El divendres 23 de juny a La Pedrera, ens va visitar una representant de Barcelona + Sostenible. A la trobada, els vam explicar qui som, què fem a BaseTIS i els vam parlar de la nostra cultura i responsabilitat social, de coses que hem fet en aquest sentit i de les properes accions que prendrem per reduir el nostre impacte ambiental.

La Marta (així es diu la representant) ens va explicar de quina manera Barcelona + Sostenible ens pot donar un cop de mà per assolir els nostres objectius ambientals així com les avantatges de ser empresa signant del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022

Després d’aquesta posada en comú, en Xavier Ventura va signar l’acta del Compromís. És a dir, des d’aleshores formem part de la Xarxa Barcelona + Sostenible, que agrupa prop d’un miler d’entitats on s’inclouen empreses, associacions, institucions, escoles…
 

Què implica adherir-nos a la Xarxa d’Entitats Signants?

Amb aquesta signatura, BaseTIS es compromet a prendre accions que contribueixin a Barcelona i la seva àrea d’influència a avançar en el camí cap a la sostenibilitat. Una sostenibilitat no només ambiental, sinó també social i econòmica. 

El document descriptiu del Compromís, planteja 10 objectius amb 10 línies d’acció cadascun on s’emmarquen les mesures que prenen les entitats signants (doneu-li una ullada i descobrireu un munt de coses amb què també podeu contribuir personalment).

En el cas de BaseTIS, en una primera fase ens hem fixat les tres accions que us vam descriure en el seu moment, les quals encaixen en diverses línies d’acció del Compromís, i ens hem posat un termini inicial per complir-les:

 • Canvi a càpsules de cafè compostables/comerç just.

  • Objectiu del Compromís: Ús racional dels recursos. 

  • Línies d’acció: Consum responsable de béns i serveis; contractació i compra responsable; millorar la gestió de residus. 

  • Termini: Octubre 2017.

 • Recollida selectiva de residus.

  • Objectiu del Compromís: Ús racional dels recursos. 

  • Línies d’acció: Augmentar la proporció de residus recollits selectivament; millorar la gestió de residus.

  • Termini: Novembre 2017.

 • Canvi del sistema d’aigua de beure.

  • Objectius del Compromís: Ús racional dels recursos; progrés i desenvolupament.

  • Línies d’acció: Avançar cap al residu zero; evolucionar cap a una economia baixa en emissions.

  • Termini: Desembre 2017.
    

BaseTIS al Mapa Barcelona + Sostenible

Les entitats signants del Compromís queden representades al Mapa Barcelona + Sostenible. Sobre d’aquest mapa, empreses, escoles, institucions i altres entitats se situen sobre un mapa interactiu de la ciutat a través d’icones indicatives del tipus de contribució per assolir una Barcelona més sostenible.

En el cas de BaseTIS, a més de com a Membre de Barcelona + Sostenible, també hi figurem com a Empresa Responsable. Si bé és cert que tenim molt camí per recórrer en quant a responsabilitat ambiental, els gestors del Mapa van decidir atorgar-nos aquesta icona per la nostra cultura basada en els treballadors, les mesures de BaseTIS per millorar la qualitat de vida de les persones i per les iniciatives socials a les que ens sumem com a persones i com a empresa, amb donatius, patrocinis i el desenvolupament de tecnologia.

Ara ens toca posar-nos les piles per emprendre les accions que ens proposem i, sobre la marxa, anar-ne adoptant de noves.

 

Foto del cos: BaseTIS
compromís ambiental,compromís social,compromiso ambiental,Medio Ambiente,Open,PushingSocialChange,