A l’estiu llegim més… lectures feministes i diverses

26 de juliol de 2024 | Marta Clua

Si us agrada escoltar històries reals…

 

Mai és una paraula molt lletja

 

La primera recomanació és l’esplèndid assaig que la Maria Climent ha escrit sobre la seva història d’infertilitat. “Mai és una paraula molt lletja” que ha publicat per arallibres.

L’autora explica com ha viscut la seva història d’infertilitat i ho fa en el mateix moment en que es troba immersa en un darrer tractament. Quan encara no sap si ha funcionat o no.

 

Amb aquesta premissa, l’autora comença a explicar com funcionen els tractaments de fertilitat als quals s’ha sotmès, a la vegada que ho va amanint amb dades científiques mínimes per tal de donar context a tots els procediments mèdics. Per exemple, ens recorda que una de cada cinc persones a Espanya pateix infertilitat. Un terç de les vegades la infertilitat és per causa de la dona, un altre terç és a causa de l’home i un altre terç no se’n coneix el motiu (i això és el que li passa a l’autora).

 

Ens parla de la betaespera, el període des que es finalitza un tractament de fertilitat fins que es fa l’analítica que t’indica si ha funcionat o no. 

 

La Maria dona veu a dones com ella, que viuen aquest procés en silenci, però sobretot el que busca és posar de manifest que la fertilitat no és un problema que només afecta les dones sinó que afecta a tota la nostra societat, i com tots els problemes si no se’n parla, no es resol. Molt recomanable!

 

 

L’amor dels homes singulars

 

La segona recomanació és una bonica història d’amor i de pèrdua, amb un deix autobiogràfic. Es tracta de “L’amor dels homes singulars” d’en Víctor Heringer, editat per l’editorial Les Hores amb la traducció de Pere Comellas Casanova.

Ens explica la història del jove Camilo durant l’estiu del calorós Rio de Janeiro dels anys setanta que es veu trasbalsada per l’arribada d’en Cosme a casa seva. En Camilo, inicialment, no veurà en bons ulls al nouvingut, però aquest odi es convertirà en un amor, el primer amor del jove protagonista. Un amor que acabarà tràgicament i massa d’hora, fet que el marcarà per sempre més. 

 

La novel·la navega entre el moment actual d’en Camilo que torna al seu barri d’infantesa i el record d’aquell estiu de descoberta i de tragèdia. Una narració tendra i dura que ens parla de l’amor, de l’odi, de la venjança i del dolor. Un dolor que és present en tota la història, en les paraules de l’autor quan recorda, quan estima i quan intenta seguir endavant, malgrat tot. M’ha agradat molt com descriu la vida dels barris humils de Rio. Una vida molt crua i plena d’injustícies. M’agradaria pensar que els fets que explica formen part del passat, però no és així.

 

Cal destacar les pàgines dedicades als primers amors enviats a l’autor, un detall preciós.

 

Malauradament, no podrem gaudir de més llibres d’aquest jove autor que ens va deixar massa d’hora, una llàstima perquè prometia.

 

 

 

Si us agraden els contes…

 

 

NENA, DONA, ALTRES

 

Compartim amb vosaltres el recull de contes “NENA, DONA, ALTRES” de la Bernardine Evaristo, editat per la segona perifèria i amb la traducció de la Núria Busquest Molist.

Ens trobem davant d’un recull de 12 històries protagonitzades per 12 dones cadascuna amb el seu bagatge, contradiccions i punts de vista que van teixint un relat vibrant que ni les diferències de classe, generació i identitat aconsegueixen esquinçar.

 

Al capdavall, l’important té a veure amb el fet d’estar juntes. Són relats de ficció, però podrien ser dones reals explicant els seus testimonis: lluita feminista, homosexualitat i no-binarisme, discriminació racial, relacions tòxiques, violacions, gentrificació i molts sistemes d’opressió i prejudicis més es donen la mà en un llibre que té en compte la interseccionalitat: tots aquests mecanismes de discriminació no són independents.

 

Un llibre molt premiat: Premi Booker 2019, British Book Award 2020, Indie Book Award 2020 i Millor llibre de l’any segons Roxane Gay.  Se l’ha definit com «una lectura imprescindible sobre la feminitat i l’Anglaterra contemporània, una novel·la impressionant i ferotge sobre les vides de les dones negres britàniques, les seves lluites, dolors, alegries, anhels i amors. L’estil d’Evaristo és apassionat, afilat, ple d’energia i humor. No hi ha ni un sol moment ensopit en aquest llibre».  

 

 

Els blancs

 

Un altre recull de contes, molt interessant i que us deixarà marca són “Els  blancs” de Langston Hughes  amb la traducció de Pau Gros i que ha publicat Godall Edicions.

 

Ens trobem davant de 14 relats que mostren de forma realista les relacions entre blancs i negres als Estats Units dels primers anys del segle xx, tant en les zones rurals del sud com en les urbanes del nord. Tots els contes tenen una mateixa intenció: mostrar com, amb formes cruels o subtils, aquestes relacions són profundament desiguals, i, el que per a mi és més important: tots els contes estan escrits des de la negritud. I això, si pensem en l’any que van ser publicats, els fa encara més interessants. 

 

Els protagonistes negres, no obstant, són conscients que el seu color de pell i la mateixa identitat són un obstacle per progressar, i entomen la vida com poden. De vegades ho fan des de la submissió, de vegades amb rebel·lia, o fins i tot des del passing racial.  Amb “Els blancs”, primera traducció al català d’una de les obres de Langston Hughes, l’autor se serveix dels relats per explorar, en cadascun d’ells, diferents vessants del racisme envers els negres als Estats Units de principi del segle XX.

