Basetis ja fa més de 2 anys que formem part del CTecno, (El Cercle Tecnològic de Catalunya) que és una fundació privada sense ànim de lucre oberta a les persones, empreses i professionals de les TIC per crear opinió, generar debat i promoure polítiques tecnològiques. Amb aquesta entitat participem setmanalment en les diferents sessions de networking que organitzen que sempre resulten ser molt interessants i productives.

Des d’aquesta entitat, ara fa uns mesos se’ns van demanar si volíem participar en un programa per TV, que estava preparant la innovadora FibracatTV.  Com ja sabeu, aquesta nova cadena de televisió es va fundar fa un any, amb una temàtica molt clara: dones i tecnologia, i tot 100% en català. Una aposta arriscada, però que es va consolidant amb força, si no la coneixeu, no us la podeu perdre. Hi ha programes molt interessants.

 

Fibracat TV

Dins d’aquesta nova cadena, es crea aquest programa  “Women Approved“,  un programa divulgatiu amb entrevistes que té per objectiu donar visibilitat a les bones pràctiques sobre la igualtat de gènere i l’impuls del talent femení dins del sector STEM, per tal de donar reconeixement a empreses “Women Friendly”. No ens podíem negar, era una bona oportunitat de donar a conèixer Basetis i tot el que fem en aquest àmbit!

A més, el programa el condueixen la  Laia Arcones una personal brander de dones professionals, especialitzada en lideratge i visibilitat femenina i l’Eli Abad, soci i cofundadora de la tecnològica Between. Un “equipassu”!

En els diferents capítols que ja s’han emès de “Women Approved” (nosaltres som el número 10), empreses com Between, T-Systems, Sopra, Babel, Deloitte, Mediapro, Oracle i Seidor, han parlat de temes com la conciliació i el mur de la maternitat, la manca de dones al sector STEM o com facilitar la formació a les dones.  I ara, també Basetis en forma part d’aquestes empreses “Women Friendly”

Imatge de Women Approved – Fibracat TV

Com hi hem col·laborat?

L’Aina Cuxart i jo mateixa, com a membres de lÀrea d’igualtat, vam parlar del que fem per “trencar el sostre de vidre”  i, per fer-ho, els vam explicar com ens organitzem a Basetis i quines iniciatives estem duent a terme per l’atracció del talent femení més jove i l’empoderament de les dones a Basetis.

Una experiència molt interessant, l’Aina i jo ens ho vam passar molt bé, i un autèntic plaer poder col·laborar amb dues professionals referents en els seus àmbits com són la Laia i l’Eli, de ben segur que tornarem a coincidir amb elles en noves propostes!

Avui s’estrena el capítol a les 20:30 h al Fibracat TV,  i té per nomTrencant sostres de vidre tot i que ja el podeu gaudir a la xarxa!  Esperem que us agradi la nostra aportació! 

 

Foto de capçalera de Basetis
Comissió d'Igualtat,CTecno,cultura,Fibracat,igualtat,Open,