Article by Alejandra Catalano i Gaia Donadello

Gràcies als animals humans de Basetis hem recaptat 285 € i Basetis fará una donació de 1200 €. Tanquem el període de donacions per la fundació MONA amb un total de 1485 €!

Estem super contentes de la recaptació aconseguida per a la fundació, ja que al novembre van tenir greus problemes amb les pluges i les seves instal·lacions van quedar molt afectades. Tot i que fa temps que la fundació està preparant el trasllat a unes instal·lacions molt millors, la Gaia i jo vam creure necessari donar-los un cop de mà al veure les inundacions que van patir.

Els diners recaptats aniran destinats a millorar el benestar dels primats i a les principals tasques de la fundació: el rescat de primats, la investigació i formació de primatologia i la sensibilització.

Com a amant dels animals, sempre he pensat en què bonic seria tenir un monete per fer-li carantonyes i que se’t pugi al cap… però com molts sabem els primats són salvatges, treure’ls del seu hàbitat natural és maltractament i els provoca greus problemes de comportament i de salut. Per aquest motiu una bona manera d’estar a prop d’aquests animals tan bonics i a la vegada millorar les seves condicions de vida, és apadrinar-ne un.

Cartell de Basetis a la Fundació MONA

A més de fer donacions puntuals, la Gaia i jo tenim ximpanzés apadrinats i ens agradaria explicar-vos algun aspecte interessant de qui són i com van arribar a la fundació.
 

La Bea, by Alejandra

Aquesta ximpanzé té uns 30 anys. Els seus 10 primers anys els va passar en un circ i els següents 20 a una gàbia d’un senyor de Girona que la tenia al seu jardí. Fa poquets anys que va arribar a la fundació amb greus problemes de comportament, ja que atacava als companys per avorriment i frustració. Ara, la Bea ja està adaptada i com expliquen a la seva descripció, té comportaments bastant equilibrats a nivell social. És sociable, tranquil·la i coneix les arts de la pacificació. A més no li agrada la carn! 🙂 Al llegir la seva descripció ho vaig tindre clar, apadrino la mona pacifista vegana!!! 
 

L’Àfrica, by Gaia

Vaig decidir apadrinar l’Àfrica ja fa uns mesos, quan vaig conèixer la fundació i la feina que fan. Com la majoria de ximpanzés del centre, prové d’unes condicions terribles i va arribar a Mona amb greus ferides i grans zones sense pèl. En el seu cas, tenim un clar exemple de per què és tan important educar i conscienciar sobre el tema, ja que un particular va decidir portar-la a casa seva per “salvar-la”, i involuntàriament la va perjudicar.

Tot i les bones intencions, els ximpanzés són animals salvatges que no estan fets per viure a casa com una mascota i en poc temps la situació de l’Àfrica es va descontrolar i va acabar tancada i sola. Quan va arribar a Mona, tenia molta por dels altres ximpanzés i li costava integrar-se, però ara ja ha superat totes les seves pors i és una mona sociable i simpàtica. Igual que a l’Alejandra, em va acabar de convèncer el fet que l’Àfrica no menja carn, i que és una pallassa que sempre aconsegueix sortir-se amb la seva. 
 

Col·laboreu!

Us animem a que us llegiu les històries dels ximpanzés rescatats. És molt bonic saber que després de tot el que han passat, ara puguin gaudir d’una vida, no ideal, però molt millor, atesos per persones que tenen molts coneixements de primatologia. La Jane Goodall, una de les primatòlogues més famoses a escala mundial, col·labora amb la fundació i ha fet alguna visita.
 

Moltíssimes gràcies a tot Basetis!!

Tenim pendent organitzar una visita a la fundació ben aviat!
 

Fotos: Fundació MONA
compromís social,compromiso social,donacions,Fundació Mona,Open,PushingSocialChange,social,