Des de la comissió, que la vam formar l’Ana García, l’Alex Garcia, Maria Castells, Xavier Cabanes i Marc Ferrayuoli, us volem detallar les particularitats de lot que hem repartit enguany, perquè creiem que és important que expliqueu, als que el gaudeixin, que cada producte està pensat per aportar un granet més a la nostra missió Pushing Social Change
 

Les particularitats dels basetians i les basetianes

A Basetis s’han repartit un total de 206 lots, 35 amb preferències de dieta:

 • 4 persones: celíaques
 • 2 persones: celíaques i intolerants a la lactosa
 • 3 persones: intolerants a la lactosa
 • 8 persones: sense alcohol
 • 1 persona: sense sucre
 • 1 persona: al·lèrgiques a l’ou i als fruits secs
 • 4 persones: veganes
 • 10 persones: vegetarianes
 • 2 persones: vegetarianes sense vi
   

A clients s’han repartit un total de 41 lots, 15 nominals i 26 grupals.
 

La donació

Primer de tot, donar-vos les gràcies a totes les persones que han fet possible que una part o la seva totalitat vagi destinada a una ONG. Aquest any, s’ha decidit que siguin entitats que ens ajudin a combatre el canvi climàtic. Així doncs, hem volgut ajudar a entitats que treballen en la protecció medi marí, la protecció del medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida i implicar a la ciutadania per ajudar en la transformació del medi marí. Les 3 candidates foren:

Es va enviar una enquesta per conèixer la quantitat que estava disposat a donar cada treballador/a i a quina entitat volia fer la donació. Aquestes foren les respostes:

 • 23 persones: 0 €
 • 40 persones: 2 €
 • 50 persones: 3 €
 • 120 persones: 5 €
 • 43 persones: la totalitat del cost del lot
   

Destacar que les persones que han decidit donar la totalitat del seu lot, se’ls hi ha fet entrega d’un petit detall.

Finalment, social va acordar donar un total de 3.140 € al CRAM.
 

Amb qui hem treballat?

Aquest any, el detall que dóna Basetis és una totebag com la postal amb els colors corporatius i amb el logo del #Basetis10years i el de Basetis. Vam optar per treballar amb I am Nuria.

Els vins són de la vinícola Verema i Collita, del barri de Gràcia. Aquest any ens van presentar el Cau de Roig i Pol i el Sot del Cel i Ancosa, els dos elaborats per Varietal 500, un celler jove i petit, amb vinyes orgàniques i d’agricultura ecològica.

L’oli és de l’empresa Oli del Mar, fou un suggeriment del nostre company Carlos Cañizares on té una relació directa, ja que són família seva. Aquesta empresa també elabora un producte de proximitat.

Els patés vegans van ser una proposta del Xavier Cabanes que va trobar que aquesta encaixaria en la línia de Basetis. Aquesta és la Fundació Espigoladors, on el passat 2 de desembre van ser distingits amb el XXVI Premi Voluntariat de la Generalitat de Catalunya, per fomentar la cohesió social en l’entorn. Resumint, lluiten per l’aprofitament alimentari de manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

Per la resta de productes, un any més, vam repetir amb Plana de Vic. Aquests són locals, cooperativa, que tenen en compte la política de Qualitat i de Medi ambient. Dels productes seleccionats comentar per exemple Sant Tirs i Xocolata Amatller, tots dos negocis locals i familiars, on prima el producte artesanal. 

I per últim aquest any hem decidit repetir un clàssic nadalenc italià, el Panettone, en aquest cas fet per Pastisseria Rodellas, negoci familiar, de poble, producte de qualitat i artesanal.

 

 

Desitjar-vos a tothom, Bones Festes!

 

Foto capçalera i interior: Basetis

compromís social,compromiso social,esdeveniments,eventos,Events,Open,PushingSocialChange,social,