CTecno ha organitzat una campanya de recollida d’ordinadors vells amb finalitats socials, amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquesta Setmana té com a objectiu crear consciència de la quantitat de brossa que generem per tal de frenar-la. I una manera de reduir els residus és allargar al màxim la vida dels objectes i materials. 
 

La campanya

Organitzada en el marc del programa social #esTICenllaçat de CTecno i la plataforma d’economia circular Donalo, la campanya consisteix en la restauració i la donació dels ordinadors a ONGs.

Del 13 al 27 de novembre, s’obre el període per lliurar ordinadors vells i components. L’objectiu és convertir-los en recursos útils mitjançant l’economia circular. Tal i com explica CTecno, “per cada 40 dispositius donats al mes generem un lloc de treball, escurcem l’escletxa digital i evitem l’emissió de 5.760 kg de CO2 a l’atmosfera”.
 

A BaseTIS ens hem adherit a la campanya!

I què hem de fer? La cosa és fàcil: donar els aparells que ja no utilitzem, tant a títol personal (tens material a casa?) com d’empresa (HelpDesk està valorant si disposa de material que no s’hagi d’utilitzar més).

Des d’avui, 15 de novembre, fins al 27 tindrem a La Pedrera un contenidor on podem anar deixant el material. Si a Sant Cugat hi ha previsió de recollir material i no us va bé acostar-vos a La Pedrera per deixar-lo, contacteu-nos i demanarem que portin un segon contenidor.

social@basetis.com

 

Material que podem donar

Compte, no tot serveix! Els aparells que donem s’han d’ajustar als següents requeriments, tant si funcionen com si no:

  • Portàtils

  • Ordinadors amb Disc Dur: tenim capacitat per fer l’esborrat de dades segons estàndards internacionals (l’anglès: 5 esborrats) i certificar-ho.

  • Ordinadors de sobretaula

  • Edat de l’ordinador: màxim 6 anys

  • Estat general: si no ha tingut problemes interns greus, segurament podrà ser reutilitzat.

  • Microprocessador: qualsevol equip que tingui CoreDuo o Intel3 com a mínim. Els equips amb Pentium2 o DualCore difícilment podran ser reutilitzats, i per aquest motiu no podran ser incorporats en aquesta campanya. Han de tenir com a mínim 2.3 Ghz de velocitat.

  • Memòria RAM: 4Gb de memòria. No obstant, donat que el RAM és ampliable, es poden admetre equips amb 2 Gb RAM.

  • Altres elements: targetes de xarxa, targeta gràfica, lector de CD/DVD, font d’alimentació… Aquests elements són recomanables però no imprescindibles, perquè tenen un recanvi relativament fàcil.

  • Pantalles, cables d’alimentació, VGA, mousse i teclats: aquests ítems són també molt necessaris.
     

Més informació

Us comparteixo un parell de documents on podeu ampliar la informació sobre el tema. Igualment, per qualsevol consulta, contacteu-nos!

Presentació de la campanya

Cartell

compromís ambiental,compromís social,compromiso ambiental,compromiso social,medi ambient,Open,PushingSocialChange,social,