Projecte i ubicació

Equip ERP – Pedrera / Sant Cugat.
 

D’on vens i on vius

Vinc de Masnou, més concretament del barri d’Ocata on també hi visc.
 

Hobby, sèrie, pel·lícula, música i llibre

Hobby –> M’encanten els trens i viatjar en ells. Algun dia m’agradaria treure’m el carnet i treballar de maquinista. També m’encanta l’alpinisme i l’esquí de muntanya. Per últim, m’encanta mirar documentals d’història o de com estan fetes les coses o, en fi, qualsevol que m’aporti algun coneixement del meu interès. 

Sèrie –> Band of Brothers (Hermanos de Sangre) – Tom Hanks + Steven Spielberg

Pel·lícula –> Señor dels Anells (tota la trilogía). El Hobbit ja no em va agradar tant.

Música –> M’agrada molta música i cada una a cada moment. M’encanten els concerts. Potser el grup que més m’ha marcat,  Dub Incorporation o Ska-P.
Llibre –> Bajo los Cielos de Asia – Iñaki Ochoa de Olza. Només comprant-lo ja feu un donatiu a SOS Himalaya

 

App imprescindible

Twitter, 3/24 i Meteo-France.
 

Web a recomanar

Navegar pels links de Viquipèdia. Cims del Pirineu –> Komando Kroketa.

 

Software que utilitzes

Intento fer servir el màxim de software lliure. Confio en que compartir és positiu en tots els sentits. LibreOffice, Chromium, Transmission, etc.

Combinació de tecles

Ctrl + Z.

A quin projecte t’agradaria que participés BaseTIS?

Sempre he pensat que falta una app de mòbil completa per a l’Alpinisme o l’esquí de muntanya. Hi han moltes apps que si en tens 4 o 5 instal·lades ho tens tot, però no podem fer una que ho englobi tot? Fa temps que penso que podríem fer la app del Meteocat. Tenen una pàgina web molt completa, però no app oficial, al menys per a iOS.

Què canviaries i què no de la teva feina?

No canviaria l’ambient, i això que BaseTIS és la meva primera experiència laboral “seria”. Potser canviaria que per defecte treballem amb Windows. Crec que podriem estalviar molts diners de llicències i molts projectes que treballen amb Windows ho podrien fer amb Linux.
 

Paula Sánchez

Per què sempre tens el pingüí al teu costat? Qui te’l va regalar?

El Pingüí es diu TUX. És la mascota de Linux i tot amant d’aquest sistema és probable que en tingui un. No me’l va regalar ningú… me’l vaig haver de comprar jo mateix. Està fet a mà a Cerdanyola del Vallès per una parella que es dediquen a fer-los i vendre’ls a aquells que en busquem un! 
 

José Luis Vidal

Sabemos que te gusta la montaña… pero ¿cuál es la cima que te gustaría coronar?

Soñando te diria el Makalu, pero siendo un poco más realista creo que subir el Mont Blanc o el Elbrus ya sería algo con lo que sería muy, muy feliz.

¿Qué es lo que nunca te falta en tu mochila cuando vas a la montaña?

Algo con lo que abrigarse y protegerse de la lluvia si las cosas se ponen feas. Aunque sea agosto y el pronóstico sea sol y 45ºC todo el día, el Pirineo te puede dar una sopresa que puedes pagar muy cara.
 

Alex Garcia

Què valores més de treballar a BaseTIS?

La gran oportunitat d’aprendre treballant. He sentit que s’ha confiat en mi des del primer dia i no tenia experència demostrable més enllà de les pràctiques a l’Hospital de Mataró.

Si aneu a dinar a les 15:30-16 h, a quina hora sopes?

Doncs tampoc sopo gaire tard… Cap allà les 21:30 / 22 h. El que molts cops no menjo res entre dinar i sopar així vaig fent gana.
 

Marc Castells

Què valores més d’una persona?

Sinceritat i humanitat. Valoro molt aquelles persones que fan les coses o actúen com li agradaria que ho fessin amb ell/a.

Alhora voldria saber com et sents tenint la responsabilitat sobre l’eina de gestió més important de BaseTIS.

Doncs crec que aporta pressió i tranquil·litat al 50%. Crec que amb aquests dos anys gairebé dedicats a l’ERP he après com afecta quan l’eina no està disponible o alguna cosa “greu” no funciona. Ets conscient que s’ha de sol·lucionar el més aviat possible i això aporta pressió, però també tranquil·litat saber que treballes pel propi BaseTIS i saber com et tractaran les persones. Estic molt feliç d’haver conegut a fons una eina de software lliure que permet gestionar tota una empresa i que no té res a envejar a altres opcions privatives.
 

Octavi Planells

Baixaries el llistó al nivell del de la resta de mortals per organitzar una excursió basetiana? On ens portaries?

