El context actual provocat per la crisi de la Covid-19 ha afectat considerablement la situació econòmica de moltes famílies. En aquest cas, la falta de recursos econòmics pot traduir-se en el fet que moltes famílies i joves no tinguin accés a uns estudis de grau tècnic, els quals acostumen a ser entre un 25-50% més cars que la resta. 

En aquest escenari, es posa en marxa l’ApadrinaTIC, una iniciativa del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) que sorgeix per a oferir suport econòmic i professional a estudiants d’enginyeria informàtica i telecomunicacions.
 

En què consisteix ApadrinaTIC? 

ApadrinaTIC és un programa de beques finançat per les empreses tecnològiques agrupades al CTecno – entre elles, Basetis – que té com a finalitat l’ajut al pagament de matrícules per als estudiants que vulguin matricular-se o ja estiguin cursant un grau d’informàtica o de telecomunicacions, en alguna universitat pública de Catalunya.

El programa de beques es complementa amb una mentoria personalitzada per a cada estudiant, a càrrec dels professionals de les empreses implicades, i per un pla d’activitats detallat per cada un dels estudiants. A Basetis ja es compta amb la participació de 6 professionals per fer-se càrrec del mentoring.

Un dels objectius del projecte ApadrinaTIC és fomentar la presència de dones en el sector tecnològic, ja que la seva participació representa només un 8,6% del total en el sector. Per això es prioritzarà l’adjudicació de beques a les dones.

 

Què hi aporta Basetis?

Les empreses sòcies adherides al CTecno que han col·laborat en aquesta primera edició són, a més de Basetis, les següents: BMC, T-Systems, Minsait, Cisco, Econocom Nexica, NetApp, Seidor, SITEP, Claranet i Concatel, aportant un total de 22.000 €. La gestió de les beques resultants s’ha fet amb col·laboració de la Secretaria d’Universitats de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris (AGAUR).

 

Com apuntar-se

Respecte al termini dels estudiants per presentar les sol·licituds de beques per a la convocatòria del curs 2020-21 és del 20 d’octubre fins al 30 de desembre del 2020. La resolució tindrà lloc a principis d’any.

 

Moltes gràcies a tothom!

Foto capçalera: Basetis

ApadrinaTIC,CTecno,Medalla Blogger,Mentoring,Open,OpenCultura,Persones,PushingSocialChange,