Empresa

Cinc propostes i un consell final per aquest Sant Jordi

16 d'abril de 2025 | Marta Clua

En pocs dies tenim la festa més bonica de casa nostra: Sant Jordi! De ben segur que ja teniu la vostra llista feta, tot i així, m’aventuro a portar-vos cinc recomanacions de llibres ben diversos, escrits per dones d’arreu i que espero que us agradin tant com a mi.

 

Si us agraden les històries inquietants….

Que morin els fills dels altres” de la Roser Cabré-Verdiel de l’ Editorial Males herbes.


La trama s’explica a la contraportada del llibre, la Rebeca marxa junt amb la seva família, a viure a Ocata, a la recerca d’una vida mes calmada que li doni una pau i una serenor que necessita per poder fer fronts a les pors que la paralitzen. A Ocata, coneixerà als seus veïns que sembla que amaguen alguns secrets que mantindran en alerta a la Rebeca : el pare, en Gregori, es passa les nits fumant al terrat, la filla, la Flora, no parla encara…. De mica en mica, la relació entre les famílies es fa més estreta i les pors de la Rebeca prendran un caire oscil·lant entre la paranoia i la sospita…

No us vull explicar gran cosa, perquè crec que val la pena que el descobriu i us feu la vostra pròpia reflexió. La Roser crea un entorn màgic , inquietant, tètric … i també terrorífic. Una narració desbordant, abrumadora, captivadora i totalment folla, espectacular!

 

Si us agraden les històries d’amor no tòxiques…

Guia per a lesbianes a l’escola catòlica “ de Sonora Reyes amb la traducció al català de la Maria Rosich i editat per indomita.

La Yamilet es una jove mexicana que després d’obrir el seu cor a la que creia la seva millor amiga per dir-li que es lesbiana es sent jutjada i rebutjada per part d’ella. Per sort, el següent curs serà en una nova escola on ningú la coneix i on decidirà amagar la seva homosexualitat . Però a la nova escola coneixerà a la Bo, l’única noia obertament queer de l’escola i la trobarà tan perfecta, tan guapa, i tan simpàtica que la Yamilet se n’enamorara perdudament… però ella vol lluitar contra els seus sentiments i es vol comportar com si fos heterosexual dins de l’Institut … però no serà una bona idea… A mes hi ha la seva mare, pluriempleada, que lluita per tirar endavant a la Yami i el seu germà Cèsar , mentre el seu pare es a Mèxic ja que va ser deportat.

“Guia per a lesbianes” ens parla també de salut mental, d’immigració , de classes socials , de religió i sobretot d’amor. La Yami es una protagonista potent, forta, valenta i que lluita pel que creu, i que s’accepta tal i com es… si la coneixeu us enamorareu d’ella .

 

Si us agraden els llibres divertits…

Vermuts i Barbuts” de la Magda Minguet editat per La Campana.

Us faig una breu ressenya de la història, la Gemma és una dona apassionada de la bona cuina, que té molt clar que una bona cita passa per una bona experiència culinària prèvia. Així que cansada de males cites i sobretot, farta de no gaudir ni tan sols d’un bon àpat decideix crear una aplicació de cites a cegues gastronòmiques: “Foodie Match”. El funcionament és senzill, les persones que es registren publiquen fotos del menjar que més els hi agrada o que millor els defineix, sense publicar cap foto personal. L’objectiu de la Foodie Match es trobar a algú amb qui anar a compartir, com a mínim una bona experiència culinària. De manera que si la cita no et convenç, et garanteix que gaudiràs d’un bon àpat. Amb aquesta premissa anirem coneixen les cites a les quals assisteix la Gemma. Algunes d’elles seran divertides, d’altres més intenses, algunes totalment esbojarrades i d’altres resultaran accidentades. I de cita en cita, anirem coneixem a la Gemma, la seva vida i sobretot les seves reflexions sobre totes les seves vivències.

“Vermuts i barbuts” és un llibre fresc, actual i molt divertit, que es llegeix amb un somriure permanent,  i que ens parla sobretot d’aprendre a acceptar-nos tal i com són, de caminar sempre endavant i de la importància de mantenir les bones amistats, perquè la vida es com el bon menjar si és en bona companyia, sempre és molt millor.

 

Si us agraden les biografies diferents…

Per què ser feliç quan podries ser normal?” De la Jeanette Winterson amb la traducció de la Dolors udina i editat per Edicions del periscopi .

