La jornada FME-Empresa és un event annual que organitza la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC (la FME). En aquest dia, tant els estudiants que estàn a punt d’acabar el grau com els més curiosos s’informen per tal de saber què faran un cop acabin els estudis.
 

Tres preguntes

Enguany, 23 empreses del sector TIC, investigació científica i banca s’han presentat als passadissos de la facultat per resoldre bàsicament tres preguntes:

  • Què aporta un matemàtic / estadístic a la vostra empresa?

  • Què us diferencia respecte a altres empreses del sector?

  • Quins tipus d’ofertes laborals oferiu (contracte, pràctiques) als estudiants FME?
     

I aquí BaseTIS vol donar la seva. És per això que quasi una desena de basetians que hem viscut una etapa de la nostra vida dins la FME, hem volgut ser-hi per ajudar a respondre les tres preguntes de la millor manera possible.
 

Presentacions

La jornada es dividia en dues parts: primer, estudiants es reunien a la sala d’actes i, d’un en un, els representants de les empreses explicaven quin paper pot jugar un matemàtic o un estadístic a l’hora de treballar amb ells.

En Marc va ser l’encarregat de presentar BaseTIS a l’audiència i explicar com ens diferenciem d’una consultora habitual. A més va presentar el rol del matemàtic i l’estadístic dins del nostre sector, repassant diferents posicions pot encaixar aquest perfil.
 

La fira

Un cop acabades les presentacions, els alumnes van dirigir-se al passadís de la planta de carrer on totes les empreses els esperaven amb roll-ups, targetes de contacte i ganes de resoldre dubtes i explicar com és la vida laboral d’un matemàtic i un estadístic en el seu sector. 

Aquesta jornada resulta de molta utilitat per a tots aquells indecisos que no saben què fer un cop es graduin. A més ens permet tenir l’oportunitat de conèixer el nou talent, transmetre els nostres valors i la nostra visió de treball en un ambient universitari, on molts dels oients van aprofitar per repartir currículums per les futures oportunitats. 
 

 

Foto de capçalera: Aina Cuxart / BaseTIS
Foto del cos: FME

 

empresa,FME,Open,talent,