Gràcies a la solidaritat de les perones de Basetis hem aconseguit recaptar 115€ per al projecte de La Vida dels Jocs i les Joguines. Llavors Basetis ha decidit triplicar aquesta xifra i sumar 345€ més a la causa, elevant l’aportació final a 460€! Un supergranet de sorra per fer un món més sostenible a través del conte “La Tom va a l’Hospital de Joguines” de l’Espai Ambiental Cooperativa

 

L’Espai Ambiental Cooperativa

L’entitat treballa amb diferents programes d’actuació lligats a la sostenibilitat i al consum responsable, com tallers de consum alternatiu de joguines, destinats a pares i mares. D’aquesta manera van detectar la necessitat d’una activitat més enfocada als nens i nenes i així va sorgir el conte “La Tom va a l’Hospital de les Joguines”, que relata les aventures d’una osseta de peluix amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar als més petits sobre el consum responsable de joguines.

 

Què em va motivar a fer la donació?

Al veure que feien una campanya per recaptar fons per l’edició d’un llibre amb l’objectiu de conscienciar nens i nenes sobre el consum responsable de joguines, no vaig dubtar en participar i en compartir-ho amb Basetis per donar-los un cop de mà. Molts som conscients de l’excés de joguines noves que tenen avui dia els nens i nenes i per això crec que és important que des de petits se’ls mostri la importància de consumir de forma responsable. Per saber millor que implica aquest projecte i els valors que promou, podeu veure el manifest de ‘Famílies Consumidores Responsables de Joguines’.

A banda del projecte en si, segueixo l’activitat d’aquesta cooperativa perquè comparteixo tots els seus valors com l’economia socioambiental i solidària, la proximitat, participació i acció en xarxa o la cultura de la sostenibilitat social i ambiental urbana.

Sóc molt fan de les seves línies d’actuació, com el compostatge comunitari o renaturalitzar les ciutats, que, entre altres projectes, inclou l’enjardinament d’escocells dels arbres i el Park(ing) Day Barcelona, on els col·lectius participants transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs i jardins.

 

enjardinament d'escocells

 

Si us agrada aquesta idea de ciutat us animo que doneu una ullada a la pàgina web de la cooperativa. Tenen moltes ganes de créixer i de fer arribar els seus projectes a altres barris de Barcelona perquè la col·laboració veïnal en activitats segueixi creixent.
 

Moltes gràcies a tothom!

 

Fotografies: Espai Ambiental Cooperativa
compromís social,compromiso social,donacions,medi ambient,Medio Ambiente,Open,PushingSocialChange,social,