Projecte i ubicació

Banc Sabadell, manteniment i evolutius de la versió iOS. Fins fa unes setmanes, a la seu a Sabadell. Ara estaré un temps en remot, amb lloc semi-fix a Mapfre.

També ocupo gran part del meu temps amb el nou i flamant equip de Comunicació, faig Social Media, a estones ajudo amb la part administrativa de Help Desk, amb el Welcome Pack… El que puc i em deixen, vaja 🙂
 

D’on vens i on vius

Pixador de pins de cap a peus, i d’aquí no m’hi mouran. Amb el cor al Clot (i una mica al Poblenou), tot i que ara m’he traslladat a Congrés. Només ho canviaria per Londres, ciutat que adoro.
 

Hobby, sèrie, pel·lícula, música i llibre

El meu hobby fins fa poc era jugar a cartes, un joc semblant a Magic que es deia Leyenda de los Cinco Anillos, i que mesclava fantasia amb samurais. M’encanta competir i l’estratègia, i mai m’ho he passat tan bé com jugant (i guanyant) un torneig.

El cinema no és un hobby, és la meva Passió. El meu Top 3 de pel·lícules és Star Wars, Pulp Fiction i El Club de la Lucha; i Tarantino, Fincher i Kubrick són els meus directors preferits.

També sóc un serièfil compulsiu, i el meu Top 5 és Friends, Lost, Doctor Who, Mad Men i Bola de Drac. Ara mateix a casa estem molt enganxats a Westworld i The Crown (i Star Wars Rebels!!!).

En temes musicals sóc molt clàssic, Beatles, Queen, Oasis, U2… Rock en estat pur.

I llibres, per culpa de les sèries llegeixo molt menys que abans, però m’obligo a llegir 3 llibres l’any. El meu Top: Fundación d’Asimov, Dune de Herbert, i Lestat el Vampiro d’Anne Rice. Ah! I col·lecciono còmics des dels 15 anys, Marvel i DC, principalment.
 

App imprescindible

Feedly, un lector de noticies que m’ajuda a estar al dia de tot el que m’interessa (cine, còmics, videojocs, actualitat, tecnologia…).
 

Web a recomanar

TV Calendar m’ajuda a estar al dia amb les estrenes de sèries i a no perdrem res.

I ja posats… tinc un blog ‘tonto’ on faig les meves crítiques de cinema, en format petit: Piuladas de Película.
 

Software que utilitzes

XCode i Sourcetree per Banc Sabadell. Para todo lo demás, Google Chrome 🙂
 

Combinació de tecles

Des de que m’he passat a Mac, tinc configurat un swipe amb 3 dits per navegar entre pestanyes que m’està donant la vida. I Cmd+D per duplicar línia i Cmd+Shift+D per eliminar-ne són ‘canela fina’.
 

A quin projecte t’agradaria que participés BaseTIS?

M’agradaria que féssim més apps petites i útils. El que va fer el Rubén amb A Faster Reader va ser l’hòstia, i trobo que no s’ha aprofitat suficient tot el que vam aprendre. I més jocs, és clar!
 

Què canviaries i què no de la teva feina?

Canviaria el temps dedicat a projecte de tothom qui ho vulgui per assignar una part de la jornada fixa a “coses de basetis (BaseTIS? Basetis?)”. Jo crec que hi ha molta gent que voldria implicar-s’hi més, però 40 hores (o més) treballant per client fa que no et doni la vida… I la proximitat, no m’agrada tenir a tants amics desperdigats entre les tres oficines i client :’(

No canviaria l’esperit BaseTIS, buscar sempre que aquesta sigui una bona empresa on treballar, de diàleg i bon rotllo. Sonarà cursi, però fins ara, mai m’havia sentit orgullós de formar part d’una empresa, sempre havia pensat que la gent que ho deia d’altres llocs era perquè els hi havien menjat el cap… És un sentiment molt maco, i espero que no canviï.

I ara, les respostes a les vostres preguntes!!!
 

Andy Poole

¿Cuál ha sido el momento más apoteósico de tu vida?

Uno de mis Greatest Hits es haber organizado el Campeonato Mundial de Leyenda de los Cinco Anillos 2012 en Barcelona. Ha sido la vez que mejor he combinado mis conocimientos “normales” y freaks, y conseguí juntar 400 jugadores durante 3 días en las Cotxeras de Sants, un grandísimo reto del que me siento muy ogulloso.

¿Y el más denostable?

