El 27 i el 28 d’octubre se celebra a més de 200 edificis singulars o emblemàtics de Barcelona i altres cinc municipis la doble jornada de portes obertes 48h Open House Barcelona. Amb nou anys de trajectòria, aquest festival organitzat per una associació sense ànim de lucre s’ha convertit en un referent de la divulgació arquitectònica i en aquesta edició, Basetis ha tingut l’oportunitat de col·laborar amb l’esdeveniment amb una millora del seu sistema de coordinació de voluntaris i voluntàries.

La gran quantitat d’edificis i equipaments que obre les seves portes durant el festival acull a un volum molt gran de persones. L’any passat en van ser unes 60.000 que van ser ateses per unes 1.200 persones voluntàries. L’assignació de llocs al voluntariat i la seva coordinació és una tasca força complexa, en sumar-se molts actors i espais.

En aquest context, Basetis ha participat com a entitat col·laboradora amb l’objectiu d’ajudar a fer aquest sistema d’assignació de voluntaris més robust i àgil. El resultat d’aquesta col·laboració ha sigut la implementació d’un sistema d’assignació multiusuari i al núvol, per assegurar que tots els voluntaris i voluntàries quedin correctament assignats. El nou sistema ha permès fer-ho de forma fàcil i centralitzada, i reduir possibles errors. A més, s’han automatitzat alguns processos com ara la impressió de fitxes i els fulls de registre, així com el recompte de públic.

Albert Rubio, director de programació del festival, considera que el nou sistema «ha permès relacionar de manera eficient les 230 activitats amb els més de 1.200 voluntaris inscrits i els 200 arquitectes que hi participen, permetent que els equips de coordinació, documentació i comunicació treballessin còmodament amb la mateixa base de dades i directament des del núvol. Podem dir que amb aquest sistema ens hem professionalitzat.»

Si aquest cap de setmana no heu fet plans, no deixeu de visitar algun dels edificis del 48h Open House Barcelona. La proposta val molt la pena i descobrireu llocs que us sorprendran!

Foto de capçalera: muntatge adaptat de Erwan Hesry / Unsplash
48h Open House,Cloud,gestió,gestión,Open,patrocinios,social,