 

 

 

Si us agraden les distopies feministes…

 

 

La paret

 

La següent recomanació és una novel·la considerada com una distopia des de la seva publicació a la dècada dels seixanta fins ara. La novel·la ha tingut múltiples interpretacions, incloent-hi les de caràcter feminista i ecològic. Això sí, com sol passar moltes vegades de manera injusta, l’autora no va conèixer l’èxit en vida i va ser després de morir quan aquesta novel·la ha anat guanyant adeptes.

Es tracta de “La paret” de Marlen Haushoffer amb la traducció Carlota Gurt i editat per Angle Editorial. Ens narra la història d’una dona que durant una visita als Alps a la seva germana i el seu cunyat, es veu afectada per una catàstrofe inexplicable i queda separada del món per una mena de mur invisible. La resta de família i amics semblen haver quedat a l’altra banda de la paret i, per tant, són morts. Aquesta paret és forta i no es pot trencar ni travessar de cap manera. La protagonista es veurà obligada a deixar enrere la seva vida passada i afrontar la supervivència en solitari en una casa d’alta muntanya, només amb la companyia d’alguns animals. L’única alternativa davant la incertesa serà aprofitar tots els recursos al seu abast i adaptar-se als cicles del món natural.

 

D’ella n’han dit «Novel·la distòpica brutal i absorbent […] és una de les obres més profundament feministes del segle passat.»  Publicada el 1963, “La paret” manté encara avui la seva ànima distòpica, amb una escriptura precisa, brillant i hipnòtica.

 

 

Llengua materna

 

Una altra novel·la publicada ara fa 40 anys,  el 1984 (any icònic pels amants de la ciència-ficció) és la següent que us recomano. Es tracta d’una distopia amb paral·lelismes amb El conte de la serventa de Margaret Atwood (que es va publicar posteriorment el 1985 i que va tenir molta més repercussió que aquesta).

Es tracta de “Llengua materna” de Suzzete Haden Elgin editat per Chronos amb la traducció de l’Eduard Castanyo i amb un pròleg de la Bel Olid.  

En un món futur, on els homes han conquerit l’espai, les dones han perdut tots els seus drets. Ara no són més que súbdites al desig i a la voluntat dels homes. Només, les Lingüistes, gaudeixen d’un cert reconeixement social, ja que el seu treball és fonamental per tal poder-se entendre amb els socis interplanetaris, i fan d’intèrprets en les transaccions comercials imprescindibles per la supervivència del planeta.

 

La novel·la comença amb un debat que un “consell de savis” realitzen sobre el futur de Nazaret, una de les millors lingüistes, una discussió on els homes prendran una decisió inesperada i impactant sobre la Natzaret i el seu futur. A partir d’aquí, la història fa un pas enrere en el temps i comencem a conèixer la vida de Nazaret i les seves companyes del casal Chornyak.  A poc a poc, anirem descobrint com funcionen les nissagues, les cases ermes- què és on van les dones estèrils-,  les capacitats de certs nadons, els alienígenes, els experiments esperpèntics i els fonaments d’aquesta societat futura.

 

“Llengua materna” és difícil de resumir perquè ens parla de moltes coses: ens parla de les injúries que les dones pateixen,  ens parla de la importància de la comunitat, dels governs i dels interessos comercials que poden portar nefastes conseqüències, però sobretot ens parla de la llengua, com l’eina més poderosa i fonamental per a canviar el món. 

 

L’autora, Suzette Haden Elgin, va ser una lingüista i feminista que va fer nombrosos treballs en aquests camps i que estava molt interessada en els avantatges de la ciència-ficció per desenvolupar les seves tesis especialment en el camp del feminisme. 

 

 “Llengua materna” va estar nominada al Premi Locus l’any 1985 i sempre ha tingut una gran acceptació entre la comunitat literària, on se la considera una novel·la cabdal de la ciència-ficció feminista.

 

 

Finalment, volem destacar que no oblideu que no cal comprar tots els llibres, també podeu visitar les biblioteques del vostre barri on podreu trobar molts d’aquests llibres sense cap cost. I si us agrada comprar-los recordeu sempre acostar-vos a la vostra llibreria més propera de casa vostra, impulsem el comerç local i de proximitat! 

Bon estiu, gaudiu del vostre descans amb una bona lectura!  Ja sabeu la dita:

 

 

“A l’estiu, recomanació basetiana: llegiu!”

Baliente i Fundació Enllaç llancen una campanya de visibilització per a gent gran LGTBIQ+

26 de juliol de 2024 | Baliente

A Baliente estem molt orgulloses de presentar la nostra primera campanya de notorietat! En el context dels dies de l’orgull de Barcelona, ​​Baliente i la Fundació Enllaç, entitat que treballa per atendre les necessitats de la gent gran LGBTIQ+, hem llançat una innovadora campanya de visibilització de la gent gran LGTBIQ+. Sota el lema “L’orgull no té edat”, la iniciativa pretén cobrir la manca de representació d’aquest col·lectiu. I és que a l’hora de fer una campanya de publicitat o dissenyar materials de comunicació, els professionals solen recórrer a bancs d’imatges on no hi ha fotografies de persones d’edat més avançada. 

 

Per cobrir aquesta manca de representació, Alba, Miquel, Joan, Lola i Alpe, persones voluntàries de la Fundació Enllaç, van posar en una sessió de fotos per donar visibilitat a la seva realitat. 

