Si t’interessa la problemàtica dels oceans i com la ciència ciutadana li ha de donar resposta, tens una oportunitat per capbussar-te en el webinar que se celebrarà el dijous 11 de juny amb motiu del Dia Mundial dels Oceans. La sessió està organitzada per la plataforma de ciència ciutadana Observadors del Mar, a la qual, Basetis hi participa realitzant serveis de comunicació. A la sessió es donarà veu a quatre ponents de diferents sectors amb un debat plural per discutir els reptes que ha d’assumir la ciència ciutadana en l’àmbit de la recerca i conservació marines. Trobareu més informació aquí:
 

Registrar-se al webinar!

 

Què es commemora el Dia Mundial dels Oceans?

El Dia Mundial dels Oceans és una oportunitat anual d’honorar els oceans de la Terra i els ecosistemes marins. També es presta atenció al comerç internacional, la contaminació global i el sobreconsum de peix que ha afectat, a la baixa, la majoria de les seves espècies.

Aquest any, l’ONU vol recordar el paper important que tenen els oceans en la nostra vida quotidiana. Per exemple, són els pulmons del nostre planeta ja que produeixen la major part de l’oxigen que respirem. Per aquest motiu, quan pensem en els riscos per a la salut pública, és possible que no pensem en l’oceà. No obstant això, cada cop més, la salut de l’oceà està íntimament lligada amb la nostra salut. Potser us sorprendrà conèixer que organismes descoberts a les profunditats extremes s’utilitzen per accelerar la detecció de la covid-19, i que a més, aquest ecosistema podria donar una solució a la humanitat. 
 

Per què hi estem implicats a Basetis?

Des de l’any 2019, l’equip de Comunicació de Basetis realitzem serveis per a Observadors del Mar, una iniciativa de ciència ciutadana sense ànim de lucre a favor de la recerca i la conservació del medi marí. El portal recull tretze projectes de ciència marina en els quals hi participen voluntàriament persones no especialitzades en temes científics i amb algun vincle amb el mar. A data d’avui, ja són més de 2500 persones i entitats les inscrites a la plataforma!

El setembre passat, el projecte va començar una nova etapa en renovar el seu portal web i des de Basetis vam treballar en l’elaboració dels seus copys i textos. També vam adquirir el compromís de gestionar les seves xarxes socials.

Des d’aquí et convidem a unir-te a aquesta gran comunitat compromesa amb el medi ambient marí! Si vols conèixer més sobre aquest fascinant projecte participatiu, no et perdis l’article El mar necessita la teva mirada d’aquest mateix blog.
 

Imatge: Observadors del Mar

 

ciencia ciudadana,ciència ciutadana,Dia de los Oceanos,Dia Mundial dels Oceans,Observadores del Mar,Observadors del Mar,Oceans Day,Open,