Viatjarem a la infantesa de la autora, on descobrirem la seva peculiar llar on la seva mare adoptiva sempre li va recordar que era un “bressol erroni” . Una mare autoritària i cruel que marcarà per sempre a aquesta autora brillant, que es va refugiar en els llibres i en la literatura per poder evadir-se de la manca d’amor i estima dels seus pares. Es molt més que un llibre de memòries , es un llibre que ens parla de la recerca d’un mateix, dels nostres orígens i també un llibre que ens parla de la importància de sentir-se estimat sempre.

 

La Jeanette escriu a raig, com una font que brolla sense aturador, i en la seva ploma trobem la riquesa de totes les obres de la literatura que l’han inspirat a convertir-se en una gran escriptora. Una història trista però també divertida i sobretot molt valenta.

 

Si us agraden les històries de ciència ficció feministes …

“Houston, Houston, ens rebeu?” de l’Alice B.Sheldon, traduït al català per Ernest Riera i que ha publicat dunallibres .

Us faig una breu ressenya, tres astronautes viatgen a bord de la nau Sunbird quan una tempesta solar fa malbé una part de la seva nau i comencen a anar a la deriva. Però per fortuna són rescatats pel Gloria, una nau espacial pilotada per un grup de dones astronautes. Aquest fet ja sorprèn molt als tres astronautes, però encara queden més astorats quan descobreixen que han viatjat tres-cents anys al futur i el món tal i com el coneixien ha desaparegut. A mesura que avança la novel·la se’ns explicarà com s’ha arribat a aquest món només format per dones, on els homes han quedat extingits i de quina manera les dones s’han organitzat i han aconseguit sobreviure…. Cal tenir en compte que la novel·la es va escriure als anys 70 i això també ens marca els personatges masculins que reflecteixen els estereotips de l’epoca, i on els homes no els deixa massa ben parats.

 

Ens trobem davant d’una utopia feminista, que ens planteja una societat on les dones tenen un paper totalment dominant i han estat capaces de sobrevirue a una pandèmia de natalitat, que han après a organitzar-se i a reproduir-se sense cap home. Sheldon planteja qüestions i reflexiona sobre temes com el sexe, l’evolució, la maternitat i la societat, en un text intens i concentrat que no pots deixar de llegir fins al final.

 

Finalment, vull destacar que no oblideu que no cal comprar tots els llibres nous de trinca, acosteu-vos a les llibreries de segona mà, que n’hi han moltes i les tenim a tocar!

 

Gaudiu de la diada!

Foto de capçalera de Dario Fernandez Ruz a Pexels
Persones

Crònica de la 6a edició de Lovelace: Connecting Women

28 de març de 2025 | Berta Cabanas Tirapu

Dimecres passat a la tarda, la sala Polivalent de les nostres oficines de La Pedrera es va omplir de persones amb moltes ganes de participar en la sisena edició de Lovelace: Connecting Women

 

En aquesta ocasió la temàtica es va centrar sobretot en les raons i les causes per les quals hi ha un biaix de gènere en l’àmbit de les TIC. Per fer-ho vam comptar amb la participació de la Laura Bartolomé, que ja fa més de 20 anys que treballa en posicions tècniques a l’àmbit de les TIC. També amb la Mari Paz Linares, matemàtica, professora universitària i coordinadora d’un màster. I la Míriam Comet, que ha estat a prop de la ciència des de sempre i ara està fent un doctorat relacionat amb estudis de gènere a la facultat d’Educació de la UB.

 

Com a punt de partida, ens van explicar les seves experiències al llarg de la seva vida laboral, i concretament com han viscut i vist aquest món científic i tecnològic com a dones. Vam poder escoltar la visió de la part de l’empresa tecnològica, on des de sempre hi ha hagut molt poques dones dedicades a la part tècnica, fet que contrasta amb moltes més dones en la part de gestió. I per altra banda, també vam poder veure la diferència que hi ha al món acadèmic entre les carreres de l’àmbit STEM, on el percentatge de dones que inicien els estudis de grau va minvant a mesura que s’avança de titulació, i sobretot quan s’arriba al nivell d’investigació; mentre que a les carreres relacionades amb l’educació hi ha un gran percentatge de dones.

