Què és l’AWS Game Day?

L’AWS GameDay és un esdeveniment organitzat per AWS per als seus clients amb experiència en la plataforma. En aquesta ocasió, es va celebrar de forma presencial a les oficines d’AWS a Barcelona el dimarts 16 de maig, permetent als participants interactuar directament amb experts d’AWS i altres professionals de la indústria tecnològica.

El GameDay és un esdeveniment  on diversos equips competeixen mentre aprenen i exploren els serveis d’AWS. Abans de l’esdeveniment, els participants reben una convocatòria i són convidats a assistir a un taller introductori sobre el tema assignat i els serveis recomanats. Això els proporciona una guia inicial sobre com funciona el GameDay i els ajuda a preparar-se per a la competició.

 

Com funciona la jornada?

La participació es fa en grups de fins a 4 persones, i una empresa pot presentar diversos grups. Cada edició del GameDay té un tema diferent, i en aquest cas, el tema era “Migració i Modernització”. El repte consistia en migrar una infraestructura local que incloïa un lloc web WordPress+WooCommerce segmentat en 2 màquines (un servidor web i una base de dades).

Durant la primera fase del joc, l’equip de Basetis va migrar amb èxit la infraestructura a EC2 + RDS utilitzant els serveis AWS Database Migration Service (DMS) i AWS Application Migration Service (AMS). Van enfrontar-se a la pressió de perdre punts si el servei fallaba durant la migració.

Durant la segona part, vam haver de treballar en l’optimització de les màquines desplegades després de la migració. Ens vam centrar a realitzar les configuracions necessàries per evitar possibles pèrdues de servei i assegurar un funcionament òptim.

Aquesta fase de l’operació va ser crítica per garantir una transició sense problemes. Ens vam assegurar de revisar i ajustar els recursos de les màquines per aconseguir un rendiment òptim i una gestió eficient dels recursos de la infraestructura.

Durant la prova de les màquines migrades, ens vam enfrontar a un repte inesperat. Un usuari anomenat John va intentar aturar tots els nostres serveis. Afortunadament, gràcies a les polítiques de seguretat i als protocols d’emergència que teníem en vigor, vam ser capaços de respondre ràpidament i protegir els nostres sistemes.

 

Top 1!

Finalment, després de superar amb èxit les proves plantejades i d’evitar en gran mesura les pèrdues de servei causades per l’usuari John, vam aconseguir una fita excepcional. El nostre equip va obtenir la primera posició, destacant-se per damunt de la resta d’equips participants en el AWS Migration Day.

 

Imatge del web: AWS Game Day

L’èxit de Basetis en aquest AWS GameDay destaca la seva experiència i coneixement en la plataforma d’AWS, així com la seva habilitat per enfrontar-se i superar reptes tècnics. Felicitem tot l’equip de Basetis per la seva destacada actuació en l’esdeveniment i esperem veure els seus futurs èxits en el món de la tecnologia.

Foto de capçalera: Team d’Systems de Basetis
AWS,Infrastructure,Open,