Les jornades

Aquestes setenes jornades internacionals #WomanLiderTIC volen ser un espai inspirador per a les dones que des de diferents àmbits de la tecnologia poden fer un pas més. Les ponents convidades, són dones “d’èxit” en el món de la tecnologia, perquè a través del seu exemple a partir de les seves experiències i projectes serveixin de mirall a altres dones per animar-les a liderar projectes a l’àmbit TIC. 

Aquestes jornades volem fer un pas més enllà i visualitzar les oportunitats que genera específicament per a les dones, donar a conèixer aquesta visió i experiències i així aprofitar per crear amb aquestes jornades, un espai més social, on es promogui el paper de les dones i se les animi a aprofitar aquestes oportunitats, superar les dificultats, i a generar noves oportunitats.

Més avall us comparteixo el cartell, que es molt interessant. Jo hi aniré i espero que alguna de vosaltres s’animi a anar-hi també, us passo l’enllaç:
 

Incriu-t’hi!

 

 

 

Com bé descriu l’eslògan de les jornades: “Compartim coneixement, generem innovació”!

 

Més sobre Dones en Xarxa

Dones en Xarxa neix l’any 2004 per iniciativa d’un grup de dones feministes i progressistes amb la finalitat de mostrar la veu de les dones a l’opinió pública catalana. Per fer-ho van crear una web amb l’ànim de promoure una xarxa femenina i ser punt de trobada, espai de reflexió i altaveu d’iniciatives de les dones progressistes de Catalunya. Al 2006, Dones en Xarxa es constitueix legalment com associació sense ànim de lucre i amplia el seu camp d’actuació, a més d’una xarxa per promoure i defensar els drets de les dones –ara amb el domini propi www.donesenxarxa.cat– començant a impulsar accions d’intervenció social directa.

Des d’aleshores, han fet moltes accions:

  • Com el projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes que es va iniciar al 2007 amb l’objectiu de fomentar l’ús d’Internet com una eina de comunicació, de relació i de participació de les dones en l’exercici de la ciutadania per superar l’exclusió digital per raó de gènere. Actualment, el projecte s’està desenvolupant a 42 municipis de Catalunya.
  • Femitic és un concurs de vídeos i fotos realitzats per dones que s’inicia el 2009 amb l’objectiu de promoure la participació activa de les dones a Internet i la generació i visibilització de continguts digitals creats per dones. L’edició de 2011 incorpora, amés del nou format de fotografia, una nova categoria referida a l’àmbit laboral, que acompanya a la preexistent sobre tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

  • La Carla et parla de sexe és un consultori online sobre sexualitat i relacions afectives adreçat a noies i nois que s’inicia l’any 2010. El seu objectiu és incrementar la informació sobre salut sexual i reproductiva entre les i els joves, i promoure la igualtat en les relacions afectives.

  • Còctels & Blocs, des del 2011, que pretén ser una cita de referència per a totes les dones que participen a Internet mitjançant blogs i/o xarxes socials.

  • Dones Emprenedores en Xarxa s’inicia al 2011 i vol visibilitzar el talent, la creativitat i la innovació de les dones emprenedores i professionals de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol.

  • WomanLiderTIC, que es va iniciar al 2015. amb l’objectiu de reunir i mostrar el talent de les dones, compartir la visió sobre les tendències del sector TIC i establir estratègies empodera les dones com el setè decàleg que es va aprovar a la convocatòria de l’any passat de les jornades.

     

Cartell de WomanLiderTIC 2022

Imatge de capçalera de Woman TIC Lider – Dones en xarxa
dona i tecnologia,igualtat,Open,tecnologia,