 

Tot plegat, va portar a reflexions sobre les dones referents en l’àmbit STEM que hi ha hagut fins ara: dones molt rellevants de la història amb les quals no ens hi sentim identificades. A més, a això s’afegeix que socialment creiem que les persones que han de dedicar-se a l’àmbit STEM han de tenir unes capacitats extraordinàries, el que provoca que les dones es posin el llistó molt alt per escollir dedicar-se a una enginyeria, matemàtiques, etc. 

 

Amb tot això sobre la taula, també vam poder treure’n la part positiva, i és que si creem noves referents amb qui les nenes es puguin emmirallar, podem aconseguir que sentin que volen dedicar-se a una professió relacionada amb la tecnologia i les ciències. 

 

També ens va empoderar i il·lusionar la part final, en la que vam poder compartir experiències entre totes les persones que van assistir a l’acte. Entre tota la diversitat, totes compartíem un interès per aportar el nostre granet de sorra i la convicció que es pot produir un canvi per arribar a la igualtat en aquest sector.

 

Reviu la sessió

 

Si no veus el vídeo aquí sota, pots mirar-lo en aquest enllaç.

 

 

Foto de capçalera: Basetis
igualtat,Lovelace,
Persones

Basetis patrocina el congrés Govern Digital 2025

7 de març de 2025 | Octavi Planells

Els dies 12 i 13 de març, se celebra al Centre de Convencions Internacional de Barcelona el Congrés Govern Digital 2025. L’esdeveniment, organitzat per l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), representa un espai de trobada i d’intercanvi de coneixement, experiències, bones pràctiques, serveis i solucions en l’àmbit de la transformació digital de les administracions públiques catalanes. Basetis és patrocinadora de la iniciativa junt amb altres empreses.

 

El Congrés Govern Digital 2025 és l’espai central per a tots els agents implicats en impulsar governs intel·ligents que millorin els serveis públics. En aquesta edició, el focus se centra en l’ús de les tecnologies digitals per aconseguir governs més sostenibles, útils i còmodes per a la ciutadania.

 

El programa està estructurat al voltant de vuit àmbits principals: drets digitals i capacitació; serveis centrats en les persones; serveis a les empreses; administració eficient; govern obert i bon govern; governs intel·ligents; infraestructures i ciberseguretat; canvi cultural i sostenibilitat.

 

L’esdeveniment congregarà 1.600 assistents, que podran participar en un total de 100 sessions a càrrec de 225 ponents distribuïdes en les 5 sales del centre de convencions.

 

A Basetis participem en alguns projectes sobre transformació digital de l’Administració, fet que ens ha motivat a implicar-nos amb la iniciativa. Com a alguns exemples, participem en un projecte de la mateixa AOC de manteniment d’aplicacions i migració al cloud, i en l’Observatori de l’Administració Digital, un projecte de la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, amb coordinació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació.

 

Des de Basetis us engresquem a participar en aquest esdeveniment. Trobareu tota la informació, aquí.

 

Imatge de capçalera: Congrés Govern Digital 2025
sector públic,
Persones

Arriba la 6a edició de Lovelace

7 de març de 2025 | Berta Cabanas Tirapu

L’esdeveniment Lovelace arriba a la 6a edició aquest proper 26 de març a les 18h i vol posar el focus en el paper que té l’educació per trencar estereotips i fomentar les vocacions científiques i tecnològiques.

 

Apunta-t’hi!

 

Taula rodona: Vocacions tecnològiques per trencar estereotips

 

Per tal de trobar punts en comú i propostes per avançar, comptarem amb 3 dones que treballen des de diferents perspectives relacionades amb la ciència i la tecnologia: la Laura Bartolomé fa més de 20 anys que treballa al sector IT, actualment com a Arquitecta Cloud. La Míriam Comet Donoso, és professora associada i doctoranda de la facultat d’Educació i co-fundadora de l’Associació Luciferases, que té com a objectiu fer arribar la ciència a la població amb una perspectiva feminista. I finalment, comptarem també amb la Mari Paz Linares Herreros, que es matemàtica, cofundadora i directora científica d’Algoræ, i també doctora i coordinadora del màster en Estadística i Investigació Operativa a la UPC.

 

A partir de les seves experiències i els seus coneixements, ens agradaria crear un espai de reflexió i de debat sobre quines accions podem emprendre entre tots i totes per tal que les noies s’interessin per l’àmbit de l’STEM i que poc a poc puguem anar trencant amb la desigualtat de gènere en aquest sector.

