Back to top

Troba a Basetis en el Mapa Interactiu

Publicado por Carlota Palma el 22-06-2021

Des de fa unes setmanes, Basetis forma part del Mapa Interactiu i el Directori d'Experiències destacades en Responsabilitat Social del Consell de Relacions Laborals de Catalunya. Aquest distintiu reconeix les accions de Responsabilitat Social de les empreses, i afavoreix el treball que fan per i per a la societat.

El CTESC (Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya) és un organisme de la Generalitat que realitza un informe anual de la situació socioeconòmica i laboral de la nostra comunitat autònoma. Té cinc objectius essencials:

 1. Difondre, participar i fomentar el debat social al voltant de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

 2. Aportar les experiències particulars de les empreses.

 3. Implicar empresaris i persones treballadores en el debat sobre RSE.

 4. Tasques d'informació a les empreses i persones treballadores.

 5. Facilitar l'intercanvi d'experiències.

 

Basetis i la seva RSE

L'Observatori de la Responsabilitat Social de les Empreses classifica a les organitzacions que formen part de la base de dades segons els serveis que ofereixen, la dimensió de l'empresa o el sector a què pertanyen. A més, divideix les empreses segons el seu tipus d'experiència: econòmica, mediambiental o social.

Gràcies al caràcter social i ètic de Basetis i el pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), computem en els tres tipus d’experiència per la nostra labor. Per què? Perquè la nostra política de RSE i el plantejament del compromís social gira entorn de:

 

Àmbit econòmic

 • Donem preferència a entitats locals, comerços de proximitat, cooperatives i associacions amb valors afins a la nostra cultura per l’aprovisionament de les seves instal·lacions, que tinguin criteris responsables, de sostenibilitat i proximitat. A través d’un sistema de punts establim els requisits mínims i més afins.

 • Disposem d’un model organitzatiu basat en el paradigma TEAL (model d’autogestió d’estructura descentralitzada) que manté un vincle amb els principis dels Objectius de Desenvolupament Sostenible com el 8 (Treball digne i creixement econòmic), el 10 (Reducció de les desigualtats) i el 16 (Pau, justícia i institucions sòlides).

 

Àmbit mediambiental

 • L’any 2017 vam signar el Compromís Ciutadà per al Desenvolupament Sostenible que promou l’Ajuntament de Barcelona, amb un compromís anual d’emprendre accions que els permetin treballar d’una manera més responsable i respectuosa amb l’entorn.

 • Hem engegat accions com: la separació dels residus, les campanyes de sensibilització interna, la utilització de càpsules de cafè biodegradables, l’ús de paper reciclat, la realització de material promocional reciclat, així com un sistema d’apagat automàtic de llums a l’oficina de La Pedrera. També prioritzem l’ús de documentació digital i proveïm tasses de ceràmica i ampolles de vidre a les persones nouvingudes per tal de reduir l’ús d’estris d’un sol ús.

 • S'ha creat Recicletis, per promoure el bon ús de les energies i la gestió del reciclatge dels residus generats a les oficines.

 • També es fomenta la informació i la conscienciació dels companys i companyes a través de senyalística a les oficines, xerrades i projecció de material audiovisual per tal d’impulsar hàbits i accions sostenibles en el dia a dia, tant a la feina com a casa.

 • Hem dissenyat una app, Ecolocal Market, per a la venda de productes ecològics i de proximitat.

 

Àmbit laboral i social

 • Duem a terme accions per impulsar el lideratge de dones en els projectes i en el sector TIC.

 • Disposem d'un horari flexible d'entrada i de sortida. També s’ofereix possibilitat de reducció de jornada, permisos no retribuïts o excedències i teletreballar.

 • L’any 2015 vam signar un Acord Marc amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) per rebre candidatures de persones refugiades. 

 • Col·laborem amb entitats del Tercer Sector, amb proveïdors com: Cafès Novell, en el material promocional (Gràfiques Icària) o en la recollida selectiva de residus (Trinijove) i amb altres entitats mitjançant donacions, patrocinis  i a través de serveis pro bono, i els desenvolupen gratuïtament projectes.

 • També col·laborem amb entitats del tercer sector (com el CCAR, ACAPPS, Factoria F5 i Fundació Formació i Treball) per incorporar a l'equip persones refugiades, en risc d’exclusió social i/o laboral.

 • A l’apartat de “causes que els mouen” fem extensible el compromís social de Basetis cap a les persones que formen l’empresa. La iniciativa de persones de la plantilla ens ha empès també a subvencionar projectes i fer donatius a títol individual. El 2019 vam recaptar 8.500 €, aproximadament. Destaquen: Recollida per al Banc d’Aliments, Compra Estrelles per a l’Entitat Petits Valents d’oncologia infantil, Soñar Despierto fent de Reis Mags, entre altres.

 

Si t’interessa saber quines empreses formen part del Mapa Interactiu, ho pots veure aquí.

Imatge de capçalera obra de Ronald Bolokofsky
+1
2


1 comentario

Añadir nuevo comentario