El más denostable… Hubo una vez que vendí mi honor a cambio de algo. Fue una decisión lógica, ya que no venderlo me hubiese incluso perjudicado, pero me duele al recordarlo.
 

Iris Serrano

Mi pregunta es muy superficial en realidad, pero después de tantos viajes en bus todavía no entiendo cómo no sé cuál es tu peli favorita. Supongo que tienes varias, peeeero, a ver si eres capaz de nombrar solo una 😛

Para mí no es nada superficial, los gustos de una persona dicen mucho de ella. Pese a que Star Wars es mi universo favorito, mi película favorita es Pulp Fiction.
 

Humberto Gómez

¿Desde cuándo llevas pelazo?

Pues 12 años. Recuerdo que me lo dejé cuando justo antes de empezar a trabajar en el cine Lauren Universitat. El gerente del sitio no paró de recordarme que me hizo la entrevista con el pelo corto, y cuando entré dos meses más tarde, ya tenía la melena. No le hizo ni puñetera gracia XD!
 

Marc Castells

Què és el que valores més d’una persona?

Que sigui amable i oberta, que li agradi dialogar i no es tanqui en banda. És un tipus de gent especial que es detecta des del minut zero, és molt agradable tractar amb gent així. Bé… I amb prou paciència i sentit de l’humor per aguantar les meves bromes!
 

Carlos Lopes

Quién es para ti la persona mas divertida de BaseTIS?

Etor. Me hace llorar de la risa con sus comentarios, sus chistes malos, y sus increíbles gifs. Creo que un Andreu de hace 10 años le disputaría el puesto, me encanta su sentido del humor. Y una mención especial a la Stella de las 5 de la tarde y todas las risas tontas que nos ha dado 🙂
 

Sonia Gago

¿Qué consejo le darías a una persona en su primer día en BaseTIS?

Que si tiene cualquier tipo de duda, por tonta que sea, la pregunte. Es algo que intento transmitir a la gente que entra nueva, porque sé que los primeros días, por vergüenza o porque crees que no toca, te callas un montón de cosas que te dejarían mucho más tranquilo.
 

Javier Cárdaba

¿Qué aprendizajes clave deberíamos ofrecer a todas las personas que se incorporan sin experiencia en BaseTIS?

Es la pregunta más difícil de todas. Creo que el aprendizaje clave está en enseñar cómo enfrentarte a un problema, en todos los niveles. Qué preguntas hacer, cuándo hacerlas, cuánto tardar en hacerlas, a quién, dónde buscar respuestas. Una vez aprendes eso, te servirá para cualquier tecnología o situación. El problema es cómo enseñarlo…
 

David Flores

Què creus qué és el diferenciant de BaseTIS envers a altres consultores?

L’esperit BaseTIS. Aquí tot és més proper, no hi ha portes, i el que es busca és que la gent encaixi tal com és ella, no s’intenta convertir-la en una cosa que no és.

Quan treballava a everis és el que veia, que obligaven a la gent a passar-se al costat fosc de la consultoria si volien progressar, i si no eres com ells volien, no tenies lloc. I que consti que no dic que el costat fosc sigui dolent, sinó que la gent ha de tenir l’opció a escollir, no forçar-la. Aquí es busca que la gent estigui bé, que treballi tan a gust com es pugui, sigui com sigui.
 

Andreu Carreras

Quin súper-poder li atorgaries al Luc?

Sent egoista, li donaria al Luc el poder de la invulnerabilitat… Però pensant en ell, el poder de volar. Ha de ser una passada saltar-te el trànsit i poder anar on vulguis!

Quantes vegades has perdut els calçotets en llocs públics?

Dos cops.

Tindria sentit la vida si la teva Kriptonita fos l’alcohol? 

Podria viure sense alcohol, així que sí.

Per què no em vas convidar a la teva boda?

Perquè vaig haver de retallar. Vam ser molta més gent de la que jo volia, així que vaig haver de treure a molta gent de la llista inicial que m’hagués agradat que hi fos, moltíssima.
 

Aitor Mercenario

¿Eres más de Pierce Brosnan o de Daniel Craig para el papel de Bond?

Daniel Craig. Pierce Brosnan solo nos dio una buena peli, Golden Eye. Danny Boy nos ha dado dos putas joyas, Casino Royale y Skyfall.

Aunque debo decir que en su día me cabreó mucho que le dieran el papel a él y no a Clive Owen, que creo que hubiese sido un casting cojonudo.