Com que cada dia som més persones a Basetis, les seus de Mapfre i Sant Cugat se’ns van fer petites. No teníem altre remei que trobar un nou espai… i el vam trobar! En part per casualitat, en part perquè ens ho vam guanyar, avui comptem amb aquesta oficina. Ens agradaria compartir amb tu la història de com hem arribat fins a la Casa Milà, l’emblemàtic edifici d’Antoni Gaudí.

Era el mes d’abril quan vam fer una cerca de possibles locals per llogar. D’entre la pila de possibilitats va sorgir la de dos pisos adjacents dins la Pedrera. Més per fer la conya que per una altra cosa, la vam afegir a la llista de candidats, però la curiositat de saber si aspirar a aquest espai era una idea sense cap ni peus ens va empènyer a anar-lo a veure. No teníem res a perdre, així que de seguida vam coordinar-nos amb la Fundació Catalunya-La Pedrera (el llogater) i Forcadell (l’administrador) per organitzar la visita.

El pis cobria les necessitats tècniques de Basetis i la seva localització cèntrica, ben connectada amb transport públic, el feia molt accessible. I a sobre, l’edifici és espectacular! Ens vam enamorar, però primer havíem de resoldre un repte: encabir 80 persones. Si això era possible, podíem tirar el projecte endavant.

 

Mentre valoràvem la capacitat del local, ens va sorgir un competidor, una altra empresa interessada pel mateix espai. Teníem un altre repte, el de donar motius a la Fundació per escollir-nos a nosaltres i els vam explicar qui som Basetis, què fem i com ho fem. L’últim aspecte els va agradar especialment: la cultura centrada en el benestar dels treballadors, la responsabilitat social, el nostre codi ètic i altres aspectes afins a la filosofia de la Fundació.

Tots aquests punts van jugar a favor nostre i a sobre vam ser capaços d’organitzar l’espai per cabre amb comoditat els 80 que ens havíem plantejat. Així que finalment, l’1 d’agost, vam signar el contracte de lloguer. La resta ja ho coneixeu.

La història es llegeix ràpidament, però aconseguir instal·lar-nos a la Pedrera no ha estat fàcil. Les negociacions, habilitació de l’espai i el trasllat han implicat a molta gent de Basetis ha costat una feinada i ha implicat a molta gent: Maria Castells, Andreu Carreras, Alex Garcia, Marc Castells, Rosa Carballés, Guiu Mateu, David Flores, Adrián Chamorro, Horacio Baquero, Carlos Lopes, Carlos Bermudo, Jaume Solé, Ana Manzanera, Àngel Casellas, Oriol Bosch… La llista és llarga i segur que hi falta gent, però l’important és que al final, l’esforç de tothom ha valgut la pena.

Moltes gràcies!!

Foto de capçalera: Josep Arimon
Fotos del cos: David Flores

La Pedrera,Open,Top post,