Des de l’àrea de Social, la Cèlia Cortés i jo vam assistir a una de les xerrades de les B Tardes de BCorporation, enfocada a la inclusió i la diversitat de persones en l’àmbit laboral.
 

Què són les B Tardes?

BCorporation és un grup d’empreses que treballen per combinar el model de negoci amb l’impacte social i mediambiental de les seves activitats, la transparència pública i la responsabilitat legal. És una certificació atorgada a empreses reconeguda com “l’estàndard més alt en negocis socialment responsables”.

Les B Tardes són sessions per reforçar la comunitat d’empreses BCorp i obertes a altres empreses que tinguin interès a participar en aquest moviment i en ser agents del canvi social. La sessió està dirigida a obrir horitzons a noves maneres de ser empresa i de millorar el seu impacte en la societat.
 

La sessió

La xerrada va ser molt interessant i dinàmica. Es va parlar dels diferents tipus de diversitat (generacional, per ètnia o cultura, funcional, per orientació sexual o gènere) i vam aprendre nous conceptes com open hiring o inclusió radical, que es refereix a la contractació sense miraments, és a dir, el primer currículum que arriba és la persona que contracten, sense mirar quins estudis té o on ha treballat.

Factor d’intel·ligència col·lectiva en l’actuació de grups humans es defineix com una forma d’intel·ligència que sorgeix de la col·laboració de molts individus i en la qual els processos deliberatius i els resultats són diferents dels que s’obtindrien individualment.

Exemples d’empreses socialment responsables

Ens va agradar molt escoltar els projectes socials que tenen grans empreses com Danone o Veritas i conèixer-ne d’altres com Visualfly, una companyia on part de la seva plantilla es compon de persones sordes, i que al seu torn s’encarrega de desenvolupar tecnologia innovadora per a persones amb discapacitat auditiva i empreses compromeses amb l’accessibilitat i amb objectiu d’empoderar a les persones amb problemes auditius.

Todas las empresas BCorp tenemos algo en común: el
impacto social forma parte de nuestro modelo de negocio, y creemos que la generación de riqueza económica, humana y social, van necesariamente de la mano”.

D’altra banda també van participar empreses més petites com la Casa de la Carlota, un estudi de disseny professional amb un equip format per persones amb Síndrome de Down i trastorn de l’espectre autista (TEA) que treballen de manera integrada amb un equip de dissenyadors.

El seu CEO, José María Batalla, va dir:

No agafem a ningú per la seva discapacitat, sinó per les seves capacitats”

Ens van fer un taller de biaix inconscient que podeu veure i fer a la presentació que us compartim al final del post. Són diverses preguntes per valorar i identificar la presència de biaixos inconscients.

Per què hi vam assistir?

 

Basetis és una empresa amb una marcada voluntat de contribuir a la societat i aposta per ajudar a alguns dels molts col·lectius de persones que no tenen les mateixes oportunitats per trobar feina i entrar al mercat laboral.
 

L’experiència va ser molt positiva i a les dues ens encantaria repetir. 

Us deixem un document molt interessant sobre la gestió de la diversitat.

Imatge de capçalera de BCorporation
 
BCorp,compromís social,compromiso social,igualtat,inclusió social,Open,PushingSocialChange,social,