El dia 29 de març vaig impulsar una iniciativa des de BaseTIS per recaptar donatius per a la ONG Proactiva Open Arms, ja que, personalment em preocupa molt el que està passant amb les persones refugiades i m’indigna moltíssim que s’estigui deixant morir al mar Mediterrani. Arrel de de la situació que va viure la tripulació d’un dels vaixells de Proactiva on se’ls acusava d’afavorir la immigració il·legal, vaig decidir fer un donatiu i proposar-ho a l’àrea social perquè BaseTIS en fes difusió.

Podem estar molt contents, entre la donació dels participants (240 €) i la de BaseTIS (1200 €) hem arribat als 1440 € de donatiu total! Gràcies a tots i totes per la participació. Totes les aportacions, petites i grans, són molt importants per ajudar a entitats solidàries que rescaten persones que s’han vist obligades a fugir de la guerra i la misèria.
 

La tasca de Proactiva Open Arms

Proactiva Open Arms és una d’entre moltes ONGs que duen a terme iniciatives per ajudar a les persones que arriben a casa nostra, desprotegides i amb un futur incert per davant, corrent el risc de caure en mans de màfies sense escrúpols.

Des de Proactiva Open Arms s’han impulsat cursos de socorrista per a persones refugiades, una iniciativa que pretén incorporar-les als serveis de socorrisme de la ciutat de Badalona.

Oriol Canals, director operatiu de Proactiva Servicios Acuáticos, a l’article de la Vanguardia, ‘Badalona ficha como socorristas a refugiados formados por Proactiva Open Arms’ assegura que aquestes persones “Entrarán en la plantilla con contratos indefinidos”.
 

Queremos Irnos del Mediterráneo

A més, la ONG ha impulsat la campanya Queremos Irnos del Mediterráneo que pretén evitar que milers de persones perdin la vida al mar treballant als països d’origen. Mitjançant testimonis que han rescatat, ens ofereixen un relat colpidor sobre la cruel realitat d’un viatge ple de patiment, abusos i tortures, oferint al mateix temps eines i recursos per a què nens i nenes tinguin la oportunitat de desenvolupar-se als seus llocs d’origen de manera que no hagin d’arriscar les seves vides buscant una vida millor.

Aquesta campanya l’han començat a Ghana, en col·laboració amb NASCO Feeding Minds, una ONG creada per Ousman Umar, un jove ghanès que va fugir del seu país amb 12 anys i va arribar a Espanya 5 anys més tard. Tot i haver realitzat el seu somni afirma que d’haver tingut accés a una educació i una mínima oportunitat al seu país natal, no hagués abandonat casa seva:

Necesito contar mi historia hasta que no haya más historias como la mía que contar”, Ousman Umar

Més per a les persones refugiades

També m’agradaria recomanar el reportatge de Salvados “Después de Astral” i destacar una iniciativa molt interessant que també ajuda a persones refugiades i de la que sóc super fan: Top Manta. Es tracta d’una experiència on un grup de manteros han registrat la marca per fer samarretes i vambes molt xules!
 

 

BaseTIS i el CCAR

Volia recordar que a BaseTIS col·laborem amb el CCAR, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, a través de la qual incorporem a persones refugiades al nostre equip i contribuïm a la integració laboral d’aquest col·lectiu.

 

Granet a granet es pot ajudar molt a persones que han passat per aquestes situacions tant desagradables. Vull tornar a agrair a tota la gent que ha participat i a BaseTIS com a empresa que ha ajudat a visibilitzar aquesta causa.
 

Gràcies!

 

Foto de capçalera: Proactiva Open Arms
Open,Proactiva Open Arms,social,