Aquest any, la caminada solidària de la Magic Line serà força diferent a causa de la situació i les restriccions per la Covid-19. Malgrat tot, des de l’Obra Social de Sant Joan de Déu estan treballant perquè continuï sent igual d’especial que els anys anteriors. Aquest cop, l’App de la Magic Line, dissenyada i desenvolupada per Basetis, es convertirà en l’epicentre de l’edició 2021. 
A continuació us expliquem com ha estat l’evolució de l’app i les noves funcionalitats que inclou la versió d’enguany!

 

Basetis, ‘amics’ de la Magic Line

Des de fa uns anys, Basetis col·laborem amb la Magic Line dissenyant, millorant i actualitzant la seva aplicació. Gràcies a la nostra implicació, hem aconseguit ser partners d’aquesta gran causa social! 

 

De la motivació d’un equip de Basetis a la creació de l’App Magic Line

La nostra relació amb la Magic Line és molt especial i es remunta al 2017, tres anys després de la primera edició de la caminada solidària. Al principi, Basetis participava en la Magic Line com a empresa: recaptant fons a través d’activitats internes i formant un equip per participar en la caminada solidària. L’any 2018, després d’arribar a la meta, l’equip participant de Basetis va pensar que la relació amb la Magic Line podria anar més enllà i que des de Basetis podiem aprofitar el nostre coneixement tecnològic per sumar sinergies amb el projecte. I… dit i fet! Pocs dies després, van contactar amb l’equip de l’Obra Social de Sant Joan de Déu per fer la proposta de la creació d’una aplicació per la Magic Line de manera altruista. Va ser així com Basetis va començar a treballar colze a colze amb el SJD per impulsar l’aplicació de la Magic Line. A més a més, en aquest projecte s’hi van implicar dos estudiants en pràctiques que encara avui treballen amb nosaltres i s’encarreguen de les actualitzacions de l’aplicació, entre altres projectes. 

Foto: Equip de Basetis a la Magic Line 2018

 

Com ha evolucionat l’app?

El 2018 va començar el procés de disseny de l’aplicació juntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Basetis es va posar mans a l’obra en el desenvolupament de la plataforma a través de tecnologies natives. El 2019 es va llançar la primera versió de l’app, disponible a les ciutats de Barcelona, Mallorca i València. Tenia una funció més aviat informativa i consistia en una home page amb continguts d’interès sobre la Magic Line, un carrussel de notícies vinculat amb la pàgina web i un mapa per consultar les diferents rutes disponibles de la caminada a cada ciutat. El 2020, vam fer petites actualitzacions de l’app per millorar-ne el funcionament i posar-la a punt per aquella edició. Tot i això, l’arribada de la Covid-19 només va permetre realitzar la Magic Line a Barcelona, mentre que Mallorca i València van haver de suspendre la seva caminada solidària el 2020.

 

Imatge: Versions anteriors de l’app Magic Line

La Covid-19 no atura l’edició 2021!

L’arribada de la pandèmia va fer que s’hagués de replantejar per complet el funcionament de la Magic Line. Després de donar-hi moltes voltes, Basetis va proposar anar més enllà i aprofitar el potencial de l’aplicació de cara al 2021. Finalment, la Magic Line ha apostat perquè l’app sigui el pilar central d’aquesta edició! 

Durant els darrers mesos, Basetis ha estat treballant i desenvolupant noves funcionalitats i eines que permetran mantenir viva l’essència de la Magic Line.

Imatge: Pantalles de l’app Magic Line 2021

La nova versió de l’aplicació incorpora:

  • El registre dels usuaris i els equips. Encara no us heu apuntat?
  • Un algoritme desenvolupat per l’equip d’intel·ligència artificial de Basetis, el qual proposa itineraris que evitin possibles aglomeracions, en funció de la ubicació, hora d’inici i preferències de cada participant. L’algoritme fa una estimació de la ubicació de cada equip en cada moment, segons la seva velocitat i la seva hora de sortida. A partir de les ubicacions estimades, l’algoritme avalua la possibilitat de creuar-se amb altres caminants en els trams comuns entre les rutes i, en cas d’identificar coincidències en geogràfiques i temporals entre equips, l’algoritme modifica la ruta de manera que aquestes s’evitin. A més de crear itineraris segurs, l’algoritme també és capaç d’incorporar automàticament punts de pas d’interès turístic en les rutes dels equips, sempre evitant el risc de coincidència amb altres participants. D’aquesta manera, l’aplicació de la Magic Line proposa rutes personalitzades que respectin les mesures sanitàries actuals i que minimitzin el risc de contagi durant la caminada.
  • Un cercador d’equips, que aporta un punt de gamificació a l’app, ja que permet que les persones inscrites puguin veure els recorreguts i les aportacions d’altres equips, cosa que incentiva una competició sana.
  • La dinamització de la caminada solidària en format virtual. Aquest any, com que cada equip sortirà del lloc que decideixi, l’acte del tret de sortida i d’arribada a meta es farà mitjançant un vídeo a l’aplicació. Estarà carregat de sorpreses!
  • El recompte de la distància recorreguda per part de cada equip, de manera que al final de la jornadaes realitzarà un recompte dels quilòmetres aconseguits entre tots els participants de la Magic Line. S’arribarà a la lluna?
  • Un apartat de patrocinis on es poden consultar els col·laboradors de la Magic Line de Barcelona, Mallorca i València.
  • Notificacions push per mantenir a tothom informat sobre les novetats de la Magic Line. Si no voleu que us passi res per alt, activeu-les!

 

Gràcies a vosaltres!

Volem fer una especial menció a totes les persones de la casa que aquest any han participat en el projecte de l’aplicació de la Magic Line, ja que sense la seva implicació, enguany la caminada solidària no seria possible.

 

Com heu pogut veure, aquest any el compromís de Basetis amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu està al màxim nivell. El lligam que tenim amb la Magic Line és molt especial i enriquidor i és un clar exemple que el nostre talent i coneixements tecnològics tenen un gran potencial de transformació social!
 

Prova l’app!

Apple Store Play Store
 

compromís social,compromiso social,Experiences,Magic Line,Open,PushingSocialChange,Sant Joan de Déu,social,