 

Per dinamitzar la sessió, comptarem amb les companyes de Basetis Silvina Lucero Calderon, actualment desenvolupant-se com a QA a l’equip de Development, i amb la Marina Dalmau Miró, Data Scientist a l’equip d’IA.

 

Dinàmica de networking:

 

Un cop acabada la taula rodona, us proposem participar en una petita dinàmica de networking per tal de fer lligams entre les persones assistents i finalitzar amb un aperitiu.

 

Connecta’t amb nosaltres:

 

També hi haurà una retransmissió en streaming de l’esdeveniment perquè hi puguin assistir totes aquelles persones amb interès per a un futur amb una tecnologia inclusiva i amb igualtat d’oportunitats per a tothom; perquè no et perdis Lovelace siguis on siguis. Apunta-t’hi per sumar entre totes i tots al canvi!

 

Apunta-t’hi!

 

igualtat,Lovelace,
Persones

Fer vaga el dissabte del 8M

28 de febrer de 2025 | Berta Cabanas Tirapu

Aquest any, el 8 de març cau en dissabte i, per tant, moltes persones no exerciran el seu dret a vaga a la seva feina, ja que, almenys en el nostre cas, és un dia no laborable.

 

Fer vaga en l’àmbit laboral el dia de la dona treballadora implica molt més que deixar de percebre la remuneració d’aquest dia. El moviment feminista reivindica una visió molt àmplia que va més enllà de les hores de feina i els salaris, s’estén també a reivindicar espais de feina lliures d’assetjament sexual i agressions, amb protocols efectius que protegeixin i es preocupin pel benestar de les persones. Però sobretot, reivindica que totes les lluites que es guanyin ens beneficiïn a totes, a les que arriben a càrrecs de gran responsabilitat, però sobretot a aquelles dones que treballen en feines poc reconegudes i mal remunerades, que pateixen la desigualtat pel fet de ser dones i a més, agreujada per la seva situació econòmica, social o cultural. 

 

En resum, deixar el lloc de treball el dia 8 de març implica la reivindicació dels nostres drets laborals i personals, però també és un dia per demostrar que la feina que fem sosté el món.

 

Però no es tracta només del treball remunerat; l’engranatge que fa que tot continuï endavant i que puguem avançar com a societat s’ha sostingut al llarg de la història gràcies a totes les dones que treballen incansablement per cuidar, netejar, gestionar,.. i que no reben res a canvi. Per això fer vaga el 8 de març inclou també la retirada del treball domèstic, les cures i el consum, per fer visible que tots aquests treballs no remunerats tenen un paper indispensable a la nostra societat, dels quals tothom se’n beneficia però que el sistema no paga.

 

Dissabte 8 de març és un dia per rebel·lar-nos al sistema que ens oprimeix i sortir al carrer per fer força entre totes. Deixar de banda per un dia el consumisme, les xarxes socials alimentades per algoritmes esbiaixats, oblidar, almenys durant unes hores, la perfecció que ens veiem abocades a mantenir cada dia. És un dia per abraçar la sororitat i la lluita amb un objectiu comú: construir una societat amb igualtat d’oportunitats i amb un futur respectuós i en pau per a tothom.

 

D’on venim?

Les mobilitzacions per al dia de la dona treballadora es van revifar amb el moviment de vagues feministes a Polònia a l’octubre de 2016 que s’oposaven a la prohibició de l’avortament al seu país. Un mes més tard, a Argentina també van iniciar un seguit de protestes en contra de l’assassinat a Lucía Pérez que es van escampar per molts altres països, arribant a tots els àmbits de la societat. L’any següent, al març de 2017, organitzadores d’arreu del món van decidir fer una vaga conjunta, tornant a les arrels de les mobilitzacions obreres de començaments del segle XX, quan es van organitzar les primeres manifestacions per al Dia de la Dona Treballadora.

 

Què puc fer pel 8M?

