Avui fem tretze anys! Podem dir que ens trobem en plena adolescència basetiana i, com en tota adolescència, ens trobem en ple desenvolupament, en aquest cas, d’un projecte fet per les persones que en formem part i fet per a elles i per a la societat. Tenim un munt de motius per celebrar-los, però aquí en teniu la selecció d’una tretzena, per alinear-ho amb l’aniversari. Estan enumerats, però no van per ordre de prioritat; tots són igualment importants.
 

1. Avui, a Basetis som 374 persones

I al llarg d’aquests tretze anys, prop de 900 persones han passat per la companyia. La majoria han entrat per referència o a través d’un conveni de pràctiques, mentre que algunes ho han fet gràcies a l’ajuda d’entitats del tercer sector. Sigui com sigui, per nosaltres és una xifra prou gran, però volem que continuï creixent i que més gent pugui formar part d’aquest projecte col·lectiu, perquè allò que més ens importa a Basetis són les persones.
 

2. Hem fet nostre el model teal d’organització

El vam començar a adoptar fa uns sis anys i a poc a poc s’ha anat consolidant. Basat en l’autogestió, la completitud de les persones i el propòsit evolutiu de l’empresa, aquest model no jeràrquic, en el qual la responsabilitat i la presa de decisions està distribuïda, ens funciona, ens fa sentir més lliures i s’ajusta a la nostra manera de ser.
 

3. Ens mostrem tal com som

Tant a la feina com fora d’ella, i per garantir que ho fem des del respecte i en plenes condicions d’igualtat, comptem amb l’àrea d’Equality que vetlla perquè així sigui. 
 

4. La gestió per àrees transversals ens funciona

La comunicació, la responsabilitat social corporativa, les formacions, l’acció comercial, l’organització dels nostres esdeveniments, a igualtat, l’R+D, el benestar a oficines… Tots els temes de gestió els coordinem des de 18 àrees transversals a les quals les persones s’apunten voluntàriament segons els seus interessos i motivacions. I aquest model ens funciona. Tant és així que des de fa uns anys estem certificats amb l’ISO 9001 de qualitat de la gestió!
 

5. Ens comprometem amb la societat

Fem accions per ajudar a les persones que ho necessiten i per contribuir a una societat més justa. El retorn social de la nostra activitat és una de les nostres raons de ser, encara que podem fer molt més, ens impliquem en nombroses accions en aquesta línia, establim ponts amb entitats del tercer sector i ens sumem a les causes que mouen les persones de Basetis.
 

6. Hem diversificat i ampliat el nostre coneixement

Basetis va néixer com una consultora que feia serveis de dades. Avui, els equips de treball són diversos, toquen gairebé totes les tecles del món digital. Com a resultat, avui comptem amb onze equips amb els quals realitzem un ventall de serveis ben diversos per a organitzacions de totes les mides i característiques.
 

7. Tenim una oficina increïble

Efectivament, poder tenir la sort de treballar en un monument com La Pedrera no té preu! 
 

8. Ens ho passem bé

Crec que un dels valors no escrits de Basetis és el bon humor. En conjunt, es respira un caràcter alegre i ens agrada trobar el punt divertit de les coses, tot i les adversitats. Som festius i amb l’ajuda d’àrees com Events, muntem un munt de saraus.
 

9. Tenim Instagram!

Com a novetat d’aquest aniversari, el dijous passat ens vam estrenar en aquesta xarxa, cosa que ens fa molta il·lusió. A què esperes per seguir-nos?
 

10. Som transparents

Tota la informació de l’empresa està accessible a totes les persones que la formem, fins i tot els nostres salaris! Cada mes, publiquem informes amb dades de l’activitat de les àrees i, cada trimestre, fem una xerrada amb tothom per donar a conèixer l’estat de Basetis quant a xifres, engagement, així com iniciatives d’interès general. Tothom pot estar al dia de tot i, això, en una organització on la presa de decisions està distribuïda, és clau. A més, la transparència dona sentit a poder treballar des de la confiança, el nostre valor principal.
 

11. Som resilients

La pandèmia de covid-19 ens va empènyer a reinventar moltes maneres de treballar. Malgrat tots els aspectes negatius d’aquest episodi, algunes de les mesures adoptades han arribat per quedar-se. Avui, tot i que ens enamora l’oficina de La Pedrera, el teletreball és la modalitat predominant entre les persones de Basetis, comptem amb un servei d’acompanyament psicològic per a qui ho necessita, disposem d’una eina per reservar els llocs de treball a l’oficina i, fins i tot, hem renovat el nostre model retributiu per fer-lo més just i equitatiu, una iniciativa que es va començar a gestar en el marc de la pandèmia.
 

12. Tenim esperit innovador

A través del que anomenem Experiences, una idea es pot convertir en un projecte amb cara i ulls. A Basetis invertim molt en les Experiences, ja que gràcies a elles, creixem, moltes persones es formen i exploren nous coneixements. A més, amb les Experiences ens impliquem en projectes socials d’entitats que ho necessiten. 
 

I 13. Tenim molts punts de millora

Sí, com tota organització, d’això també en tenim, però ens esforcem per detectar-los, no perdre’ls de vista i avançar per resoldre’ls. També forma part del nostea ADN qüestionar-nos-ho tot, donar voltes a les coses i reinventar-nos per passar pantalla, per desbloquejar aquelles aspectes que ens dificulten avançar. Crec que aquesta capacitat d’autocrítica i aquestes ganes de millorar també són motiu de celebració.

I la llista encara es pot estendre! En realitat, tenim molts més motius per celebrar el tretzè aniversari! Si en vols descobrir més, xafardeja el nostre blog, segueix-nos a xarxes o explora la nostra memòria anual.
 

Per molts anys, Basetis!

Foto de capçalera de Basetis
13 aniversari,Open,