 

Aquestes fotografies s’han pujat a un banc d’imatges perquè puguin ser utilitzades de manera gratuïta en futures campanyes publicitàries i com a materials de comunicació, assegurant una representació més diversa i inclusiva del col·lectiu LGTBIQ+. Unes imatges que en menys d’una setmana han aconseguit més de 6.000 visualitzacions i 65 descàrregues. 

 

A més de les fotografies, la campanya també compta amb un vídeo principal i altres càpsules on els protagonistes compten la seva experiència. Uns materials que han aconseguit més de 60.000 reproduccions i unes 2.000 interaccions. Si encara no els heu vist, entreu al nostre Instagram! (i de pas, feu-nos un Follow 😉 ) 

 

Col·laboració de la nostra área de Social

Aquesta campanya no hauria arribat tan lluny sense la col·laboració de l’àrea de Social de Basetis, qui ens ha finançat la inversió en Social Ads i la despesa del fotògraf professional. Des d’aquí us volem donar les gràcies!!! 💜

 

Amb aquesta col·laboració, Baliente i Fundació Enllaç esperen contribuir a un món sense estereotips, on totes les realitats siguin visibilitzades i respectades.

Baliente,
Empresa

Memòria Basetis 2021 – Reconeixements

10 de juliol de 2024 | Marc Ferrayuoli

L’any 2022, l’equip de disseny i comunicació, vam crear una memòria de Basetis interactiva fent que l’experiència de visualitzar dades i taules sobre l’any 2021 fos més agradable. La pots consultar:

Aquí

 

Reconeixements

La memòria resultant ha estat guardonada amb dos premis.

 

awwwards

El primer, l’any 2022, ens el van donar awwwards que es defineixen com un punt de trobada on professionals del disseny digital d’arreu del món troben inspiració, imparteixen coneixement i experiència, es connecten i comparteixen crítiques constructives i respectuoses. “Sempre qüestionant”, “sempre evolucionant”.

 

I el reconeixement va ser una “Honorable Mention” on en aquesta taula pots veure totes les valoracions.

 

Mira la menció completa aquí

 

 

My Codeless Website

El segon, l’any 2024, ens el va donar l’entitat My Codeless Website que es defineixen com una web inspiradora per a dissenyadors web, on es creen un rànquing i es donen uns premis a les webs que, sota els seus criteris, tenen més impacte en diferents aspectes.

 

La nostra memòria està en el número 6 del rànquing “Millors Llocs Web Animats del 2024” i destaquen els següents aspectes:

El lloc web de Memòria Basetis 2021 té un disseny molt futurista. La disposició donada i les il·lustracions interessants segur que et captivaran de dalt a baix. Aquest lloc web és imprescindible per a aquells que aprecien els conceptes moderns que transmeten una narrativa de manera efectiva! Fes clic a l’enllaç per descobrir quelcom realment extraordinari.

Què pots aprendre d’aquest gran disseny web:

  • Molts espais en blanc
  • Una gran disposició web
  • Un disseny estèticament agradable

 

Aquí tens una captura de la web

Memòria,Memòria 2021,memòria Basetis,Open,Premis,Reconeixements,
Empresa

On ha participat Basetis en l’últim trimestre? – Resum 24Q2

10 de juliol de 2024 | Marc Ferrayuoli

Aquest 2024, a Basetis, hem adoptat una mesura innovadora i és que hem decidit no tenir CEO, és a dir, tothom pot representar Basetis.

I això, què significa?

La nostra organització es basa en l’autogestió, on les responsabilitats i la presa de decisions estan distribuïdes.

 

Ens basem en la confiança, el nostre valor principal. Confiem en les persones i en la seva capacitat de demanar consell i prendre decisions.

 

No tenim directors ni directores. Basetis la forma un equip de persones amb responsabilitats segons el seu coneixement i experiència. En conjunt, totes som responsables de la gestió de la companyia.

 

La representativitat de Basetis també és un rol distribuït. La nostra responsabilitat social, el model organitzatiu, la igualtat de les persones, els serveis que oferim o la nostra política salarial, entre d’altres, són qüestions que diverses persones de la companyia poden defensar amb un millor coneixement i amb major grau de detall que una única persona encarregada de representar l’empresa.

 

Per tot, amb el model de Basetis, les funcions d’un perfil CEO únic queden cobertes per l’estructura de l’organització. La manca de CEO no ens crea un buit, sinó que reflecteix la nostra filosofia organitzativa.

 

En vols saber més?

Si t’interessa aquest tema i vols aprofundir una mica més en aquest aspecte, et recomanem que llegeixis l’entrevista que ens va fer L’Econòmic del Punt Avui

 

 

Resum dels esdeveniments

Vols saber on ha participat Basetis en l’últim trimestre? Ens han entrevistat? A baix et trobaràs un resum de les últimes activitats del 2n trimestre en què Basetis hi ha participat.

