Sovint ens trobem en la situació de depurar el codi per revisar el seu funcionament o resoldre els molestos bugs que ens desafien. En aquest article us presentaré el mètode de depuració del “patito de goma” o ‘“aneguet de goma” en català, una tècnica que probablement hauràs utilitzat sense ser conscient i que ara li podem posar un nom sinó més divertit.

 

Quantes vegades hem buscat la solució a un problema i en explicar-li a una altra persona, ens adonem de la resposta mentre parlem?

Aquest és el concepte clau darrere del mètode de depuració que estic compartint avui: explicar el nostre problema a un ésser inanimat, com un “aneguet de goma“.

 

Per què funciona? 

En detallar el flux del problema a un nivell comprensible per a algú aliè al codi, creem una abstracció que sovint ens permet descobrir la solució per nosaltres mateixos. 

Aquesta tècnica es descriu a l’entrada de Viquipèdia, inspirada en el llibre “The Pragmatic Programmer“. 

Pots entrar a l’article i aprendre més sobre el mètode de l’aneguet de goma.

El funcionament és simple, agafem un “aneguet de goma”, i li expliquem pas per pas el problema a solucionar, i mentre ho fem, molts cops podem trobar la solució.

Personalment, tinc diversos aneguets de goma, però molts cops he fet servir a Neko, que tot i semblar que no, escolta molt bé i no semblo tan boig.

I no només hi ha els típics grocs, fa un temps van obrir una botiga exclusivament d’aneguets de goma a Barcelona, Duck Store (Aquí teniu el seu Instagram). 

Ara ja sabeu on podeu aconseguir el vostre company de depuració personalitzat.

 

 

Aquest mètode és una forma creativa d’abordar els problemes i trobar solucions de forma autònoma mitjançant la simplicitat i l’expressió verbal. 

Així que el pròxim cop que tinguis un desafiament al teu codi, considera tenir al teu costat un company de depuració.

 

Qui va dir que la depuració no pot ser divertida?

 

Autor de la foto de la capçalera: Francesc Romera & Neko

aneguet de goma,bugs,depuració,desenvolupament,Open,patito de goma,