Després d’haver-vos parlat sobre què és Basetis i del nostre model organitzatiu, ara us explicarem què hem fet a Basetis durant la pandèmia de la covid-19 per a fer front a les seves conseqüències en les relacions socials i laborals.
 

Adaptació a la covid-19 i al teletreball

La distància social i el teletreball derivats de les mesures de contenció de la pandèmia han fet que moltes de nosaltres ens sentíssim aïllades, soles i amb baixa moral en general. A més, durant aquest episodi han augmentat les probabilitats de patir ansietat, crispació o decaïment. Tot això s’ha pogut comprovar que, amb les eines digitals per fer videotrucades (Zoom, Skype, Google Meet…) ens han permès simular les trobades “cara a cara” per intentar imitar l’antiga normalitat.

A Basetis sempre hem volgut millorar les interaccions i les relacions entre els basetians i les basetianes. I és per això que, amb la pandèmia, hem augmentat i molt el nombre d’esdeveniments i activitats en línia, amb l’objectiu de reduir l’aïllament i fomentar el sentiment de pertinença cap a l’empresa.
 

Quines activitats hem fet exactament?

Entre les eines i iniciatives virtuals per mantenir el “caliu” a Basetis podem trobar des dels algunes iniciatives com les que s’esmenten a continuació: 

  1. Got Talent. Inclosa a dins de les activitats que es van preparar per a la festa de Nadal, consisteix a veure tots aquells talents ocults que tenim les persones de Basetis. Es podia participar amb amics, família o mascotes i tot s’hi valia! Ballar, tocar un instrument, actuar, monòlegs, màgia, tastar menjar… El jurat, format per quatre persones, va decidir qui era la persona amb més talent i, com a premi, se li va entregar un pernil.

  2. eOlímpics. Aquest esdeveniment va substituir en certa manera els Pedrera Meetings que celebràvem un cop al mes per conèixer-nos millor i, alhora, va aportar alguns elements que ens van ajudar a apropar-nos en la que sembla la recta final de la maleïda pandèmia. Va consistir en una competició per equips amb cinc proves online celebrades del març fins al juny en la que hi van participar més de 100 persones. En aquest torneig, basetians i basetianes es van poder conèixer, competir entre elles i sobretot, es van sentir acompanyades passant-s’ho bé. 

  3. La Festa de l’11è Aniversari. Una gran jornada d’activitats feta per Discord entre les quals hi va haver Kahoot, Bingo, Birretis, cartomàgia, taller de contes i manualitats, classe de Zumba, i una gran diversitat de partides de videojocs com Among Us, Animal Crossing, el Pinturillo o el LOL.

  4. La Festa d’Hivern i d’Estiu online. Malgrat la distància, no hem deixat de celebrar les tradicionals festes d’empresa festes, que han inclòs presentacions en directe, un Bingo Musical, un Basetis Got Talent, una tómbola, o anuncis publicitartis de les àrees transversals i dels serveis que realitzem a Basetis.

  5. Jocs Online. Des del 9 d’abril d’enguany a la tarda, cada segon divendres del mes hi va haver una nova edició de jocs online per Discord, entre els quals hi ha: Gartic phone, Carcassone, Toma6…

  6. In Da House Meetings. Van ser l’excusa perfecta per veure què feien els basetians i basetianes durant el confinament del 2020 i, de retruc, passar una estona divertida i diferent. Es van fer house tours, workouts, sessions de música, d’astronomia i moltes més coses.

  7. Ràdio Basetis. Es tracta ni més ni menys del podcast intern de la casa, on un equip de locutores i locutors, i les persones convidades xerren, recomanen música, fan entrevistes i qualsevol idea estrambòtica que us pugui passar pel cap. Això sí, sempre amb un toc d’humor per defugir de la voràgine del dia a dia laboral.

  8. Fem un break. Aquesta iniciativa volia recuperar l’aspecte més social d’anar a l’oficina, com trobar-te al passadís a companys i companyes i conèixer gent nova mentre fas el cafè. L’activitat consistia en reunions de 15 minuts per Google Meet en grups de persones convocades aleatòriament. Cadascú es presentava i es deixava que la conversa flueixi, donant peu a nous contactes i amistats.
     

Finalment, en els darrers mesos ha sigut molt important la posada en marxa del Servei d’Acompanyament Psicològic, precisament en la línia d’ajudar a fer front les conseqüències de la pandèmia en la salut mental. Aquest servei tracta de donar una atenció personalitzada, respectant la confidencialitat i de forma gratuïta des de l’àmbit de la psicologia per ajudar en moments puntuals o de més llarga durada a qualsevol persona que ho necessiti.

Foto capçalera: cottonbro a Pexels

aniversari,cultura,empresa,eOlimpics,Medalla Pulitzer,Open,radiobasetis,