Back to top

El projecte d'Arrels arriba a Polònia

Publicado por Efrén Segarra el 30-10-2018

L'App d'Arrels Localitzador fa el salt a Polònia

Com potser sabeu, des de Basetis emprenem diferents projectes i iniciatives amb l'objectiu de contribuir a millorar la societat, en especial aquells àmbits més necessitats i desfavorits. En aquest cas uns parlaré d'Arrels Fundació, una entitat sense ànim de lucre amb la finalitat de millorar la vida d'aquelles persones que per qualsevol raó estan vivint al carrer. La fundació tracta d'ajudar-les integrant-les a la societat i la seva activitat té lloc a Barcelona, principalment. Si voleu informar-vos de com es va iniciar el projecte entre Arrels i Basetis, us deixe un article un poc més antic on s'explica com va arrencar tot.

Una de les coses que hem fet des de Basetis per a l'entitat ha estat el desenvolupament gratuït de l'aplicació per a dispositius mòbils Arrels Localitzador. A través d'aquesta eina, les persones usuàries poden notificar a la fundació de gent dormint al carrer i ubicar-la a l'espai perquè els equips de l'entitat puguin donar-les assistència. Ara, aquesta aplicació s'ha començat a utilitzar a Gdańsk, a Polònia, per prestar atenció a les persones sense sostre que viuen als carrers d'aquella ciutat.

Tot seguit us detallo com hem viscut el desenvolupament d'aquesta app a Basetis i què ha fet possible que viatgi a Polònia.
 

Què és l'app d'Arrels Localitzador?

L'app d'Arrels Localitzador permet als usuaris marcar posicions en un mapa de gent dormint al carrer. A continuació, fa un formulari que envia aquesta informació mitjançant una web API (gràcies a l'aportació del mestre Dani Granados) a Fusion Tables. A més, permet canviar d'idioma i té una secció on es pot veure informació relativa a la fundació.

Ara parlarem de com s'ha arribat a l'actual versió de l'aplicatiu i és que en la versió inicial assolia els requeriments d'Arrels. Però vam veure que podríem donar-li una altra volta a l'app i aprofitar per aprendre un poc d'AngularJS, a més d'afegir algunes funcionalitats extra.

Després d'un temps de rodatge amb aplicacions híbrides com la Basetis App, i veient com funciona l'aplicació d'Arrels Localitzador o EasyReading, i el fàcil i senzill que és crear-les i ajustar-les als dispositius Android i iOS, ens vam proposar fer una neteja de cara de l'aplicatiu i aprofitar per a formar gent en AngularJS, i un poc de HTML5 i CSS3.
 

Actualització

Així que dit i fet. A finals del 2016 vam agafar les manques de funcionalitat que la gent d'Arrels havia detectat i/o volia millorar, i vam veure com podria encaixar. Vam parlar amb el nostre equip de Design (el Josep Arimon i l'Stella Bellmonte) i es van pegar un curro que flipes. Mentrestant vam començar a fer el port a AngularJS on el Raúl Fernández i l'Àlvaro Ortega van començar a treballar en una estructura senzilla que es va preparar en AngularJS.

Tan aviat va aparèixer la part del disseny, vam començar en la part d'estils amb les manetes de Paula Sánchez. A més, es va fer un test automàtic que es van "currar" el Raúl i l'Àlvaro amb Protractor, així ens agilitzava els tests.
 

El resultat

Va ser un projecte molt xulo, vam aprendre tots molt i el resultat va ser excel·lent! Després vam poder desplegar l'app i va anar tot rodat; pràcticament no ha donat cap problema.

Bo, i ja que estic, explicaré un poc què feia en aquest punt l'aplicació. L'app a banda de fer tot el que feia abans, en aquest nou punt permetia veure tots els enviaments de posicions que s'havien fet, realitzar el seguiment de si els equips d'Arrels van a visitar a la persona o grup de persones que dormen al carrer, i fins i tot veure si hi ha algun feedback per part dels que han visitat a aquestes persones.

També es va incloure una part interna per als administradors i administradores per poder donar el feedback i indicar si una persona ha estat atesa. El canvi d'idioma s'ha mantingut. I òbviament la principal novetat és la visual, tot i que cal destacar que internament el projecte va quedar molt ben estructurat.
 

El salt a Gdańsk (Polònia)

Cap al final de 2017, ens van demanar afegir el polonès als idiomes i l'app es va començar a distribuir també a Polònia, ja que la fundació Arrels ha fet algun tipus d'acord amb una asociació Brata Alberta que també es dedica al mateix que arrels i els venia molt bé el que feia l'app.

Una de les últimes modificacions que s'han fet a Arrels, ha sigut a principis de 2018, ens van traslladar que necessitaven afegir un pop-up (Marc Calvo) per poder afegir a un nou registre a la mateixa posició, i a l'estiu la Sharon Cabrera va preparar una actualització per una actualització de Google Maps i també vam aprofitar per actualitzar la versió mínima per Android, perquè no quedarà l'app obsoleta.
 

Reconeixements

Arrels ha estat participant a la m4social dins del MWC de 2018. I l'app en aquests moments està al procés de finalistes de la World Summit Awards, tindrem més notícies al setembre, esperem que els hi vaja molt bé!

Per últim, vull agrair a tots aquells que directament o indirectament han format part d'aquest projecte i que han fet que siga molt beneficiós per aquesta fundació.

Deixe unes imatges de l'aplicatiu perquè pugueu vore lo xula que és l'app.

 

Salutacions!

Imatges de Basetis i la Fundació Arrels
+1
6


0 Comentarios

Todavía no hay comentarios, pero puedes añadir el tuyo!