És el segon any consecutiu en què s’ha convocat una vaga general pel dia 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. Des de la Comissió d’Igualtat de Basetis compartim els motius pels quals s’ha convocat aquesta vaga i per això motivem a totes les persones que se sumin a les mobilitzacions que es registraran arreu del territori. 

 

Què es vol aconseguir amb la vaga general?

L’objectiu és visibilitzar el paper fonamental de les dones en totes les esferes de la vida, i alhora també, mostrar l’oposició a les polítiques en matèria laboral, econòmica i social que provoquen desigualtat entre homes i dones, converteixen a les dones en ciutadanes de segona, invisibilitzen violències i assassinats masclistes, menystenen el treball de cures, entre d’altres. Més concretament, amb aquesta vaga es persegueix: 

  • Condemnar la violència masclista

  • Aprovació d’una llei d’igualtat salarial

  • Lluitar contra la desigualtat i totes les formes de discriminació que pateixen les dones en l’àmbit familiar, social, polític i econòmic

 

Suma’t a les mobilitzacions!

El col·lectiu que organitza la vaga feminista del 2019 ha convocat una manifestació per al divendres 8 de març a Barcelona. La maniestació està convocada a les 18.30 h i es preveu que s’iniciï a la plaça d’Espanya sota el lema “Ens aturem per canviar-ho tot. Cap pas enrere”, i conclogui a les 20h a plaça de Catalunya amb un acte final i lectura del manifest. 

Arreu del territori però, ja s’ha convocat diferents mobilitzacions:

 


 

Fotografia: Vaga Feminista

compromís social,compromiso social,gènere,igualtat,Open,PushingSocialChange,social,