Després de dos anys de pandèmia, a quatre dies del 8 de març – Dia Internacional de la Dona hi ha 403 convocatòries repartides per tot l’estat per reivindicar el nostre paper i demanar igualtat en tots nivells. Així que preparem-nos per tornar als carrers!

La reconstrucció post-Covid ha d’avançar cap a una plena igualtat, amb més força, veient sobretot com en aquests darrers temps hi han aparegut moviments en contra del feminisme, de les persones feministes i dels drets de les dones. A més la pandèmia ens ha col·locat en una casella molt anterior a com estàvem, i durant aquests dos anys tampoc s’han pres mesures per millorar la situació. Continuem tenint molta feina, i juntes i diverses avançarem més.

Us recomanem la lectura del post que vam fer just fa un any detallant com ha impactat la pandèmia en la desigualtat. Aquí trobareu el resum que va fer la nostra companya Carla Ten sota el lema de Per què fer vaga?, i també com en plena pandèmia les companyes de Basetis vam reivindicar-nos des de casa

No cal enumerar els infinits motius que reivindicar el nostre paper i motivar-vos a totes i tots a fer vaga (laboral, estudiantil, en el cas de les dones també de consum i de cures). Podeu llegir el manifest de les organitzadores dels esdeveniments a Barcelona i a diverses poblacions en aquest enllaç.

“No oblideu mai que n’hi haurà prou amb una crisi política, econòmica o religiosa perquè els drets de les dones tornin a ser qüestionats. Aquests drets mai no es donen per adquirits, heu de romandre vigilants tota la vostra vida” – Simone de Beauvoir.

 

I quin és el pla?

Des dels diferents col·lectius feministes d’arreu del país s’han convocat diverses activitats. Podeu trobar-les a la web vagafeminista.cat.
 

Com m’adhereixo a la vaga?

Per fer la vaga només cal que imputis les hores corresponents a la teva jornada laboral del 8 de març a aquest compte analític abans del 9 de març a les 11 del matí:

 

[001-91000-0001-06-08-08] Absència per Vaga General
 

D’aquesta manera, es podrà comunicar a la Seguretat Social que has fet vaga.

Recorda que l’exercici del dret a vaga fa que no percebis el salari d’aquell dia. Pots llegir més informació sobre el dret a vaga i com exercir-lo a la intranet.

Nota: la imatge de capçalera és la utilitzada per l’Ajuntament de Barcelona per tota la seva campanya per 8M. Podeu aquí veure tots els esdeveniments que han organitzat.

compromís social,compromiso social,igualtat,Open,PushingSocialChange,social,TambéÉsMasclisme,Top post,