Ens complau anunciar que hem iniciat una nova aliança amb Timefold, reconeguda com a empresa destacada en el desenvolupament de solucions d’optimització discreta. Aquesta col·laboració promet transformar la manera com les empreses aborden els reptes complexos en la gestió d’operacions i recursos, obrint les portes a la innovació i l’eficiència en el món empresarial. Amb aquesta col·laboració, ens convertim en els primers socis de Timefold a la península Ibèrica. Estem emocionats per les possibilitats que aquesta aliança amb Timefold obre per a nosaltres i els nostres clients.

 

Timefold: L’optimització discreta

Es tracta d’una àrea de l’optimització matemàtica que se centra a trobar la millor solució possible en problemes que semblen resoldre un puzle, coordinar agendes, planificar rutes de repartiment, organitzar un pla de producció. Amb una profunda comprensió de la teoria i una extensa experiència pràctica, Timefold ha desenvolupat un motor robust per resoldre problemes complexos en sectors crítics com la logística, la planificació de recursos i la gestió d’inventaris.

No obstant això, el que sembla un procés directe amaga una complexitat significativa. En molts casos, el nombre de solucions possibles creix de manera exponencial amb la mida del problema. Imagina que per cada decisió que prens, les opcions es dupliquen; molt aviat, estaries lidiat amb un nombre astronòmic de possibilitats. Aquest creixement exponencial fa que la recerca de la solució òptima sigui computacionalment intensiva i, en molts casos, impracticable amb mètodes de recerca exhaustiva. Aquí és on entra en joc la genialitat de l’optimització discreta: el desenvolupament d’heurístiques.

Les heurístiques són estratègies dissenyades per explorar eficientment l’espai de solucions, oferint solucions bones (encara que no sempre perfectes) en temps raonables. Permeten als científics i als enginyers abordar problemes d’optimització discreta de manera pràctica, fent possible resoldre problemes complexos en logística, planificació de recursos, assignació d’horaris, i molt més.

 

Partnership entre Basetis & Timefold

A través d’aquesta aliança, Basetis aporta la seva experiència en tecnologia de la informació, un coneixement profund de la tecnologia subjacent que permet entendre totes les possibilitats que proporciona, i la seva comprensió dels requisits dels clients per integrar les solucions d’optimització discreta de Timefold en els seus processos empresarials. A més, Basetis ofereix suport personalitzat i serveis de consultoria per garantir que les solucions s’adaptin a les necessitats específiques de cada client.

Aquesta col·laboració estratègica és d’una gran importància per a les empreses que enfronten reptes complexos en la gestió d’operacions i recursos. Mitjançant l’aplicació de les solucions d’optimització discreta de Timefold, les empreses poden millorar l’eficiència operativa, reduir els costos i augmentar la satisfacció dels clients.

 

Aplicacions en logística i planificació

Amb aquesta comprensió dels reptes únics que presenta l’optimització discreta, podem apreciar encara més el valor de la nostra aliança amb Timefold. Aquesta empresa no només posseeix una profunda comprensió de la teoria darrere de l’optimització discreta, sinó que també té una vasta experiència en l’aplicació d’heurístiques per solucionar problemes reals en sectors crítics com la logística i la planificació. I han desenvolupat un motor brutal per la resolució d’aquests problemes. Aplicacions específiques inclouen la millora de les rutes de lliurament, optimitzant les rutes que han de seguir els vehicles de lliurament per estalviar temps i combustible mentre es millora la satisfacció del client. En la gestió d’inventaris, determinar la quantitat òptima de productes a mantenir en estoc, equilibrant els costos d’emmagatzematge amb la demanda del mercat. També en la planificació d’horaris, on l’optimització discreta pot ajudar a maximitzar l’eficiència i la productivitat, minimitzant els costos.

 

Per a més informació o per coordinar entrevistes, ens podeu escriure a info@basetis.com

 

Autor de la foto de capçalera: generada amb IA

Basetis,IA,Open,partnership,Timefold,