M’encantaria! Jo vaig enviant fotos a grups de Telegram a veure si casso algú. Normalment vaig sol perquè costa trobar gent que vulgui llevar-se a les 5 del matí un dissabte, pujar al cotxe entre dues i quatre hores, caminar-ne vuit i tornar. Estic disposat a organitzar una sortideta basetiana. Potser, per amor a la muntanya i allò que m’ha aportat us portaria al Puigmal o al Bastiments. Tots dos pics al voltant dels 2900 m ofereixen vistes espectaculars i la seva ascensió és assequible per qualsevol persona que li agradi caminar. Si us animeu podem pujar una miqueta el llistó i aniriem cap al Pallars Sobirà, la meva zona preferida.

Quin és el teu top 5 muntanyer assequible amb transport públic?

La veritat que si per alguna cosa em vaig treure el carnet de cotxe és per poder anar a la muntanya… Per desgràcia, al nostre país és bastant difícil accedir a muntanyes de més de 2000 m en transport públic, però intento llistar-te sortides interessants:

  1. Creu de Canet de Mar — Rodalies R1 fins a Canet de Mar i cap amunt.

  2. Tagamanent — Rodalies R3 fins a Sant Martí de Centelles / Aiguafreda.

  3. Taga — Rodalies R3 fins a Ribes de Freser.

  4. Olla de Núria (Puigmal, Finestrelles, Eina, Noufonts, Noucreus, etc.) — Rodalies R3 fins a Ribes de Freser + Cremallera de Núria. Hi ha un bitllet que surt molt bé per 30€ anar i tornar amb tot inclòs.

  5. Tossa d’Alp — Rodalies R3 fins a La Molina.

Si hi ha moltes ganes de viatjar, es pot anar al Pallars amb autobús o tren dels llacs (preciós), però la broma acaba sortint per uns quants euros i no sempre ve de gust gastar-se 50 € en transport. Cotxe compartit també és una molt bona opció! Està plè de barcelonins que cada cap de setmana surten a la muntanya amb places disponibles.

Quina efemèride celebraries a bombo i plateret?

Pel que fa a mi, crec que la primera escalada a la Cara Nord de l’Eiger. I si jo fos el de la efemèride, potser el meu primer tres mil, la Pica d’Estats.

Què és el millor de treballar en l’ERP? I el més molest?

El millor és que encara que sigui per fotos o per haver sentit sonar campanes et sóna el nom de tothom. Si no et sóna, és perquè deu ser “de los nuevos”. Potser el més molest és que em falten coneixements de gestió empresarial i comptabilitat, una part molt important de l’ERP.
 

Albert Mialet

Què és el que més t’agrada de l’ERP? I el que menys?

Per no respondre algu semblant a la pregunta de l’Octavi… Et diré que m’encanta que sigui software lliure i que puguis tenir tanta llibertat per fer nous mòduls o adaptar els ja existents. Una altra cosa que no m’agrada és que potser a BaseTIS podríem haver plantejat una implantació més “completa” demamant ajuda a una empresa implantadora. Crec que moltes coses funcionarien millor.

Tens o has tingut mai maquetes de trens i rails a casa?

SIIIII!!!! Als quatre anys em van operar de la vista i al sortir de l’hospital vem anar a buscar el meu regal d’aniversari. UNA MAQUETA DE TREN super gran i super xula amb la seva corresponent estació central i fins i tot un pont. La vaig tenir a l’habitació muntada fins ben gran i a dia d’avui la tinc guardada com un tresor, per algun dia muntar-la quan tingui lloc a casa meva (ara visc a casa els meus pares).
 

Rosa Carballés

D’on et ve la passió pels trens?

Cuenta la leyenda que todo empezó…. La veritat és que hi ha el mite que quan encara estava a la panxa de la meva mare vaig viatgar amb Talgo fins a Sevilla i potser ja vaig agafar el gust al “trequeteo”. També pot haver col·laborat que els meus avis viuen just a davant de l’estació d’Ocata. De petit, tenia un tamboret per poder veure per la finestra els trens, ja que segons els meus avis, cada cop que se sentia un tren acostar-se a l’estació anava directe a la finestra. Cal comentar que el meu avi també tenia revistes i li agrada molt viatjar en tren, potser els hobbies també tenen part genètica?¿?¿?

Quin dia tindràs el carnet de maquinista? Ens portaràs a fer una volta?

Realment el tindré quan l’aprovi, però per poder-m’he presentar necessito els 22.000 € que val a dia d’avui… Crec que legalment no puc portar a ningú a la cabina, però segur que en podrem fer una excepció. No et preocupis que si un dia et veig esperant el tren et caurà un “pitaso”.

Suposo que ja saps que tens això en comú amb en Sheldon Cooper, teniu també en comú la fília pels micos i en fer la bugada dissabte a la tarda?

La fília pels micos la veritat que no… jejeje. Però això de fer la bugada en dissabte si que ho faig bastant. Entre setmana és molt difícil perquè la rentadora no brilla per la velocitat i si la poso quan arribo de treballar he d’estendre la roba a les 22 h de la nit. Molt important, tinc pur odi a la secadora, m’encanta estendre la roba a la “sisi” i sempre del revés perquè sinó el sol et deixa la roba sense color.