La Fundació Factor Humà va lliurar el passat 13 de juny a l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona els Premis Factor Humà 2024, en una gala que va reconèixer l’excel·lència en la gestió de persones i la responsabilitat social. En aquesta edició, Basetis hem estat reconegudes amb el Premi Mercè Sala 2024 per la nostra innovadora estructura organitzativa i el nostre compromís amb les persones. Per la seva part, Bon Preu ha estat reconegut amb el Premi Impacta, seguit de Direxis Tusgsal i l’Institut Català de la Salut amb el segon i el tercer premi, respectivament. 

 

Amb el lema “El compromís és cosa de dos”, la gala va reunir 300 directius d’empreses catalanes i multinacionals per reflexionar sobre la importància del compromís laboral. La periodista Montse Vidal va conduir l’esdeveniment, que va comptar amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, i de Francesc Ricart, director de Persones i Valors de l’Hospital Sant Joan de Déu.

 

L’acte va destacar la correlació entre compromís i productivitat, subratllant la necessitat de les empreses de ser lleials a les persones treballadores.

 

Basetis, Premi Mercè Sala 2024

 

Basetis vam ser l’empresa escollida per rebre el Premi Mercè Sala gràcies a “la nostra aposta per l’holocràcia, la intel·ligència distribuïda i el compromís social”. El jurat va destacar la capacitat de l’organització per posar les persones al centre de les decisions empresarials, un model que ha demostrat ser molt efectiu en termes de resultats.

 

D’aquesta manera va presentar ahir la Fundació Factor Humà a Basetis: 

 

 

Maria Àngels Bosch i Manel Llopart, van ser les companyes encarregades de recollir el guardó que reconeix els valors de la Mercè Sala: Mirada humana, Innovació i Visió global. Una Mirada humana en Gestió de Persones que mirem de perpetuar a partir del nostre model organitzatiu, el Model TEAL i els nostres pilars: autogestió, completesa de les persones, el propòsit evolutiu cap a un impacte social positiu i les relacions autèntiques transparents i de confiança. Tot posant les persones al centre i vetllant pel bon clima laboral.

 

El premi va ser lliurat pel nou president de la Fundació Factor Humà, Antoni Esteve, també fundador d’Adsalutem Institut del Son.

 

Vídeo de l’entrega de premi

Premi Impacta 2024: Bon Preu, Direxis Tusgsal i l’Institut Català de la Salut

 

A més del Premi Mercè Sala, la gala va reconèixer els guanyadors del Premi Impacta, destinat a projectes destacats de gestió de persones. Bon Preu va ser el primer classificat amb el seu projecte “Vestits d’Orgull”, que dignifica les professions dels supermercats mitjançant missatges en els uniformes. El segon premi va ser per a Direxis Tusgsal i el seu Pla de Cultura Corporativa, que enforteix la identitat i el compromís de les treballadores. L’Institut Català de la Salut va ocupar la tercera posició amb el seu Programa de Lideratge en Femení, que promou la presència de dones en posicions de responsabilitat.

 

En conjunt, la gala dels Premis Factor Humà 2024 va posar de manifest la rellevància d’una gestió de persones centrada en el compromís, la innovació i la responsabilitat social, amb Basetis com a gran protagonista d’aquesta edició.

 

Sobre la Fundació Factor Humà

 

Creada i promoguda per la reconeguda economista, empresària i política Mercè Sala l’any 1997, la Fundació Factor Humà és una entitat que té com a objectiu millorar la gestió de les persones a les organitzacions. Es tracta de l’espai de referència a Catalunya en aportació de valor en l’àmbit dels Recursos Humans. La seva missió: ajudar a construir una societat millor on predominin organitzacions més humanes. Els seus valors: mirada humana, innovació, visió global i integritat.

 

Actualment compta amb 84 empreses i organitzacions associades. Això es tradueix en una comunitat de més de 2.500 persones que rep innovadors serveis que els permeten fer prospectiva, conèixer millors pràctiques i promoure eines, així com tècniques útils en matèria de Recursos Humans.

Open,