Qui som?

Possiblement quan et nomenen empreses com Google o Nike pots fer-te una idea ràpida de qui són i què fan. Saps els serveis que ofereixen i et pots imaginar el tipus de persones que hi treballen, l’ambient laboral que es respira o la seva filosofia d’empresa. Però, podries fer-te una imatge tan ràpida de Basetis?

Basetis és una consultora tecnològica que neix l’any 2009 a les mans de Marc Castells i Víctor Roquet, que s’especialitza a oferir serveis professionals per al sector TIC. A poc a poc es van anar incorporant noves persones a l’equip, per la qual cosa es van diversificar els serveis: des d’equips de conversió de dades i anàlisis de bases de dades fins a solucions de disseny gràfic i comunicació. Actualment comptem amb nou àrees especialitzades, i un equip de més de 350 persones. Et pots imaginar que l’organització és un dels nostres forts… però això ho veurem en una altra ocasió!
 

Què més et pot interessar sobre nosaltres?

Podríem explicar-te moltes coses curioses sobre l’empresa: el model organitzatiu, la responsabilitat social corporativa, la nostra aposta per les noves vies de negoci… però començarem per les bàsiques.

Per a entendre per què fem el que fem, primer t’explicarem com som. La nostra missió com a empresa és oferir serveis tecnològics i de consultoria d’una manera que permeti cobrir les necessitats de la nostra clientela així com garantir les bones condicions de qui treballa amb Basetis i afavorir la millora social. Creiem que canviar el món és possible, així que, que millor que començar per les oficines?

Utilitzem la nostra passió per la tecnologia per a transformar la societat, així que posem el nostre talent al servei de totes aquelles empreses que s’alineen amb la nostra visió del món. Per a això hem desenvolupat una forta política de RSC: ens esforcem a contribuir a una societat més ètica, justa i sostenible.

Alguns dels valors que ens agrada destacar són la confiança, la transparència, la completesa o el bé comú. Són valors compartits per totes les persones que formen part de l’equip, i que ens permeten treballar pel bé de l’empresa, de les persones ocupades i de la societat.

 

Què fem?

Ara ja ens coneixes una mica més, però realment saps el que fem? Basetis està formada per més de 350 professionals, que s’organitzen en nou àrees especialitzades en:

 

Intel·ligència artificial

Desenvolupem solucions basades en la mineria de dades, el machine learning i la consultoria de models matemàtics. Un dels casos d’èxit des d’aquesta àrea és el d’IRTA.

Data Integration & Analytics

Gestionem BBDD, i realitzem tractaments i migració de dades. Som presents en totes les fases del procés mitjançant auditories sobre la qualitat de les dades. A més, monitorem i fem inventari dels mestres de les dades, a més de realitzar quadres de comandament a mesura per a qualsevol sistema. També desenvolupem solucions per a l’explotació i modelatge de dades, així com apliquem algorismes per a sectors concrets com els riscos de crèdit o el frau col·laboratiu. Un cas d’èxit que gestionem va ser la conversió massiva de dades de l’aplicació Zeus GNF.

Design

Executem projectes tant a nivell online com offline, sempre basats en l’experiència de l’usuari. Per a això, desenvolupem pàgines web i aplicacions amb una experiència d’usuari (UX) intuïtiva i un disseny visual (UI) adaptat a la seva identitat. Ho complementem amb el desenvolupament de la identitat corporativa, important per a donar a conèixer les marques. Finalment, desenvolupem plans de comunicació que impliquen la conceptualització, el manteniment i la difusió de contingut afí al públic objectiu del client. Un cas d’èxit quant a disseny i maquetació va ser el de la web de Bitò Produccions.  

Development

Comptem amb un ampli repertori de llenguatges de programació, amb el qual assessorem en l’anàlisi, disseny i implementació d’arquitectures. A més, realitzem consultoria relacionada amb solucions de portal, així com el desenvolupament de les capes front-end i back-end o el search engine optimization per al posicionament web. Així mateix, oferim diferents solucions personalitzades per a agilitar i protegir els processos de codi. Un exemple de cas d’èxit és el de la implementació del sistema propi Generetis en el mercat.

