La llegenda de Sant Jordi té un llarg recorregut, des de l’Edat Mitjana. Ja cap al segle XV s’organitzava a Barcelona una fira de roses en honor a Sant Jordi. El motiu del llibre es va introduir als anys vint del segle passat. Després de l’Exposició Internacional de Barcelona, en què es varen organitzar els llibreters per sortir al carrer a muntar els primers estants per fomentar la lectura, es va decidir establir el dia del llibre el 23 d’abril. 

Amb la voluntat de contribuir amb l’esperit cultural amb què es va iniciar als anys vint, des de BaseTIS s’han organitzat dues accions solidaries i culturals per celebrar el Sant Jordi. Una recollida de llibres (aquelles noveles que acumulen pols a l’estanteria), per fer una donació a la llibreria  Aida Books, i així donar l’oportunitat a altres perquè gaudeixin de la lectura. I en segon lloc, la compra d’un punt de llibre com a obsequi per a tots i totes les treballadores de BaseTIS col·laborant amb una iniciativa de l’Hospital Sant Joan de Déu.  
 

Prop de 100 llibres recollits!

Gràcies a la solidaritat dels basetians i basetians, durant una setmana hem recollit prop de 100 llibres per a col·laborar amb Aida Books, que amb els diners recaptats en la venda de llibres, finança projectes de l’associació IDA (Ajuda, Intercanvi i desenvolupament). La qual forma part del Grup del Banc Mundial que recolza als països més pobres del món.  Les llibreries Aida són gestionades per persones voluntàries, per tal que tots els beneficis vagin destinats a la ONG.

Un punt de llibre com a obsequi

Dins d’aquest marc de solidaritat, BaseTIS ha volgut regalar a tots els seus treballadors una rosa (simbòlica), en forma de punt de llibre. Una iniciativa de voluntari/es de l’Hospital Sant Joan de Déu, per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. Més de 300 investigadors de l’Hospital avancen en nous tractaments gràcies a les donacions recollides per iniciatives de voluntaris, empreses implicades i donatius particulars.

Així doncs, enguany a BaseTIS hem viscut un Sant Jordi diferent, amb l’essència cultural de sempre i afegint-hi un compromís social i humà.

Imatge de capçalera de Unsplash
compromís social,compromiso social,donacions,esdeveniments,eventos,Events,Open,PushingSocialChange,Sant Jordi,social,