Projecte i ubicació

Ara mateix estic com a Project Manager de Mobilitat i Web treballant per CaixaBank Consumer Finance. Abans, vaig participar al projecte de migració d’operacions eBranch del TSB per a Banc de Sabadell/Accenture.

 

D’on vens i on vius

Vaig néixer al Elx (Alacant), però visc a Barcelona des de que vaig venir a la universitat.

 

Hobby, sèrie, pel·lícula, música i llibre

El hobby més gran que tinc es cuinar. M’agrada molt la cuina, però ha de anar sempre unida a cuinar per la gent. Aquesta, segurament, és la meva passió, les relacions interpersonals.

No sóc de sèries i la meva companya no m’ho perdona.

En el apartat de música us diria que m’agrada escoltar-ho tot i els últims concerts on he anat han sigut de clàssica a l’Auditori.

La pel·lícula que recordo que més m’ha emocionat ha sigut El Hijo de la Novia.

De llibres n’he llegit uns quants que m’agraden, però pot ser em quedaria amb El Perfume de Patrick Süskind.

 

App imprescindible

Encara que el mòbil no m’agrada com a concepte, hi ha una cosa de la que no puc prescindir, estar al dia de les últimes noticies. Tinc unes quantes instal·lades.

 

Web a recomanar

Vull compartir amb vosaltres la web de un projecte meravellós que es diu Big History Project. És molt interesant tant pel contingut com per com està feta.

 

Software que utilitzes

L’Excel i, després de la formació de BaseTIS, també el Tableau. Són eines que m’agrada explotar i em fan perdre molt de temps mitigant el meu perfeccionisme.

Combinació de tecles

Windows + L (per fer una parada).

A quin projecte t’agradaria que participés BaseTIS?

A un projecte solidari dedicat a l’àmbit educatiu. Hem de poder aportar valor a la societat i la educació em sembla el millor vehicle.

Què canviaries i què no de la teva feina?

Ara que estic “desplaçat” a client, crec que hem de aconseguir que tothom s’hi senti basetià i sigui partícip del projecte de companyia, estigui a on estigui.

Hem de mantenir el grau d’accessibilitat que hi ha a tots els nivells. És molt important que qualsevol persona tingui la llibertat i la possibilitat de dir el que pensa i sigui escoltada.

 

Gabriel Botana

¿Has sido sincero con tus resultados en Wellnes Habits? ¿¿Y de verdad ¬¬??

He sido sincero, totalmente sincero. Muchas veces he tenido que aislarme de las “recomendaciones” que todo el mundo hacía a mi alrededor para pedirme que lo hiciese ya que “no se entere nadie”.

 

Marc Castells

Què és el que valores més d’una persona?

Valoro la naturalitat, que sigui ella mateixa quan estigui amb mi i no intenti ser el que no és. Valoro que em miri als ulls quan em diu alguna cosa, per que puc intuir la seva sinceritat.

 

Xavier Valls

Et resulta fàcil compaginar família i feina? Com t’ho fas?

Suposo que es el més difícil de fer, per a mi. Quan comences a treballar vols menjar-te el món i et veus capaç de qualsevol cosa. En el moment en que hi ha una persona (o més) que has portat al món i depèn de tu, las prioritats comencen a donar un tomb. Crec que el dia que maduri com cal, trobaré el punt d’equilibri que permeti omplir els objectius personals i dedicar el temps que la família legítimament necessita.

 

Sonia Gago

Huy, yo tengo varias preguntas, ¡espero que no te importe! Sobre Wellness Habits, ¿qué hiciste para “enfrascar” a toda tu familia con los Hábitos durante el reto?

Tuve que utilizar varios approaches: implicar a todos para que fuese un reto común, utilizar las ganas inagotables de mi hija para que bailase conmigo cada día,  pinchar para que probásemos cambios en la manera de hacer las cosas, competiciones para proponer recetas imaginativas…

¿Tuvisteis que modificar mucho vuestras rutinas o comportamientos?

En general creo que tengo mucha suerte porque en mi casa se cumplían muchos hábitos de los propuestos. El uso de las escaleras fue algo que me sorprendió, porque mis hijos lo adoptaron con muchas ganas (ahora todavía continúan bajando por la escalera). Ir a la cama a la misma hora fue uno de los retos que más entusiasmó a mi pareja, porque las necesidades naturales de sueño son muy diferentes.