 

Títol de l’esdeveniment o acció Data Esdeveniment Temàtica Persones participants
IESE – Cas Basetis – Programa de Desenvolupament Directiu 18/05/2024 Model Teal, Política salarial, Temàtica general David Palau, Javier Cárdaba
IESE – Cas Basetis – Programa de Desenvolupament Directiu 24/05/2024 Model Teal, Política salarial, Temàtica general Javier Cárdaba, Mónica Comajuan
Premi Mercè Sala – Fundació Factor Humà 13/06/2024 Temàtica general Maria Àngels Bosch i Manel Llopart

(Marc Castells, Karolina Ostrowska, Pau Domingo, Javier Cárdaba, Jordi Echevarria i Octavi Planells)

Aprèn a créixer 2024 – Itinerari de gestió de persones a l’organització per a la Fed.Coop. Treball de Catalunya 30/05/2024 Model Teal, Captació/Retenció Talent Pau Domingo
L’Escola d’Estiu del Temps 13/06/2024 RSC, Igualtat, Pol.Ref.horària Pau Domingo
Jornada empresarial. Igualtat i competitivitat 28/05/2024 Igualtat Marta Clua
Connectingbrains 30/05/2024 Model Teal, Temàtica general Marc Castells
Entrevista amb l’Econòmic el Punt Avui 21/06/2024 Model Teal, Política salarial, Temàtica general Aitor Gurrea, Maria Castells

 

Foto de capçalera de Priscilla Du Preez a Unsplash

Esdeveniments externs,Esdeveniments interns,notorietat,Open,Representativitat,
Empresa

Basetis obre un centre de treball a Castelló

28 de juny de 2024 | David Piñana

La nova oficina forma part de l’Espaitec, dins del campus de la Universitat Jaume I.

 

A principis de maig es va fer efectiva l’obertura d’un nou centre de treball de Basetis. La nova oficina es troba a la ciutat de Castelló de la Plana, concretament a l’Espaitec, dins del campus de la Universitat Jaume I. La iniciativa ha estat impulsada per les treballadores de la zona per a cobrir necessitats personals i comercials que s’havien detectat en els darrers mesos.

 

En aquest cas, des del punt de vista personal, era necessari un lloc de trobada confortable per a tothom. Fins ara, l’espai de feina compartit era la casa particular d’un company que, a més, també feia de punt de trobada per a activitats socials més enllà de les laborals. A causa de l’augment de l’equip i de les noves contractacions, va passar a ser més complicat reunir-se en aquest espai.

 

Per altra banda, donada la voluntat de creixement de l’equip a la zona i de l’entrada de convenis de pràctiques de la universitat i altres centres educatius del territori era necessari oferir un espai professional per trobar-se, així com seguretat i confiança al professorat responsable de les pràctiques en qüestió. 

 

Pel que fa al vessant comercial, s’ha considerat com a prioritari tenir un espai oficial on reunir-se amb els clients de la zona per transmetre una sensació d’escalf i de proximitat. A més, amb l’obertura d’aquest centre de treball naix la possibilitat d’arribar a noves oportunitats comercials  i fer un push comercial per la zona.

 

Per què l’Espaitec?

 

Després d’estudiar diferents opcions on obrir l’espai s’ha decidit aterrar a l’Espaitec, el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, un punt neuràlgic d’innovació i desenvolupament a la zona de Castelló. Han estat diferents factors els que ens han fet decantar per aquesta opció. 

 

En primer lloc, la ubicació del campus i la seua proximitat amb l’estació ferroviària, així com amb la sortida de l’AP-7 i altres carreteres principals, fan que la intercomunicació amb les poblacions pròximes i amb l’oficina de Pedrera siga més fàcil i directa. A més, les opcions de transport públic urbà que es disposen per a desplaçar-se fins a l’espai ens dona una ubicació molt ben interconnectada pels diferents perfils de gent que poden fer ús de l’espai. 

 

Les instal·lacions i serveis que ofereix l’Espaitec – oficines diàfanes, sales de reunions o  activitats de networking – són un bon ventall d’opcions per crear un espai òptim de treball i aconseguir fer push comercial.

 

Un altre avantatge d’aterrar a l’Espaitec és la creació d’un ecosistema d’innovació col·laborativa. Estar en contacte amb altres empreses del sector facilita l’intercanvi d’idees, la generació de sinergies i el desenvolupament de projectes conjunts. Aquestes col·laboracions poden donar lloc a solucions més innovadores i eficients, així com a la creació de nous productes i serveis que d’altra manera no haurien estat possibles.

 

Compartir espai amb altres empreses també facilita la creació de xarxes professionals sòlides. La proximitat física permet establir relacions més estretes amb altres empreses i professionals del sector, la qual cosa pot derivar en noves oportunitats de negoci o aliances. Participar en esdeveniments, seminaris i tallers organitzats per l’Espaitec amplia encara més aquestes possibilitats, afavorint la visibilitat i el reconeixement.

 

En resum, compartir espai a l’Espaitec de la Universitat Jaume I ofereix una sèrie d’avantatges significatius per a les empreses del sector informàtic i tecnològic. Des de la innovació col·laborativa fins a l’accés a infraestructures de qualitat, passant per la creació de xarxes professionals i l’accés a talent qualificat. L’Espaitec proporciona un entorn dinàmic i estimulant que pot impulsar l’èxit i el creixement empresarial, i ara Basetis també hi formem part.

Castelló,Espaitec,Open,
Empresa

Basetis guanya el 15è Premi Mercè Sala

14 de juny de 2024 | Albert Bazán

La Fundació Factor Humà va lliurar el passat 13 de juny a l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona els Premis Factor Humà 2024, en una gala que va reconèixer l’excel·lència en la gestió de persones i la responsabilitat social. En aquesta edició, Basetis hem estat reconegudes amb el Premi Mercè Sala 2024 per la nostra innovadora estructura organitzativa i el nostre compromís amb les persones. Per la seva part, Bon Preu ha estat reconegut amb el Premi Impacta, seguit de Direxis Tusgsal i l’Institut Català de la Salut amb el segon i el tercer premi, respectivament. 