Hi ha moltes manifestacions i activitats organitzades:

 

A Barcelona:

  • El 7 de març a les 12h del migdia s’ha organitzat una manifestació d’estudiants a la Plaça Universitat.
  • La manifestació principal serà el 8 de març a les 18 de la tarda a Plaça Universitat
  • Més actes a Barcelona al voltant del 8M aquí: https://ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/agenda-dia-dones 

 

A Girona: 

 

A Castelló:

  • Manifestació el 8M a les 12h a la plaça Ma. Agustina
  • A les 14h dinar popular a la plaça de l’Ereta

 

A Lleida:

  • Manifestació a la Plaça Ricard Vinyes a les 18:30h
  • Programa d’activitats de l’ajuntament de Lleida: https://www.paeria.cat/ca/recursos/programa-8-de-marc-2025.pdf

 

A Tarragona:

  • Manifestació a la plaça Imperial Tarraco a les 18h
  • Actes organitzats a Tarragona: https://www.tarragona.cat/serveis-a-la-persona/dones/dia-internacional-de-les-dones

 

I a molts altres llocs arreu, on segur que durant aquests propers dies s’hi organitzaran actes i manifestacions.

 

 

Foto de capçalera extreta del web de l’Ajuntament de Barcelona

8M,feminisme,igualtat,
Empresa

On hem representat Basetis l’últim trimestre 24Q4?

17 de gener de 2025 | Marta Fuentes Gutiérrez

Vols saber on ha participat Basetis l’últim trimestre? Aquí tens un resum de les últimes activitats del 4t trimestre en què Basetis ha participat.

Resum dels esdeveniments

Data Títol de l’esdeveniment o acció Tipus Temàtica Persones participants
1/10/2024 Welcome Day convenis Intern Presentem Basetis Maria Castells, Julia Alsina, Ariadna Domingo, Marina Dalmau
3/10/2024 Diversity Day SURT Extern Responsabilitat Social, Igualtat Karolina Ostrovska
14/10/2024 XI Premios a las Buenas Prácticas en Gestión de Personas en 2024 Extern Model Teal, Responsabilitat Social, Política salarial Pablo Salas
23/10/2024 Hackató IT Academy Extern Tecnològica i/o tècnica Francesc Romera
23/10/2024 Trobada anual de Màxims Representants i Dir. de Persones – Fundació Factor Humà Extern Responsabilitat Social Maria Castells i Àngels Bosch
24/10/2024 Woman in Tech del TIC Sud Extern Igualtat, Tecnològica i/o tècnica Glòria Arenas
24/10/2024 Xerrada grup estudiants Dret i ADE Extern Model Teal Marc Castells, Andreu Carreras, Mónica Comajuan, Roc Oliveres i Vinyet Costa
05/11/2024 Taller de Ciberseguretat Extern Tecnològica i/o tècnica, Ciber Pablo González
08/11/2024 Gemba Expedition organizada por Jorge Silva de 10 pines y Ariel Ber (liqueed) Extern Model Teal, Visita a la Pedrera Karolina Ostrowska i Andreu Carreras
11/11/2024 Taula rodona “Oportunitats empresarials de la IA al sector agroalimentari Extern Comercial, Tecnològica i/o tècnica David Comas i Aleix Farràs
11/11/2024 Sopar amb la Lisa Gill i Corporate Rebels Extern Model Teal Marc Castells i Andreu Carreras
15/11/2024 Programa Vicens Vives d’ESADE Extern Igualtat Marta Clua
26/11/2024 Great places to grow Extern Model Teal Oriol Fàbregas
27/11/2024 Premis Catalunya Impacta Extern Comercial Pere Gabaldà i Gemma Estapé
27/11/2024 Women Approved 2024 Entrega premis Extern Igualtat, Temàtica general Maria Castells
30/11/2024 MBA internacional (IESE) Extern Model Teal, Política salarial Javier Cárdaba i Bernat del Santo
03/12/2024 Sessió Networking “Somdones Directives” Extern Igualtat, Temàtica general Marta Clua
04/12/2024 Future for Work Institute Extern Model Teal Marc Castells
05/12/2024 MBA internacional (IESE) Extern Model Teal, Política salarial Sessió 1: Marc Castells i Júlia Alsina

Sessió 2: Marc Castells i Jordi Saumell

11/12/2024 Conversa Model organitzatiu Suara Cooperativa Extern Model Teal, Una mica de tot, model organitzatiu Andreu Carreras, Maria Castells, Sergio Jimenez, Pau Domingo
12/12/2024 Reunió amb el director de la Fundació Factor Humà Extern Temàtica general Maria Castells i Marc Castells
16/12/2024 University of St. Gallen (Switzerland) Extern Model Teal i tipus organització Marc Castells i Andreu Carreras

 

Fem memòria del que vol dir “Representativitat Basetis”?

