Des del maig del 2017, cada quart dijous de mes a la tarda (amb algunes variacions) organitzem a l’oficina de La Pedrera unes trobades informals on unes quantes persones parlen de si mateixes. Ens expliquen d’on venen, com van arribar a Basetis, en quins projectes treballen, què fan en el seu temps lliure i reflexionen al voltant de diversos temes. Els anomenem Pedrera Meetings i els organitzem des de l’àrea de Communication per posar en valor i en contacte allò que més ens importa: les persones. 

A data d’avui hem realitzat 19 meetings que ens han permès escoltar les veus de 114 persones i conèixer com som i què fem a Basetis.
 

El laberint de La Pedrera

La tardor del 2016 vam obrir l’oficina de La Pedrera. El nou espai se sumava al que aleshores teníem a la Torre Mapfre i a Sant Cugat. A diferència d’aquells dos edificis, La Pedrera no fou concebuda per contenir-hi oficines (menys encara  d’una empresa tecnològica) sinó vivendes, i mentres que a Mapfre i a Sant Cugat les persones compartien un espai únic, a la Casa Milà, l’espai es reparteix en sales distribuides en un entorn fascinant i alhora laberíntic. 

Per tal de compensar aquesta compartimentació, l’Andreu Carreras va proposar a Communication organitzar algun tipus d’esdeveniment que afavorís la interacció entre les persones de la nova oficina. I vam crear els Pedrera Meetings, unes trobades mensuals on cinc persones parlen cinc minuts de si mateixes i responen les preguntes del públic durant cinc minuts més, tot sota la conducció d’un mestre o una mestra de cerimònia.

Amb el pas de les edicions s’ha constituït com una acció de comunicació interna a què donem molta importància ja que, a més de conèixer a les persones i els projectes, ens permeten assebentar-nos de novetats, difondre aspectes de la nostra cultura, millorar la integració de les persones a l’equip, el sentiment de pertinença i la motivació. I tot plegat, ajuda al nostre projecte col·lectiu a avançar.
 

Veus i shows

Al llarg dels meetings hem pogut escoltar:

  • Des del primer empleat de Basetis a persones incorporades tan sols una setmana abans de l’esdeveniment.
  • A perfils d’àmbits tan diversos com les matemàtiques, l’enginyeria, la física, la biologia, la història de l’art, el disseny gràfic, la filologia o la documentació.
  • A companys i companyes procedents d’arreu del món, com Marroc, Polònia, Ucraïna, Venezuela o Rumania.
  • A apassionats i apassionades pel futbol, l’astronomia, els monocicles, el rock, la cervesa o la música jaimaicana.
  • Reflexions sobre l’aterratge a l’empresa, fer pràctiques amb nosaltres, treballar a oficines de client, l’igualtat de gènere, la nostra organització.
     

Però els Pedrera Meetings també són performance! Al llarg d’aquest temps, hem tingut demostracions de dispositius i tecnologies en directe, música en viu, jocs de mans o fins i tot, la participació estelar d’un infant d’un any! I sempre, ho complementem amb berenar, diferent a cada sessió: coca, maduixes, xocolata, galetes, gelats, magdalenes, ossets de goma, ous de Pasqua…

Així són els Pedrera Meetings. Presentacions curtes i informals on les persones de Basetis poden mostrar-se tal com són. 

Dijous passat vam fer l’últim de la temporada. El setembre, reprenem activitat!

 

Cartells dels Pedrera Meetings

Imatge de Basetis
Foto de capçalera de Basetis
Communication,esdeveniments,eventos,Events,La Pedrera,Open,Pedrera Meetings,