 

Amb el lema “El compromís és cosa de dos”, la gala va reunir 300 directius d’empreses catalanes i multinacionals per reflexionar sobre la importància del compromís laboral. La periodista Montse Vidal va conduir l’esdeveniment, que va comptar amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, i de Francesc Ricart, director de Persones i Valors de l’Hospital Sant Joan de Déu.

 

L’acte va destacar la correlació entre compromís i productivitat, subratllant la necessitat de les empreses de ser lleials a les persones treballadores.

 

Basetis, Premi Mercè Sala 2024

 

Basetis vam ser l’empresa escollida per rebre el Premi Mercè Sala gràcies a “la nostra aposta per l’holocràcia, la intel·ligència distribuïda i el compromís social”. El jurat va destacar la capacitat de l’organització per posar les persones al centre de les decisions empresarials, un model que ha demostrat ser molt efectiu en termes de resultats.

 

D’aquesta manera va presentar ahir la Fundació Factor Humà a Basetis: 

 

 

Maria Àngels Bosch i Manel Llopart, van ser les companyes encarregades de recollir el guardó que reconeix els valors de la Mercè Sala: Mirada humana, Innovació i Visió global. Una Mirada humana en Gestió de Persones que mirem de perpetuar a partir del nostre model organitzatiu, el Model TEAL i els nostres pilars: autogestió, completesa de les persones, el propòsit evolutiu cap a un impacte social positiu i les relacions autèntiques transparents i de confiança. Tot posant les persones al centre i vetllant pel bon clima laboral.

 

El premi va ser lliurat pel nou president de la Fundació Factor Humà, Antoni Esteve, també fundador d’Adsalutem Institut del Son.

 

Vídeo de l’entrega de premi

Premi Impacta 2024: Bon Preu, Direxis Tusgsal i l’Institut Català de la Salut

 

A més del Premi Mercè Sala, la gala va reconèixer els guanyadors del Premi Impacta, destinat a projectes destacats de gestió de persones. Bon Preu va ser el primer classificat amb el seu projecte “Vestits d’Orgull”, que dignifica les professions dels supermercats mitjançant missatges en els uniformes. El segon premi va ser per a Direxis Tusgsal i el seu Pla de Cultura Corporativa, que enforteix la identitat i el compromís de les treballadores. L’Institut Català de la Salut va ocupar la tercera posició amb el seu Programa de Lideratge en Femení, que promou la presència de dones en posicions de responsabilitat.

 

En conjunt, la gala dels Premis Factor Humà 2024 va posar de manifest la rellevància d’una gestió de persones centrada en el compromís, la innovació i la responsabilitat social, amb Basetis com a gran protagonista d’aquesta edició.

 

Sobre la Fundació Factor Humà

 

Creada i promoguda per la reconeguda economista, empresària i política Mercè Sala l’any 1997, la Fundació Factor Humà és una entitat que té com a objectiu millorar la gestió de les persones a les organitzacions. Es tracta de l’espai de referència a Catalunya en aportació de valor en l’àmbit dels Recursos Humans. La seva missió: ajudar a construir una societat millor on predominin organitzacions més humanes. Els seus valors: mirada humana, innovació, visió global i integritat.

 

Actualment compta amb 84 empreses i organitzacions associades. Això es tradueix en una comunitat de més de 2.500 persones que rep innovadors serveis que els permeten fer prospectiva, conèixer millors pràctiques i promoure eines, així com tècniques útils en matèria de Recursos Humans.

Open,
Tecnologia

Basetis s’uneix a AIM Global, organització de les Nacions Unides que promou el futur sostenible de la IA

7 de juny de 2024 | Albert Bazán

Basetis s’uneix a l’AIM Global, l’Aliança Global sobre Intel·ligència Artificial per a la Indústria i la Fabricació guiada per l’Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial (UNIDO). Aquesta aliança reflecteix el compromís cap a l’avenç d’un context segur, sostenible i inclusiu de la IA i la voluntat compartida d’un ús ètic de la tecnologia.

 

Les tecnologies de la IA estan transformant la conceptualització del treball i de tots els sectors empresarials, oferint oportunitats sense precedents per augmentar l’eficiència, la productivitat i la sostenibilitat. Tot i això, l’adopció d’aquestes tecnologies també comporta consideracions ètiques, problemes de privadesa i amenaça la inclusió. Guiada per l’Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial, AIM Global promou el desenvolupament responsable i el desplegament de la IA i les tecnologies d’avantguarda. La unió entre Basetis i AIM Global representa la lluita amb què es pot donar forma a un futur digital obert, segur i beneficiós per a tothom.

 

Basetis som una empresa TIC l’equip de la qual està compromès amb la societat i orientat a oferir solucions tecnològiques. Seguint la nostra cultura, l’associació amb AIM Global reforça el nostre lema principal: “Solucions digitals amb valors”. Al camp de la IA, Basetis aprofita aquesta tecnologia per oferir solucions estratègiques, abordar reptes empresarials complexos i millorar l’eficiència operativa. Des de reconeixement d’imatges i documents, fins a analítica avançada, solucions basades en comprensió del llenguatge natural, xatbot o assistent de veu, entre d’altres.

 

Sobre AIM Global

 

AIM Global fomenta la col·laboració per a una IA responsable a la indústria i la fabricació. L’aliança se centra en la investigació, el desenvolupament d’habilitats, les directrius ètiques i les recomanacions polítiques per abordar els reptes i les oportunitats al canviant panorama de la IA.

