Què fem l’equip de Sistemes de BaseTIS?

Ens encarreguem del correcte funcionament de les eines i aplicacions necessàries per al dia a dia a BaseTIS: sistemes, xarxes i telecomunicacions. Entre d’altres coses, som els responsables de:

  • L’administració i configuració de la xarxa i els seus components (routers, punts Wi-Fi, etc.),

  • L’administració del sistema de telefonia basat en veu sobre IP

  • El monitoratge de sistemes propis i aliens

  • Els comptes de Google Suite

  • Els servidors de BaseTIS i de clients

  • Els sistemes basats en Amazon Web Services

  • Adquisició, renovació i gestió de dominis web i certificats per als diferents projectes, tant propis de BaseTIS com de clients.
     

 

Quines persones formem part de l’equip actualment?

Els components som en Guiu Mateu, en Carlos Bermudo, l’Oriol Bosch i en Viktor Kits. Encara que no estem dedicats al 100 %  a aquesta feina, sí que tenim coneixements diversos d’administració de sistemes, xarxes, etc.; i el que no sabem fer, ho aprenem sobre la marxa.
 

Quines eines utilitzem en el nostre dia a dia?

Treballem amb el que sigui necessari per a que tot funcioni. Però sobretot fem servir la consola de Google i la d’Amazon Web Services, el gestor de dominis web del nostre proveïdor i, si és necessari, agafem el trepant i el martell.

Les peticions dels companys les rebem i gestionem amb TeamWork, mitjançant una bústia de correu. Qualsevol e-mail que s’enviï a aquesta adreça generarà un tíquet a TeamWork i algun membre de l’equip el resoldrà el més ràpid possible.
 

Què volem aconseguir com a equip?

Amb la nostra feina esperem que la resta de companys puguin realitzar la seva tasca sense interrupcions. També volem proporcionar aquells requeriments que els calguin i estiguin fora de l’abast de les seves competències.

Som un equip relativament nou, tot i que el servei de sistemes ha estat funcionant pràcticament des dels inicis de BaseTIS. Encara estem recopilant els coneixements dispersos entre diversos companys que han estat realitzant aquestes tasques.

Volem centralitzar aquest coneixement de manera que qualsevol membre de l’equip sigui capaç de resoldre les tasques més comunes que es presenten. Estem oberts a tota mena de suggeriments per a que la interacció amb nosaltres sigui més senzilla.

Foto de capçalera: Guiu Mateu

 

Medalla Blogger,Open,systems,