Un any més el proper cap de setmana del 12 i 13 de març torna la Cursa Bassiero, la travessa amb esquís de muntanya de la Unió Excursionista de Barcelona. Enguany arriba a la 58a edició recuperant el format Open i com no podia ser d’altra manera al voltant del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

 

La Bassiero

La travessa amb esquís de la UEC de Barcelona es caracteritza per voler transmetre els valors de la mateixa entitat aprofitant un esdeveniment com és una cursa d’esquí de muntanya. És una cursa on s’hi participa per parelles, ja que busca fomentar el companyerisme i la solidaritat, alhora que es realitza en un entorn únic com és el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici buscant transmetre l’estima pel territori i el respecte a la natura. Precisament la Bassiero es celebra abans del 15 de març per a respectar el període d’aparellament del Gall Fer, espècie protegida de la zona.

Refugi Mataró – Gerber

Al voltant de la cursa hi trobem el refugi Mataró, un refugi sense guarda gestionat i mantingut per la UEC Barcelona. És la base de la cursa a l’alta muntanya i punt de partida d’ascensions com el pic de Saboredo, Bassiero o Amitges. Us animo a visitar-lo, cuidar-lo i estimar-lo.

 

Recorreguts

La Bassiero ofereix dos recorreguts amb la intenció d’arribar a tothom, sortint i arribant a la zona de La Peülla (Bonaigua – Esterri d’Àneu). En qualsevol cas cal valorar la capacitat física i tècnica abans d’inscriure’s, ja que estem fent una cursa en un entorn d’alta muntanya.

Cursa Bassiero – 2000 D

Força exigent tècnica i físicament es tracta del circuit més “complicat”. Ideal per a parelles amb ganes de visitar les valls de Cabanes, Gerber i Ruda mentre gaudeixen de baixades tècniques i pujades a cims com el Bassiero, muntanya que dona nom a la cursa.

Cursa Bassiero Popular – 1000 D

Permet xalar de l’entorn amb bons descensos i pujades moderades passant per les valls de Cabanes i Gerber. Ideal per a persones que volen accedir al cim del Bassiero sense massa complicacions.

Inscripcions

Si alguna està interessada a participar només ha d’accedir a la web oficial de La Bassiero i seguir els passos corresponents a la web de la FEEC, portal on gestionem les inscripcions. Us animo fortament a participar si l’esquí de muntanya és un esport que us enamora, i si sou més d’anar a peu o fent una altra activitat us animo a fer l’excursió al refugi Mataró a qualsevol època de l’any per gaudir de la vall de Gerber.

 

Basetis Patrocina

La Bassiero sempre ha volgut ser molt més que una cursa. És un espai on la UEC Barcelona aprofita per transmetre uns valors que compartim amb Basetis com poden ser el companyerisme, la solidaritat, el respecte a la natura i l’estima per l’entorn. L’edició d’enguany precisament ha tornat al format Open per escapar de reglaments i normes esportives que no sempre ens deixen assolir aquests objectius, però això implica renunciar a subvencions i altres ajuts que en permeten tirar-la endavant.
És per això que aquest any vaig proposar un patrocini i hem decidit col·laborar conjuntament i així fer-la possible.

Des de l’organització Bassiero volem aprofitar per donar les gràcies a totes les Basetianes i animar-vos a participar!

 

Més informació

Per a més informació sobre La Bassiero i la Unió Excursionista de Barcelona podeu consultar les seves pàgines web oficials:

Animeu-vos a participar!

Fotos: Edu Ruano

cursa,eSports,Open,patrocinis,PushingSocialChange,