Back to top

El perquè del lot de Nadal

Posted by Maria Castells on 21-12-2018

Ja arriba Nadal i amb això les reunions familiars al voltant de la taula. Per això us volem detallar les particularitats de lot que hem repartit enguany, perquè creiem que és important que expliqueu als que el gaudeixin que cada producte està pensat per aportar un granet més a la nostra missió Social Change.

Abans de res, la donació

Donar-vos a totes les gràcies per fer possible que una part del lot vagi destinat a una ONG. Després de tancar l'enquesta interna que vam fer a Basetis, traslladar-vos les dades: 109 persones han volgut donar 5 €, 40 persones 3 €, 25 persones 2 €, 23 persones 0 € i van quedar 9 persones per contestar. Fer una menció especial a les 32 persones que han decidit donar el 100% del seu lot. Moltes felicitats a tots.

Aquestes donacions han anat destinades a El Lloc de la Dona i Hèlia Dones, les dues Associacions més votades, amb 65 i 68 vots respectivament. Cadascuna ha rebut un donatiu de 1.350 €.

Ja hem rebut el feedback de la primera associació i estan infinitament agraïts. Ens han convidat a anar a conèixer les seves instal·lacions i així poder veure'ns cara a cara. Així que un bravo a totes per fer-ho possible!

  
Petits detalls...

Perquè entengueu la magnitud i feinada que suposa fer els lots, fer-vos partícips de quatre detalls:

  • 213 lots per a les persones de Basetis, de les quals, 12 tenen particularitats alimentàries.

  • 62 lots per a clients nominals (dirigits a una persona) i 17 lots grupals per a client (per a tota l'empresa, amb grups d'entre 4 i 20 persones).
  • Hem treballat amb quatre proveïdors: menjar, beguda, el detall personalitzat i postal
  • Entrega a dues seus segons petició popular :)
     

I ara, el camí que estem seguint cap al Social Change...

Com a regal amb imatge corporativa, seguint la petjada de la botella del Nadal passat, aquest any gràcies a la Bruna i la Clara va sorgir la idea de fer un boc'n'roll i vam optar per demanar-lo a MercaDiferencia i incloure'l al lot. Així menys paper de plata, menys plàstics, més sostenibilitat i a fer entre tots un món més verd :)

Els vins els comprem a la vinícola Verema i Collita, del barri de Gràcia. Situats a 2 minuts de casa meva és un negoci familiar, amb bona atenció, de tota la vida, amb motivació veïnal i de comunitat. Vaig anar-hi i li vaig dir "Pablo, vull vins amb consciència social". I em va presentar L'Olivera. I va ser un "fletxasso". Són de Lleida, cooperativa, amb vins sostenibles, ecològics i per sobre de tot una empresa amb inclusió social que compta amb treballadors amb discapacitat psíquica.

Pel tema del menjar, un any més, vam tornar a repetir amb Plana de Vic. I els hi vam transmetre també la política de Responsabilitat Social cap a on ens estem enfocant i van intentar buscar el màxim de productes que tinguessin el major impacte. Primer comentar que Plana de Vic són locals, cooperativa, que tenen en compte la política de Qualitat i de Medi ambient. Dels productes seleccionats comentar per exemple Sant Tirs i Simon Coll, tots dos negocis locals i familiars, on prima el producte artesanal. Formatges Muntanyola és una empresa familiar, local, amb producte 100% artesanal i que formen part de la Fundació Ampans, que dona feina a persones amb discapacitat intel·lectual. I per últim aquest any hem decidit agafar un clàssic nadalenc d'Itàlia, el Panettone, en aquest cas fet per Pastisseria Rodellas, negoci familiar, de poble, producte de qualitat i artesanal.

 

Només falta desitjar-vos a totes i tots Molt Bon Nadal i un encara millor Any Nou!

 

Foto de capçalera: Basetis

+1
20


4 Comments

Add new comment