 

Imatge de capçalera: AIM Global

Empresa

Coneix Baliente

16 de maig de 2024 | Marta Fuentes Gutiérrez

La primera presentació d’agència creativa, 100% lliure de palabros marketinians

 

Fa temps que Baliente va néixer com a agència creativa de Basetis i que us presentàvem la nostra pàgina web i xarxes socials.

Som una agència creativa 360° i ens encanta treballar en múltiples canals, reinterpretar els formats ja coneguts i esprémer tot el potencial dels nous.

 

Però què vol dir això? Realment tothom sap què fem a Baliente?

Per deixar-ho més clar i mostrar-vos-ho de manera tangible, volem destacar alguns dels nostres casos d’èxit més rellevants. Aquests exemples il·lustren com les nostres solucions creatives i innovadores han ajudat les empreses a assolir els seus objectius:

 

Soy Yo Literal

Un dels nostres reptes creatius més grans i estimulants que hem fet fins ara. Vam crear des de zero una plataforma de prevenció en salut mental per a joves d’entre 16-24 anys que ajudava realment a prevenir o afrontar situacions i dificultats que poden afectar la salut mental, d’una forma pràctica, divertida i realista.

Branding, naming, Content Marketing, Social Media, sistema gràfic i fins i tot, un festival.

 

Descobreix-ne tots els detalls!

 

Sage Inspirational Hub

Projecte conjunt amb BCross

Conceptualització, desenvolupament i producció d’una campanya d’influencers omnicanal per a posicionar la marca Sage com el referent en transformació digital i creixement empresarial.

Disseny d’una plataforma online, pòdcast, diaris, revistes i molt més…

 

Vols saber-ne més?

 

Creadora havies de ser

El 8M de 2022, Dia Internacional de la Dona, la Societat General d’Autors i Editors es va marcar l’objectiu de reivindicar el paper fonamental de la dona dins de les arts escèniques i vincular-lo amb la seva trajectòria.

Ho vam fer creant un concepte creatiu potent per a múltiples canals online i offline.

Coneix com centenars de veus de dones creadores es van sumar a la campanya.

 

Si vols conèixer més casos d’èxit i descobrir com Baliente ha col·laborat amb altres empreses per potenciar la seva marca i assolir els seus objectius de negoci, t’animem a passejar-te per la nostra web. Allà trobaràs una àmplia gamma de projectes que il·lustren el nostre treball i la nostra visió creativa. I si encara et queda alguna pregunta o vols més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres. 

 

I si encara no ho fas, segueix-nos a les nostres xarxes!!! 

Baliente,marketing,team,
Persones

Feliç Sant Jordi!

18 d'abril de 2024 | Mariona Sanchez

Aquí et deixem un recull de recomanacions per celebrar una diada de Sant Jordi més feminista i igualitària.

Un primer llibre que recomanem és Tothom hauria de ser feminista, de l’autora Chimamanda Ngozi Adichie, una activista nigeriana que relata com els estereotips actuals de les dones limiten el nostre comportament i pensament, concretament en dones migrants i negres. És un llibre contemporani, curtet i molt fàcil de llegir!

Et deixem l’enllaç d’una editorial on pots aconseguir-lo: Tothom hauria de ser feminista – Chimamanda Ngozi Adichie | Grup62

 

I si t’interessa aquest tipus d’activisme, també recomanem lectures (ja una mica més llargues i acadèmiques) de l’autora afroamericana Angela Yvonne Davis, com Dones, raça i classe. Es tracta d’un llibre molt interessant que relata la història de les dones negres durant l’època en què es va abolir l’esclavitud als Estats Units fins l’actualitat. D’aquest llibre se n’han escrit molts exemplars, però recomanem la versió de l’editorial Tigre de Paper, una editorial que publica tot tipus d’obres de pensament crític en català.

Enllaç a l’editorial: Dones, raça i classe – tigredepaper.cat

Foto extreta de tigredepaper.cat

 

Si t’agraden les novel·les, et recomanemLa Malnada de Beatrice Salvioni, una novel·la ambientada en la dictadura de Mussolini que segueix la història de dues nenes de dotze anys que, malgrat provinguin de móns diferents, s’acaben trobant. La història destaca temes d’amistat, oposició a l’opressió i la importància de la desobediència, mostrant la força de les dues noies que s’enfronten a l’abús de poder i la tirania.

Enllaç a l’editorial: La Malnada – Edicions del Periscopi

 

I si busques una recomanació pels més joves, recomanem Les noies de l’Annet Schap editat en català per Pagès editors, amb la traducció de la Maria Rossich. Ens trobem davant de set contes clàssics, podríem dir que l’autora s’ha pres la llicència de reversionar els clàssics sense afany de moralina sinó amb un toc d’actualitat, i el resultat és d’allò més interessant. Trobem una noia que va de camí a visitar la seva àvia malalta, lluny de témer el llop ella espera trobar-se’l cara a cara. En un altre relat, una noia va cercant un príncep i s’adona que potser un gripau l’entendrà millor. Dues germanes amb un pare obsessionat amb la feina a qui van a buscar deixant un rastre de galetes. Una noia que va a fer feines a casa d’un capellà que té una habitació on ella no hi pot entrar… i així fins a set històries que us mantindran captivats. El més destacable de les històries són els personatges femenins que ja no tenen el paper passiu dels contes tradicionals on esperaven ser salvades per un príncep blau, aquí elles són les veritables protagonistes, planten cara als problemes i s’empoderen per seguir el seu propi camí!