La nostra organització es basa en l’autogestió, on les responsabilitats i la presa de decisions estan distribuïdes.

 

Ens basem en la confiança, el nostre valor principal. Confiem en les persones i en la seva capacitat de demanar consell i prendre decisions.

 

No tenim directors ni directores. Basetis la forma un equip de persones amb responsabilitats segons el seu coneixement i experiència. En conjunt, totes som responsables de la gestió de la companyia.

 

La representativitat de Basetis també és un rol distribuït. La nostra responsabilitat social, el model organitzatiu, la igualtat de les persones, els serveis que oferim o la nostra política salarial, entre d’altres, són qüestions que diverses persones de la companyia poden defensar amb un millor coneixement i amb major grau de detall que una única persona encarregada de representar l’empresa.

 

Per tot, amb el model de Basetis, les funcions d’un perfil CEO únic queden cobertes per l’estructura de l’organització. La manca de CEO no ens crea un buit, sinó que reflecteix la nostra filosofia organitzativa.

Foto d’Ilyass SEDDOUG a Unsplash

Esdeveniments externs,Esdeveniments interns,notorietat,Open,Representativitat,
Persones

2.280 euros de donatiu amb el lot de Nadal de Basetis

20 de desembre de 2024 | Ana Vazquez

Com cada any ja estem a Nadal i a Basetis ens agrada fer regals. Enguany hem repartit de nou els lots entre les persones de Basetis. Però, com en anys anteriors, algunes persones han optat per no rebre lot i destinar el seu import a un donatiu a una iniciativa social. Aquest cop, però, els lots els hem gestionat des de les nostres dues seus: la de La Pedrera a Barcelona, i la d’Espaitec a Castelló.

 

Des de Barcelona, per segon any consecutiu, els lots els ha proporcionat l’empresa amb seu a Manresa Harcogourmet. En total, des de la comissió de Lots de Nadal 2024, hem gestionat el lliurament de 316 lots, dels quals 206 els hem centralitzat a l’oficina, però la resta s’han enviat a les persones que per algun motiu els era impossible passar a recollir-lo a l’oficina. Per poder donar resposta a les particularitats alimentàries de cada persona o de les seves famílies, s’han repartit nou tipus de lots diferents.

 

Des de l’oficina de Castelló, es van gestionar 12 lots i targetes regal, que en aquest cas va proporcionar l’empresa La Terreta. A més, dues persones van donar el seu lot també per destinar l’import a un donatiu social.

 

 

Donatius per a València i Sant Joan de Déu

 

A part de tots els lots repartits, hi ha hagut Basetianes  que han descartat rebre’l i en el seu lloc, han cedit l’import per fer un donatiu social. En total han estat 57 les persones solidàries, que es tradueix en un total de 2.280 euros de donatiu. Des de l’àrea de Social de Basetis s’ha decidit repartir l’import entre les següents iniciatives:

 

 

A més, tots els lots han inclòs un petit obsequi, una capseta amb xocolatines solidàries per col·laborar amb la tasca de recerca i atenció sanitària infantil que fa Sant Joan de Déu.

 

Moltes gràcies a totes i molt bones festes!

 

 

Fotos: Basetis
social,
Empresa

Recapte per a la Fundació Soñar Despierto 2024

10 de desembre de 2024 | Adrià Diéguez

Un any més, des de Basetis hem participat a la campanya Se buscan Reyes Magos de la Fundació Soñar Despierto.

 

La fundació col·labora amb nens i nenes d’entre 1 i 13 anys en risc d’exclusió social. Les seves cartes als Reis Mags amb els regals que els fan més il·lusió són assignades a persones voluntàries. Des de Basetis, ja fa anys que participem engrescant a un munt de persones, les quals s’encarreguen de convertir aquests somnis en realitat.

 

Estem contents d’anunciar que aquest any hem complert els desitjos de 69 cartes!!

 

Moltes gràcies a totes les persones que han participat i han fet possible aquests somnis!!! Fins al 2025!

 

GRÀCIES !!!!!

social,
Empresa

Donacions per La Lliga d’animals

25 de novembre de 2024 | Alejandra Catalano

Gràcies s totes les persones que han participat amb la campanya de donacions per La Lliga per la protecció d’animals i plantes de Barcelona.

