L’octubre passat es va publicar un disc en vinil d’una banda barcelonina que recupera els sons del garatge dels seixanta i del power pop del setanta i els mescla en 11 temes curts, directes i enganxosos. El grup s’anomena Piggies, i el disc, Time i sembla que el llançament de l’àlbum ha fet honor al títol ja que ha hagut d’esperar 20 anys per madurar i gaudir de l’acollida que no va tenir el 1999.

Si observeu la portada de Time estareu contemplant als cinc jovenets inconscients que fa vint anys van treure el disc en format CD. Tots, si fa o no fa, tocaven amb diverses bandes i Piggies n’era una d’elles. Després de 7 o 8 concerts i el CD acabat de sortir al mercat, el grup va plegar i el disc va quedar en l’oblit…
 

… fins el 2019

Efectivament, l’estiu passat algú va passar aquell CD fossilitzat a una persona que resultava tenir un segell indie, Family Spree. El senyor es va enamorar de l’àlbum fins al punt de comprar els drets, el va remasteritzar i va reeditar, aquest cop en vinil. En va fer 300 còpies, que no és que siguin moltes però suficients perquè a data d’avui ja s’hagin esgotat i el segell hagi recuperat la inversió. 

Per al grup, el que ha passat perquè es venguin pràcticament tots els vinils és un misteri. El fet és que Piggies, els quals van passar desapercebuts en el seu moment, sembla que ara tenen un públic. I quan els seus excomponents van saber que el disc tornaria a néixer, es van trobar de nou per recuperar els temes i presentar-los en concert. I per això, aquest article, perquè el seu teclista us convida a la presentació a Barcelona.
 

El dia 22 al RockSound

En cas que no tingueu res millor a fer el dissabte 22 de febrer, passeu-vos per la sala RockSound, al carrer Almogàvers 116, a partir de les 22 hores.

Si espereu trobar-vos els cinc jovenets inconscients de la portada, anticipar-vos que la única cosa que conserven és la inconsciència. 

Aquí teniu més info del concert:
 

Imatge de capçalera i interior cedida per Piggies
música,Open,piggies,