A l’àrea de Social tenim definit un procés amb el qual es poden fer donacions directament des de Bonusetis, una eina per gestionar el bonus econòmic que dona Basetis a cada treballadora. Els diners recaptats es destinaran exclusivament a fer donatius en nom de totes, per a entitats que hagin proposat les mateixes persones de l’empresa.

Aquí podeu veure un post on s’explica el funcionament del bonus social més detalladament.

 

Quantes persones han participat?

Com a empresa, hem assolit que quasi el 70% de les persones de Basetis ha participat en el bonus social.

 

Quants diners hem donat?

Pel tancament del Q3 de Basetis vam fer el sorteig solidari de social per repartir els diners recaptats per les persones que hi han col·laborat.

Vam sortejar 3000 € a repartir entre les entitats:

  • 1.000 € per la Fundació CRAM, una entitat dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que hi habiten, proposat per Lorena Salvador.

  • 2.000 € per Open Arms, organització per protegir al mar a aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa, proposat per David Comas i Àlex Resta.

 

Fundació CRAM

La Lorena Salvador ens explica per què la va escollir

La Fundació CRAM porta 25 anys rescatant, curant i tornant al seu medi a tortugues, dofins i altres animals marins en perill d’extinció que han sigut víctimes de varaments, abocaments tòxics, pesca accidental, captures o accidents per culpa dels humans o de la nostra contaminació. També tenen unes quantes tortugues residents, ja que si les tornessin al mar moririen per les seves lesions. Addicionalment, fan projectes d’investigació per evitar la regressió de poblacions marines i projectes d’educació i divulgació amb voluntàries. 

Em sembla que fan una tasca molt bonica i necessària cuidant i retornant al seu hàbitat a unes espècies que han patit massa la nostra intervenció.

Us deixem l’enllaç de la seva web per fer una donació 

Imatge de CRAM

Open Arms

En David Comas ens explica per què la va escollir

Proactiva Open Arms és una ONG catalana, destinada a salvar vides humanes al mar. Va ser creada l’octubre de 2015. Tal com diuen ells mateixos,

“Som una organització no governamental i sense ànim de lucre amb una missió principal: protegir al mar a aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa; i també informar i formar a terra per aconseguir que les persones que migren puguin prendre les seves decisions amb total llibertat i coneixement. Ens dediquem a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al Mar Egeu i Mediterrani Central, a protegir la vida dels més vulnerables en l’emergència a terra, i a construir alternatives a la migració irregular en països com el Senegal per dotar de recursos a les persones a través de la informació i sensibilització comunitària. En paral·lel, seguim amb la denúncia de totes les injustícies que estan passant i ningú s’adona.”

Crec que fan una tasca molt important, sovint boicotejada pels nostres mateixos governs i per situacions que hem creat nosaltres mateixos.

Us deixem l’enllaç de la seva web per fer una donació 

Imatge d’Open Arms

Moltes gràcies a totes!

social@basetis.com

Foto de capçalera de Basetis
Bonus social,Bonusetis,compromís social,donacions,Open,PushingSocialChange,