 

Les donacions de les persones de Basetis han arribat al 105€ i amb el factor multiplicador aplicat, Basetis farà un donatiu de 252€.

 

En total hem donat 357€

 

 

La Lliga

És un refugi que porta prop de 80 anys lluitant pels animals amb l’objectiu principal de salvar les seves vides quan estan en perill i aconseguir-los aquesta segona oportunitat que, sens dubte, mereixen. Són molts anys d’esforç i també molts els animals que han aconseguit una nova llar però, lamentablement, queda encara molta feina per fer.

 

Té com a missió fonamental acollir animals en situació de desemparament, maltractament i/o abandonament, albergar-los al nostre refugi en les millors condicions possibles el temps que sigui necessari i trobar-los una llar definitiva i responsable, on els estimin i els cuidin com es mereixen.

 

Aquest diners seran de gran ajuda per als animals que atenen al refugi!!

Moltes gràcies a totes!

 

Foto de capçalera de Aldo Houtkamp a Unsplash
donatiu,gossos,social,

Èxit de participació del 5è Lovelace: Connecting Women

22 de novembre de 2024 | Berta Cabanas Tirapu

La cinquena edició de Lovelace: Connecting Women va ser un èxit de participació. Una trentena de participants interessades amb la capacitat transformadora de la tecnologia van reunir-se a les oficines de Basetis per escoltar les experiències de tres referents femenines del sector i compartir les seves reflexions. La jornada es va celebrar el passat dimecres 20 de novembre i va consistir en una taula rodona protagonitzada per les següents dones, totes elles amb un estret vincle amb la tecnologia, però cadascuna d’un àmbit ben diferent:

 

  • Marta Vallés: és la cofundadora de Vottun, una plataforma que permet crear aplicacions basades en blockchain. Abans de cofundar Vottun, va treballar com a advocada i més tard va fundar Messless Distributions, una consultora estratègica que dona suport a les empreses que entren en nous mercats internacionals i ajuda a marques globals.
  • Núria Espuny: és analista de transformació digital. Enginyera tècnica de Telecomunicacions i Enginyera superior en Electrònica. Després d’una breu etapa en el sector privat, ha desenvolupat tota la seva carrera professional a l’àmbit públic.
  • Elisenda Bou: Enginyera de Telecomunicacions i Electrònica, experta en Intel·ligència Artificial. Fundadora i CTO de Vilynx i Premi Princesa Girona Empresa.

 

En aquesta edició vam voler enfocar la temàtica de les preguntes a les oportunitats que dona el sector tecnològic per reorientar la carrera professional de dones que ja tenen experiència en algun altre àmbit. Totes tres ens van aportar reflexions molt enriquidores, cadascuna des de les seves pròpies experiències. Les conclusions principals van ser que necessitem moltes més dones que decideixin encarar el seu futur cap a les TIC, ja sigui amb una formació tècnica de base, però també aquelles que fan un gir laboral i aposten per la tecnologia pel seu futur.

 

Finalment, va arribar el torn de les preguntes del públic on van sorgir reflexions molt interessants, encarades sobretot a reclamar dones referents en el món STEM que tenen una trajectòria més discreta i que potser no destaquen tant, però que juguen un paper importantíssim perquè puguem desenvolupar una tecnologia més inclusiva. Tant de bo haver tingut més temps per allargar aquesta estona de reflexió!

 

Per últim, volíem agrair a totes les persones que van venir a l’oficina de Basetis a La Pedrera o que van assistir virtualment a l’esdeveniment. Estem molt contentes i orgulloses de la jornada i de l’èxit que va tenir. Us esperem a les pròximes edicions amb els braços oberts i amb la il·lusió d’anar millorant i compartir reflexions.

 

Et vas perdre el 5è Lovelace?

Et compartim el vídeo per si vols reviure la sessió!

 

 

igualtat,Lovelace,
Empresa

Soy Yo Literal puja al podi en els premis europeus The Lovie Awards

12 de novembre de 2024 | Lidia Palmer Capilla

Pot ser que ens hagis sentit celebrar-lo estiguis on estiguis, perquè hem cridat ben fort. Un Lovie per a Baliente!

