Back to top

22 de febrer: Dia de la Igualtat Salarial

Publicado por Bibiana Boix el 22-02-2021

El dia de la Igualtat Salarial es commemora a Espanya des de l'any 2011, per a posar de manifest que dones i homes no guanyen el mateix per la realització del mateix treball o de treballs d'igual valor. Tot i que s'han fet grans avanços en matèria de tracte d'igualtat i oportunitats en els últims anys, estem encara lluny de la igualtat real.

Les dones cobren un 16% menys per hora que els homes de mitjana. Això equival a dos mesos de salari.

Segons l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere, que cada any atorga als estats membres de la UE una puntuació d’1 a 100 (100 significaria la plena igualtat), la Unió Europea es situa a una mitja de 68 punts i cada any només millora mig punt. Per tant, amb un ritme com aquest, preveuen que es trigaria més de 60 anys a assolir la plena igualtat de gènere.

 

Causes de la bretxa salarial

Treball a temps parcial: El percentatge de dones que treballen a temps parcial és major que el dels homes. Aquest fet crea una situació desequilibrada en els sous entre dones i homes.

Conciliació de la vida familiar i laboral: En moltes ocasions, les dones redueixen la seva jornada per a fer front al treball no remunerat de cura de les seves famílies, especialment a conseqüència de la seva maternitat.
 

Il·lustració extreta de "Laborachismo" de Javi Royo

Pitjors treballs: Les dones estan més presents en sectors i ocupacions menys remunerades, tenen menys possibilitats d'obtenir ocupacions de major nivell, i de progressar en la seva carrera professional, després de ser mares.

La pandèmia no ajuda: Alguns informes alerten que estan en perill els avenços que s’han dut a terme els últims anys i evidencia que la crisi del coronavirus ha posat més pressió sobre les dones i ha generat encara més desigualtats. Podeu llegir l'article que vam publicar al nostre blog.

Imatge de capçalera feta per pch.vector a freepik.es
+1
6


2 Comentarios

Imagen de Lorena Salvador
Lorena Salvador

Molt interessant Bibiana! Bufff la dada dels 60 anys és molt preocupant. Esperem que el canvi arribi molt abans.

Imagen de Bibiana Boix
Bibiana Boix

Gràcies, Lorena. Si esperem, jo crec que cada vegada estem més conscienciades, i aquest és el camí!

Añadir nuevo comentario