En el marc la xarxa Labdoo, a Basetis hem posat a punt set ordinadors per enviar-los a Senegal, col·laborant així amb el projecte Fem Escola que impulsa l’entitat Foundawtion per a la construcció d’una escola de secundària per a 500 alumnes a la comunitat Thionck Essyl

Labdoo és una xarxa social humanitària conformada per persones d’arreu del món amb l’objectiu de millorar l’educació a través de la tecnologia a regions subdesenvolupades o allà on manquen els recursos. La tasca de la xarxa consisteix en la preparació d’ordinadors (en general utilitzats) i en aprofitar els desplaçaments de persones a altres regions del món per transportar-los allà on es necessiten. Des de finals del 2016, Basetis col·labora amb Labdoo com a hub de recollida, reparació, posada a punt i enviament d’ordinadors.
 

Destí: Senegal

Aquesta és la primera vegada que els ordinadors que sanegem per Labdoo són donacions pròpies de Basetis. Es tracta de màquines de l’empresa reemplaçades per nous equips i que per algun aspecte de la feina que realitzem a Basetis han quedat obsolets, però això no treu que siguin útils en molts altres àmbits com l’educatiu. Per a tots els viatges anteriors, Basetis havia sanejat ordinadors procedents de donacions d’altres empreses.

Els set ordinadors que hem preparat a la nostra oficina de Sant Cugat seran enviats el mes de juny al Senegal a través de persones de Foundawtion. Aquesta ONG fou creada el 2014 per l’estudi d’arquitectura Dawoffice, amb l’objectiu de portar a terme projectes que cobreixin les necessitats arquitectòniques en zones econòmicament desfavorides. 

Al entrar en contacte amb la comunitat sengalesa Thionck Essyl, Foundawtion va detectar les condicions precàries dels seus equipaments educatius i la necessitat urgent de millorar-los i afavorir l’educació d’aquella regió. Es van posar en marxa per coordinar, amb les autoritats i la comunitat locals, la construcció d’una nova escola d’ensenyament secundari capaç d’acollir a 500 alumnes.

Aquesta futura escola és el destí dels ordinadors que ben aviat viatjaran cap al Senegal. Esperem que aquesta modesta contribució ajudi a reduir les desigualtats educatives i digitals existents. 
 

Portàtils perparats a Basetis per al projecte Fem Escola de Senegal

Els portàtils preparats per enviar a Senegal.
 

Altres portàtils enviats

No és el primer cop que enviem portàtils al Senegal ni a altres racons del món. Des que ens vam implicar amb la xarxa Labdoo, a través de viatges realitzats per persones de Basetis i afins a l’empresa hem pogut enviar portàtils sanejats per a diversos projectes educatius d’arreu:

  • Guayaquil (Ecuador). Escuela Reino Unido.
  • Atenas (Grecia). Portàtils educacionals per a persones refugiades estudiants, en el marc del Programa d’Escolarització de la UOC.
  • Ndangane (Senegal). Una lectura, un somriure pel Senegal.
  • Podor, Senegal. Projecte d’equipament informatic per a l’institut de Batxillerat de Thillé Boubacar.
  • Barcelona. Préstec de portàtils per a joves del Centre de Serveis Socials Baix-Guinardó Can Baró.
  • Merzouga (Marroc). Projecte d’alfabetització de dones bereber.
     
Foto de capçalera: Foundawtion – CEM Kamanar – Photo Album
compromís social,compromiso social,Labdoo,Medalla Pulitzer,Open,PushingSocialChange,social,