Enllaç a l’editorial: Les noies | Pagès Editors

 

En plenes protestes de la pagesia, no podia faltar una recomanació de lectura de les experiències de les dones al món rural: Entre Mans. Dones pageses, dones dempeus. Es tracta d’un recull d’entrevistes fetes per Laia de Ahumada a catorze dones pageses que reflexionen sobre el futur de la pagesia però també de les dificultats i els obstacles en un món tan masculinitzat com és el de la pagesia. És un llibre potent, on cada capítol va acompanyat de la il·lustració de les mans de la pagesa entrevistada, fetes per M. Rosa Vidal Tosas, reflexant l’esforç de cadascuna.

Enllaç a l’editorial: Entre mans – Anem Editors

Foto extreta de Anem Editors

 

Un altre assaig molt interessant és el que ha publicat l’editorial Descontrol: Males fembres pecadores? – Genealogia de la cultura del càstig i les presons de dones a Barcelona de la Sol Abejón Olivera amb un pròleg de la Teresa Vinyoles.  A través de la reconstrucció històrica de la Casa de les Egipcíaques a Barcelona, l’autora posa el focus en l’experiència de les dones preses, per la seva condició de dones i per delictes sexuats des dels darrers segles medievals fins al segle XIX. Qüestionar l’ordre social del pare i la moral cristiana hegemònica eren motius pels quals les dones eren tancades a la presó de les Egipcíaques. Al segle XV, amb l’exemple de les Egipcíaques, el càstig salta de la llar i l’autoritat exclusiva del pater familias a aquesta institució carcerària.Recuperar aquesta experiència penitenciària significa fer un exercici d’història. Restituir les narratives del dolor per reparar l’oblit i el trauma transgeneracional.

Enllaç a l’editorial: Males fembres pecadores?

 

I per últim, una recomanació una mica diferent: Una llum tímida d’Àfrica Alonso, una història crua i preciosa inspirada en fets reals, que relata la història de dues professores que es van enamorar en ple franquisme, llur destí es va veure esquinçat per la situació de l’època i la pressió familiar. Actualment, pots gaudir-la al Teatre Condal de Barcelona (fins el dia 27 de maig), no perdeu l’oportunitat! A més a més, el dia 2 de maig es publicarà la novel·la, escrita també per Àfrica Alonso.

Finalment, volem destacar que en la societat actual Sant Jordi s’està convertint cada vegada més en una celebració capitalista del consum, fins al punt que aquest any les llibreteres hauran de pagar per tenir una parada a Barcelona. És per això que volem donar importància a tenir un pensament crític i convidar-te a celebrar aquesta diada de manera sostenible i propera, per exemple regalant llibres de segona mà, que Barcelona està plena de llibreries de segona mà! Feliç Sant Jordi a totes!

Foto de capçalera extreta de elcritic.cat
igualtat,literatura,Sant Jordi,
Empresa

Juntes som més fortes!

6 de març de 2024 | Marta Clua

Des de l’assemblea8M, es planteja una VAGA FEMINISTA DE CURES, LABORAL, ESTUDIANTIL I DE CONSUM i del seu manifest publicat ahir, compartim amb vosaltres les idees principals:

  • Per la visibilitat de totes les que sostenen el món fem vaga de cures.
  • Per les treballadores d’àmbits feminitzats i precaritzats, com treballadores de llar i de les cures, treballadores sexuals, jornaleres, infermeres i per les que tenen discapacitats, per totes les que veuen minvats els seus drets pel fet de ser dones, lesbianes i trans, fem vaga laboral.
  • Contra tots els genocidis i contra totes les guerres capitalistes fem vaga feminista per una pau justa i contra totes les violències de conquesta i saqueig.
  • Per les estudiants feministes, lliures i rebels, que s’oposen a totes les opressions des d’un feminisme anticapitalista i revolucionari capaç de transformar el món, fem vaga estudiantil.
  • Contra l’especulació immobiliària i els fons voltor, exigim una llei de lloguer justa i respectuosa amb la vida, per tot això fem vaga de consum.
  • Només serem lliures si ho som totes, unim les nostres veus en un crit d’emancipació de totes les opressions. Juntes, amb la flama incombustible dels feminismes, som imparables.

La vaga feminista consistirà en una aturada de 24 hores, a la qual estan cridats tots els sectors de l’àmbit laboral i també tota la ciutadania. Des dels diferents col·lectius feministes d’arreu del país s’han convocat diverses activitats. Podeu trobar-les a la web Assemblea 8M.

Recorda que l’exercici del dret a vaga fa que no percebis el salari d’aquell dia. Pots llegir més informació sobre el dret a vaga i com exercir-lo a la intranet.

PER MI, PER TU I PER TOTES NOSALTRES: VISCA LA LLUITA FEMINISTA!

8M,equality,feminisme,igualtat,
Empresa

Basetis i Timefold uneixen forces per impulsar la innovació en l’optimització empresarial

23 de febrer de 2024 | Romina Soledad Iglesias González

Ens complau anunciar que hem iniciat una nova aliança amb Timefold, reconeguda com a empresa destacada en el desenvolupament de solucions d’optimització discreta. Aquesta col·laboració promet transformar la manera com les empreses aborden els reptes complexos en la gestió d’operacions i recursos, obrint les portes a la innovació i l’eficiència en el món empresarial. Amb aquesta col·laboració, ens convertim en els primers socis de Timefold a la península Ibèrica. Estem emocionats per les possibilitats que aquesta aliança amb Timefold obre per a nosaltres i els nostres clients.

