1.200 € per a la Fundació

Fa poc vaig realitzar un donatiu a títol personal a la Fundació Alzheimer Catalunya per ajudar als pacients i als seus familiars.

Basetis va recolzar aquesta iniciativa i va proposar a totes les treballadores i treballadors fer les seves aportacions. Al final del període que es va marcar, l’import de les donacions personals ascendia a 200 € i llavors, Basetis, seguint la seva política de compromís social, va decidir multiplicar per cinc l’aportació obtenint un total de 1.200 €.

 

Quina és el motiu de la meva donació?

Seguint amb el propòsit familiar de realitzar tres donacions a l’any, hem decidit que ajudar als pacients i als familiars dels pacients amb Alzheimer és una oportunitat… qui sap si mai de grans haurem d’afrontar de prop aquesta malaltia.
 

Que és l’Alzheimer?

L’Alzheimer és el tipus de demència més comuna entre la població. Existeixen més de 100 tipus de demències. La malaltia porta el nom del psiquiatre i neuròleg alemany Alois Alzheimer, que la va descriure per primera vegada l’any 1906. En general l’Alzheimer es diagnostica en persones majors de 65 anys, malgrat que hi ha casos d’aparició precoç, els quals, tot i que amb menor prevalença, es poden donar força abans.

A escala mundial, es diagnostiquen segons l’OMS, gairebé 10 milions de casos nous a l’any. Gairebé 1 cas cada 4 segons, dels quals entre el 60 i 70% són d’Alzheimer. A Espanya hi ha més de 800.000 persones diagnosticades d’Alzheimer i l’any 2050 es podria arribar a 1,5 milions. A Catalunya existeixen més de 86.000 casos. S’estima que actualment hi ha més de 47 milions de persones afectades i que el 2050 hi haurà més de 115 milions de persones diagnosticades d’Alzheimer, de les quals 19 milions a Europa.

 

La crida: Tu també pots ajudar

Us animo a totes i a tots a fer la vostra donació i poder tirar endavant aquest projecte. Us deixo l’enllaç per si voleu seguir fent donacions!!

Foto de capçalera: Fundació Alzheimer Catalunya
 

Moltes gràcies a tothom!!

Alzheimer,compromís social,compromiso social,donacions,Open,PushingSocialChange,social,