Infrastructure

Desenvolupem solucions per a mantenir la infraestructura necessària per a assegurar l’eficiència de la tecnologia. Per a això comptem amb solucions Cloud, gestionem infraestructures SAP Basis, administrem sistemes i millorem el govern i els processos IT. A més, vetllem per la seguretat dels sistemes i ens basem en la metodologia DevOps per a agilitar els entorns de producció. Alguns casos d’èxit van ser el manteniment d’infraestructura d’EDEL o la millora de l’arquitectura cloud per a Clear Channel.

Legal

Oferim assessorament legal quant a la protecció de dades (GDPR i LOPD), el comerç electrònic (LSSI) i la propietat intel·lectual i industrial.

Management & Business

Assistim a qualsevol negoci amb metodologies àgils per a aconseguir els seus objectius, i treballem conjuntament per a desenvolupar un catàleg de serveis i SLAs. A més, ajudem en la direcció del projecte i introduïm un Agile Framework, entre altres. Un cas d’èxit va ser el de la centralització dels serveis de Naturgy Informática

Mobile

Desenvolupem aplicacions a mesura, tan natives (Kotlin, Swift) com a híbrides (Flutter, Iconic), i establim comunicació entre apps i dispositius externs. Per a això, treballem amb wearables i IoT. A més, utilitzem el mètode design thinking per a treballar conjuntament amb el client.

Cybersecurity

Generem un entorn segur per a minimitzar els riscos i les possibles vulnerabilitats de l’organització, a través de tests d’intrusió i l’enginyeria inversa de malware. A més, treballem conjuntament amb l’equip del client per a formar-lo i conscienciar-lo sobre les amenaces, així com desenvolupar un pla anual de seguretat.

 

En vols més?

Encara que el nostre repertori de serveis és ampli, som un equip de persones compromeses amb la societat i amb l’objectiu de realitzar serveis tecnològics i de consultoria. Utilitzem el nostre coneixement per a oferir solucions a clients que s’alineen amb la nostra filosofia, i al mateix temps aportem el nostre granet de sorra a la societat.

Imatge de Basetis

És per això que més enllà de dur a terme projectes per a clients desenvolupem Experiences, que són projectes interns i col·laboratius que ens permeten ampliar el nostre coneixement i alinear-nos amb les tecnologies més capdavanteres. En les Experiences proposem solucions a problemes latents en la societat, i també busquem la manera de col·laborar amb empreses alineades amb la nostra Responsabilitat Social Corporativa. D’aquesta àrea han sorgit projectes com:

  1. Ecolocal Market. Es tracta d’una aplicació de venda de productes ecològics i de proximitat per a ajudar que el consumidor o consumidora sigui conscient de l’origen d’allò que compra i menja. És una aplicació que permet reduir l’impacte ecològic dels nostres hàbits de consum en acostar productors/as i consumidors/as gairebé sense passar per un agent intermediari. Aquí pots trobar la pàgina web, l’aplicació en Google Play i App Store.

  2. Arrels Localitzador. Es tracta d’una aplicació de col·laboració ciutadana que permet enviar a l’entitat Arrels Fundació la ubicació i informació de persones sense sostre que dormen als carrers de Barcelona i altres municipis. Gràcies a aquesta iniciativa, Arrels Fundació pot posar el focus en l’assistència de les persones que el necessiten i quantificar la problemàtica, tant a la ciutat com en tota Catalunya. Aquí pots trobar la pàgina web, l’aplicació en Google Play i App Store.

  3. Sport2Live Trainers. Sport2Live és una entitat sense ànim de lucre que, a través de l’esport, presta ajuda a persones amb problemes d’addiccions o malaltia mental. L’aplicació Sport2Live Trainers millora l’eficiència del treball dels entrenadors d’aquesta organització, ja que permet millorar l’assistència dels seus usuaris i facilita la informació en línia als equips terapèutics. Aquí pots trobar la pàgina web, l’aplicació en Google Play i App Store.

  4. Magic Line SJD. És l’aplicació oficial per a dispositius mòbils d’aquesta marxa solidària a favor de les persones en situació de vulnerabilitat que Sant Joan de Déu organitza cada any a Barcelona, València i Mallorca. L’app permet estar al dia de les notícies, recorregut i actes de la Magic Line, i conèixer els seus objectius i a quines iniciatives es destina la recaptació. Cada any millorem l’aplicació, i inserim noves funcionalitats. Aquí pots trobar la pàgina web, l’aplicació en Google Play i App Store.

Foto de capçalera de Basetis
BasetisInside,cultura,Open,