 

Timefold: L’optimització discreta

Es tracta d’una àrea de l’optimització matemàtica que se centra a trobar la millor solució possible en problemes que semblen resoldre un puzle, coordinar agendes, planificar rutes de repartiment, organitzar un pla de producció. Amb una profunda comprensió de la teoria i una extensa experiència pràctica, Timefold ha desenvolupat un motor robust per resoldre problemes complexos en sectors crítics com la logística, la planificació de recursos i la gestió d’inventaris.

No obstant això, el que sembla un procés directe amaga una complexitat significativa. En molts casos, el nombre de solucions possibles creix de manera exponencial amb la mida del problema. Imagina que per cada decisió que prens, les opcions es dupliquen; molt aviat, estaries lidiat amb un nombre astronòmic de possibilitats. Aquest creixement exponencial fa que la recerca de la solució òptima sigui computacionalment intensiva i, en molts casos, impracticable amb mètodes de recerca exhaustiva. Aquí és on entra en joc la genialitat de l’optimització discreta: el desenvolupament d’heurístiques.

Les heurístiques són estratègies dissenyades per explorar eficientment l’espai de solucions, oferint solucions bones (encara que no sempre perfectes) en temps raonables. Permeten als científics i als enginyers abordar problemes d’optimització discreta de manera pràctica, fent possible resoldre problemes complexos en logística, planificació de recursos, assignació d’horaris, i molt més.

 

Partnership entre Basetis & Timefold

A través d’aquesta aliança, Basetis aporta la seva experiència en tecnologia de la informació, un coneixement profund de la tecnologia subjacent que permet entendre totes les possibilitats que proporciona, i la seva comprensió dels requisits dels clients per integrar les solucions d’optimització discreta de Timefold en els seus processos empresarials. A més, Basetis ofereix suport personalitzat i serveis de consultoria per garantir que les solucions s’adaptin a les necessitats específiques de cada client.

Aquesta col·laboració estratègica és d’una gran importància per a les empreses que enfronten reptes complexos en la gestió d’operacions i recursos. Mitjançant l’aplicació de les solucions d’optimització discreta de Timefold, les empreses poden millorar l’eficiència operativa, reduir els costos i augmentar la satisfacció dels clients.

 

Aplicacions en logística i planificació

Amb aquesta comprensió dels reptes únics que presenta l’optimització discreta, podem apreciar encara més el valor de la nostra aliança amb Timefold. Aquesta empresa no només posseeix una profunda comprensió de la teoria darrere de l’optimització discreta, sinó que també té una vasta experiència en l’aplicació d’heurístiques per solucionar problemes reals en sectors crítics com la logística i la planificació. I han desenvolupat un motor brutal per la resolució d’aquests problemes. Aplicacions específiques inclouen la millora de les rutes de lliurament, optimitzant les rutes que han de seguir els vehicles de lliurament per estalviar temps i combustible mentre es millora la satisfacció del client. En la gestió d’inventaris, determinar la quantitat òptima de productes a mantenir en estoc, equilibrant els costos d’emmagatzematge amb la demanda del mercat. També en la planificació d’horaris, on l’optimització discreta pot ajudar a maximitzar l’eficiència i la productivitat, minimitzant els costos.

 

Per a més informació o per coordinar entrevistes, ens podeu escriure a info@basetis.com

 

Autor de la foto de capçalera: generada amb IA

Basetis,IA,Open,partnership,Timefold,
Empresa

Una nova manera de descobrir llocs amb IA Generativa

18 de febrer de 2024 | Aina Villatoro

Aquest febrer, Google Maps ha fet un pas més enllà i ha incorporat la IA a la seva aplicació, oferint una millora brutal en el servei que ofereix. Visca! 

A més de buscar carrers, restaurants, hotels i tota mena d’ubicacions, a partir d’ara podrem escriure el que estem buscant al cercador del Maps i els seus models de llenguatge (LLMs) analitzaran tota la informació detallada de més de 250 milions de llocs i insights, comentaris i opinions de la comunitat per fer suggeriments sobre on anar.

 

Com funcionarà ben bé?

L’exemple que ens diu Google és: imagina’t que estàs a Sant Francisco i vols buscar alguna cosa vintage. Simplement, li preguntes al Maps: “llocs amb ambient vintage a San Francisco”. El Maps et mostrarà els resultats organitzats per categories, per exemple: botigues de roda, botigues de vinils, flea markets, etc., amb un carroussel de fotografies i algunes reviews que mostrin els motius per visitar aquests llocs. 

A més, un cop dins la cerca, pots especificar més i continuar la “conversa” amb alguna pregunta de l’estil: “I per dinar?” I, seguidament Maps et mostrarà llocs amb l’ambient vintage que buscaves ja categoritzats pel filtre que li has aplicat. 

Tota una millora a l’hora de trobar llocs més específics segons la necessitat del moment i, sobretot, per descobrir nous llocs que no coneguis. 

Altres aplicacions d’aquesta nova funcionalitat també poden ser més d’última hora, com “activitats per un dia de pluja” i “opcions per fer un dia de pluja amb nens”. 

Aquesta funcionalitat experimental introdueix una nova manera de descobrir llocs i explorar el món molt més amigable i més conversacional, amb moltes més possibilitats de trobar el que busques dins la immensitat del Google Maps (i del món). 

Malauradament, de moment només és un experiment que ha començat als Estats Units, seleccionant alguns Guies Locals (persones molt actives a la comunitat de Maps). Esperem que ben aviat ho apliquin a tothom! 

Foto de la capçalera de henry perks

AI,Google Maps,IA,intel·ligència artificial,Maps,Open,