2024, com la tecnologia pot generar un impacte positiu en la sostenibilitat ambiental i social.

Per fer-ho, es van definir dues taules rodones per a compartir diferents visions sobre sostenibilitat ambiental i social en dues taules rodones molt enriquidores, moderades per Rosalba Llorens, responsable del Grup de treball Sostenibilitat del Cercle Tecnològic.

 

Taula sobre sostenibilitat ambiental

En aquesta primera taula, vam poder conèixer exemples pràctics sobre l’impacte de les tecnologies en la gestió sostenible dels recursos, l’estratègia d’implementació de les noves tecnologies arreu del territori i la necessitat d’acompanyar la innovació de responsabilitat ambiental.

Vam comptar amb els punts de vista d’Agustin Corredera, senior Enterprise Account Executive d’Equinix; Andreu Francisco, director de Consorci Localret, i Sònia Llorens Cervera, coordinadora de Sostenibilitat de l’IRTA.

 

Taula sobre sostenibilitat social

Nosaltres vam poder participar en aquesta segona taula, orientada sobretot a exposar casos pràctics que duem a terme dia a dia.

Vam poder compartir les nostres experiències i escoltar també com altres empreses ho fan i així poder garantir que podem ser més inclusives, què es pot abordar la integració de persones amb discapacitat, com el valor d’incorporar diversitat en els equips ens fa millors i de quina manera la diversitat redueix la bretxa digital i alhora pot ajudar a pal·liar la manca de talent en el sector TIC.

Vam compartir taula amb César López García, director de Fundación GoodJob; Javier de Oña, subdirector de Fundación Integralia DKV; Àlex Fabra, soci de NTT DATA, i jo mateixa representant a Basetis.

 

Cal continuar treballant plegades empreses, fundacions i administracions per fer la nostra societat més justa, més igualitària i més sostenible!

Adhesions,Cercle Tecnològic,esdeveniments,Sostenibilitat social,