En Campanya de sensibilització #TambéÉsMasclisme

Fa un parell d’anys, Basetis es va sumar a la campanya #TambéÉsMasclisme, impulsada l’any 2020 amb motiu del Dia Internacional de la Dona, en la creació de diversos cartells sensibilitzadors sobre conductes sexistes i discriminatòries envers les dones. Arran d’això, vam publicar una sèrie de posts explicatius que podeu trobar fent un clic en aquest link

Aquí us deixem uns exemples dels cartells que els acompanyen, des dels quals també podreu anar i llegir-los: 

Sostre de Vidre Histèria Mansplaining

 

A banda d’això, fem un remembering d’alguns dels nostres posts publicats:

 

A l’estiu llegim més… lectures feministes!

Post publicat per la Marta Clua en el qual ens deixa una breu llista de llibres feministes. Si volem endinsar-nos dins el feminisme, ens recomana Querida Ijeawele o cómo educar en el feminismo, de Chimamanda Ngozi Adichie. Si busquem humor, ens parla del llibre de la Caitlin Moran, Cómo ser mujer, o si ens ve de gust històries reals, ens nomena el llibre Per què ser feliç quan pots ser normal, de la Jeannette Winterson. Tot un ventall de llibres per posar-nos còmodes i gaudir. 

 

El joc en clau de gènere

Post també escrit per la Marta Clua, ens posa al nostre abast jocs que visibilitzen la lluita feminista. 

En aquest, podem descobrir l’Oca feminista, que parteix del clàssic joc de l’Oca, però amb la diferència que al llarg del tauler ens trobem amb il·lustracions de diferents figures de la història del moviment feminista. Per una altra banda, Las brujas de Farrabús, és un joc en el qual les bruixes seran qui poden aturar el malefici d’un príncep a la seva dona la qual, a causa d’aquest, ha de comportar-se com les princeses dels contes clàssics. Finalment, molt semblant al “Qui és Qui?”, ens trobem amb la versió de  “Qui és ella“, on podrem descobrir el nom de diferents dones destacables al llarg dels anys. 

 

Vuit consells per no caure en el llenguatge sexista

Un altre post pel qual passem és el de l’Eva Alós, la qual ens dona Vuit consells per no caure en el llenguatge sexista. Així per exemple, caldria afavorir l’ús de les formes genèriques, com en comptes de Ciutadans – Ciutadania. Substituir els substantius per adjectius, com és el cas de l’informe del metge, per l’informe mèdic (fàcil, oi?). O, encara més fàcil, utilitzar el tothom en comptes del tots. 

 

Cuentos infantiles políticamente correctos

Escrit per  l’Amanda Jiménez,  ens fa un tast d’una conversa a un sopar sobre una versió molt diferent de la que segurament coneixem de la Caputxeta Vermella. Una caputxeta de ‘corta edad’ (no jove!), una caputxeta que li porta fruita a la seva àvia, però no perquè ho hagi de fer com a dona, sinó perquè ella vol i així contribuir a la comunitat. Una caputxeta, que al comentari que li fa el llop pel que fa al fet que no hauria d’anar sola pel bosc, ella li contesta: << Encuentro esa observación sexista y en extremo insultante[…]>>.  

 

La desigualtat en temps de pandèmia

Un interessant post sobre com la pandèmia ha accentuat a discriminació. Les desigualtats que pateixen les dones respecte als homes s’han incrementat durant la pandèmia: no només les dones han estat més afectades per la Covid que els homes, sinó que en molts casos s’han vist obligades a incrementar la seva dedicació a la llar i a la cura d’altres persones, sovint en detriment de la seva vida laboral i personal.

 

Aquest és un petit tast de tota la feina que des de l’Àrea d’Igualtat per seguir conscienciant i sensibilitzant a totes!  Cal que totes hi treballem per erradicar les desigualtats i fer del món que ens envolta sigui més just, solidari i equitatiu!

 

Seguim!

Foto capçalera: Sarah Jones

Comissió d'Igualtat,feminisme,igualtat,Medalla Blogger,Open,