Arrel de prendre la iniciativa de fer una aportació monetària a ACNUR, l’Agència de la ONU per als Refugiats, BaseTIS ha fet una altra aportació aquesta setmana amb la qual ha multiplicat la meva per 5. Això coincideix amb que avui, 20 de juny, és el Dia Mundial del Refugiat, m’ha portat a redactar aquest post per tal de donar-vos a conèixer la iniciativa i compartir-vos com he decidit fer la meva contribució.

Com ja sabeu, al nostre equip hi ha una forta implicació social i es convida a que tota persona que col·labori en projectes humanitaris ho comuniqui per tal de que BaseTIS es faci partícip d’aquestes iniciatives.
 

 

Un munt de motius

En aquesta societat on dia a dia veiem desastres, sovint ens posem tristos, impotents i creiem que els governs del primer món son els qui han de solucionar els problemes dels altres. Però no ens enganyem, a Europa no s’han complert els compromisos d’acolliment de refugiats (i això que eren de mínims), tampoc s’acaba amb la fam del món ni amb les malalties i no parlem del medi ambient.

No es pot comptar amb els governs i no ens podem queixar si no fem res per la nostra part, encara que sigui poquet (fixeu-vos que en aquesta frase hi ha 3 NO, siempre negativo).
 

Què podem fer?

Llavors anem per feina. ¡Posem-nos positius! Aquest va ser el raonament que vaig fer: cada dia em prenc 3 cafès, només que dediqui 1 cafè al dia (que no es gaire renúncia), a final d’any són molts diners. Fem això uns quants i deixo pels matemàtics de BaseTIS que facin els números.

També em va voltar per el cap si l’aportació arribaria a bon port o es quedaria per el camí. Aquí no es pot fer altra cosa que tenir fe, no és excusa dubtar de la bona feina de les ONGs.

No siguem il·lusos, el món sempre serà imperfecte, però podrem anar a dormir pensant que nosaltres hem fet alguna coseta per arreglar-ho i si a això li treieu aquell cafè que hem suprimit per reinvertir-lo en una causa, segur que dormirem millor (digueu-me egoïsta).

Foto de capçalera: 41330 / Pixabay
compromís social,compromiso social,donacions,Open,PushingSocialChange,social,