 

Però espera, que et poso en context. The Lovie Awards són uns premis internacionals que reconeixen el millor del disseny i la creativitat en el món digital. Enguany, en la seva 14a edició, han rebut més de 1.200 projectes de 28 països de tota Europa.

 

I un d’aquests projectes va ser la pàgina web de Soy Yo Literal, un treball de Baliente per a la Fundació Joia, que ara ha estat premiat amb un bronze en la categoria Websites & Mobile Sites – Health & Fitness.

 

Vols saber més sobre Soy Yo Literal?

És un d’aquests projectes que et toquen el cor. Una plataforma pensada per a joves d’entre 16 i 24 anys que aborda temes de salut mental de manera oberta, honesta i sense filtres. Volíem que fos una eina útil per a ajudar-los a prevenir o afrontar situacions que poden impactar en el seu benestar. Per això, des del naming i el branding fins a la creació del contingut i la web, a Baliente vam posar tot el nostre afecte en cada pas.

 

Ara entendràs millor com ens emociona rebre aquest premi que reconeix l’esforç i el talent que hi ha darrere d’aquest projecte, i al mateix temps, que ressalta l’impacte positiu que pot tenir la creativitat quan es posa al servei d’una bona causa.

 

Enhorabona a les persones participants en Soy Yo Literal i gràcies a totes per fer-ho possible! Amb un esment especial a l’àrea de Social de Basetis, que ens va brindar el seu suport econòmic en aquest projecte pro bono.

 

I ara, quan trobem el lloc perfecte per al premi a la prestatgeria, continuarem posant tot el nostre esforç i dedicació per a donar vida a projectes tan innovadors, creatius i potents com aquest.

 

Baliente,Premis,Soy Yo Literal,
Empresa

Lovelace celebra la seva 5a edició

8 de novembre de 2024 | Marta Fuentes Gutiérrez

El pròxim dia  20 de novembre a les 18 h, es durà a terme la 5a edició de Lovelace, una cita imperdible per a totes i tots aquells, interessats a explorar el vincle entre la tecnologia i la humanització, especialment en el context del paper de les dones en aquest procés. Aquesta edició de Lovelace posa en relleu la importància de la inclusió i la perspectiva femenina en el món de la tecnologia.

 

Link Streaming

 

Taula Rodona: Cap a una tecnologia compromesa i transformadora

Amb l’objectiu d’abordar aquesta temàtica des de diferents angles, es realitzarà una taula rodona amb la participació de quatre referents del sector STEM. Marta Valles, Cofundadora de Vottun i destacada per FORBES com una de les 10 líders de la transformació digital al sector financer. Núria Espuny, Enginyera tècnica de Telecomunicacions, enginyera superior en Electrònica i Directora General d’Administració Digital en l’anterior legislatura. Elisenda Bou, cap d’Apple Media Knowledge, fundadora i CTO de Vilynx i Premi Princesa Girona Empresa.

 

Júlia Alsina, desenvolupadora back end a Basetis i Berta Cabanas, desenvolupadora full stack a Basetis assumiran el rol de presentadores i moderadores per assegurar un diàleg enriquidor i inclusiu entre les ponents i l’audiència.

Durant la taula rodona es discutiran temes rellevants com la necessitat d’una visió femenina en el desenvolupament tecnològic i els reptes que enfronten les dones en aquest àmbit. Es buscaran solucions i estratègies per abordar aquestes qüestions i promoure la igualtat de gènere en el món STEM.

 

Còctel Networking: Connectant Professionals

Després de la taula rodona, s’habilitarà un espai de networking perquè les assistents puguin conèixer-se, intercanviar idees i establir contactes dins de la comunitat STEM. És una oportunitat perfecta per ampliar la xarxa professional i continuar la conversa iniciada durant la taula rodona.

 

Connecta’t amb Nosaltres

L’esdeveniment també es retransmetrà en streaming per a aquells que no puguin assistir personalment. Siguis a on siguis, podràs participar i contribuir a aquest diàleg tan necessari per a la construcció d’un entorn tecnològic més inclusiu i equitatiu.

No deixis passar aquesta oportunitat de ser part d’una jornada dedicada a la humanització de la tecnologia i al paper fonamental de les dones en aquest procés. Apunta’t avui mateix i forma part del canvi!

 

Enllaç web

 

Enllaç formulari

 

DonesSTEM,Lovelace,STEM,