¿Qué información te sirvió o cuál sentiste que no había en la app o en los mensajes que os enviábamos para facilitarte los logros?

El aspecto que creo que necesitaba más ayuda eran los ejercicios físicos. Los videos y sesiones on-line y presenciales ayudaron mucho, pero en alguno de los retos creo que faltaba información para saber cómo se debían llevar a cabo (monigotes o gif’s animados, por ejemplo).

Sobre ser un basetiano en el mundo: ¿Cómo te enteras de las cosas que pasan en BaseTIS?

Creo que el blog de BaseTIS es muy importante para todos los que estamos fuera y representa un cambio en la información que recibimos. En el caso de CCF, como somos un grupo numeroso, nos ayuda mucho que Marc venga una vez al mes a comer con nosotros y nos explique, de primera mano, las novedades que hay en la compañía.

Sobre banca: ¿El mejor fondo de pensiones? xD

Tengo muchas dudas sobre eso.

Hace años estaba convencido de que todo el mundo debía abrirse un plan de pensiones (por cierto, cuanto antes mejor) para asegurarse que en el futuro podrá seguir viviendo con un nivel similar al actual. Me apasiona el mundo de las inversiones, bolsa, etc. y después de leer mucho y de ver cómo funciona el mercado, creo que los Planes de Pensiones son un instrumento que utilizan los Bancos para fidelizarnos, pero al que no prestan la atención que merece (según el último estudio serio que he leído la rentabilidad media de los planes de pensiones a 15 años era de 1,98%). Además las ventajas fiscales que pregonan son bastante engañosas.

Creo que hay que valorar alternativas a los Planes de Pensiones como pueden ser los Fondos de Inversión, a los que muchas instituciones de inversión sí que asignan los recursos apropiados.

Estoy planteándome proponer a la empresa la idea de implantar un plan de pensiones colectivo que podamos gestionar con personas internas que estén interesadas.

(toda esta información es una opinión personal y no representa un consejo para nadie)

 

Octavi Planells

Segueixes mantenint els hàbits saludables de l’app? Amb quins et vas sentir més còmode i quins et van costar més?

L’hàbit que més em va costar d’assolit va ser el dels exercicis físics a la feina. Aixecar-te de tant en tant (a casa del client!!!), i fer estiraments i “posturitas” suposava un extra que em va costar més d’una rialla.

T’has sentit millor després d’afrontar els reptes? Quin hàbit recomanaries més?

En general crec que amb els hàbits he aconseguit tenir rutines de comportament i ser conscient del que fas bé i malament. Un dels que recomano a tots els meus amics es el de visualitzar el dia cada matí amb positiu. Veure les coses amb un prisma positiu em fa gaudir de moltes coses que abans em passaven desapercebudes.

 

Gina Vidal

Sovint parlem sobre les coses menys bones que té el fet d’estar a client però… també n’hi ha de bones! Quines són les que destacaries?

Crec que ni ha moltes. En primer lloc, treballar amb la dinàmica d’un altra empresa et permet valorar moltes coses de la nostra empresa de manera objectiva. Et permet conèixer noves persones y fer relacions amb gent molt diversa. Aprendre noves habilitats i desenvolupar-ne d’altres perquè t’has de buscar la vida en moltes situacions que a l’àmbit de l’oficina pròpia, altres persones fan per tu. En el meu cas, no tenir jefe directe em dona una llibertat i responsabilitat que agraeixo molt.

 

Rosa Carballés

Que et sembla que es podria fer des de BaseTIS per fer que la gent que sou a client us sentiu més connectats amb la gent que som a seu? 

Jo proposo, com a mesura prioritària, mantenir el contacte. Crec que s’hauria de “facilitar” a la gent que està a client un temps, pactat amb el client, per poder fer activitats de grup amb la resta de basetians. Les activitats poden ser de índole diversa: laborals, formació, desenvolupament d’empresa, lúdiques… Amb aquest tipus d’activitat s’incrementa el sentiment de pertinença i es fomenten les relacions personals. Al final, el que ens fa estar confortable a la feina te molt a veure amb les relacions personals.