El dimarts 26 de juny va tenir lloc una Jornada de Primers Auxilis a BaseTIS. Es tractava d’una iniciativa conjunta de les àrees d’Environment i Events per a què basetianes i basetians poguéssim rebre una formació bàsica sobre com actuar en cas d’emergència mèdica. Després d’investigar diverses ofertes de formació, ens vam acabar decantant per la que oferia Espais Cardioprotegits de Catalunya (ECC), la qual feia èmfasi en una situació d’aturada cardiorespiratòria.

Així, durant tot el dia (a Sant Cugat pel matí, a La Pedrera per la tarda), un total d’unes 40 persones vam anar passant en grups petits a les sales que s’havien reservat per fer el curs. Allà, dues formadores enviades pels ECC van explicar el protocol que s’ha de seguir en una situació d’aturada cardiorespiratòria i ens van instruir en l’ús del desfibril·lador. L’objectiu de tot això és poder donar assistència durant el lapse entre que es produeix l’emergencia i arriben els professionals sanitaris a atendre a aquesta persona.

Posteriorment vam tenir l’oportunitat de posar en pràctica tot allò après fent un simulacre amb l’Antonio, el ninot de pràctiques.

Tant de bo que mai visquem una situació on haguem d’utilitzar aquests coneixements. Si es dóna el cas però, a BaseTIS estarem preparats.

 

 

 

Fotos: David Díaz i Octavi Planells / BaseTIS
esdeveniments,eventos,Events,Formación,Open,